måndag 31 december 2007

TT levererar gamla nyheter om Gaza

Med lite statistik hade man antagligen lätt kunnat bevisa hur mycket snabbare anti-israeliska nyheter levereras än motsatsen. TT levererar info om strandade palestinier DN SvD när det redan är ute att problemet är "löst": Israel har för miljonte gången bestämt sej för att än en gång "lita" på Egypten när det gäller att kontrollera inflödet av araber till Gaza, en stor del återvändande pilgrimer från Mecka men det är ett utmärkt gömställe för både pengar till mer terror och för terrorister.
www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3488395,00.htm
Israels försvarsminister var häromdan i Egypten och försökte tala förstånd med Mubarak. Muslimska Broderskapet, av vilka Hamas är en avknoppning, är det största hotet mot Mubaraks minimalist-demokratiska regering och USA har också dragit in en del bidragspengar eftersom Egypten har varit så uruselt på att stoppa vapeninflödet till Gaza.

Andra icke-nyheter från Gaza

TT presenterar på det mest tänkbart vinklade sätt hur israeler tycks skjuta vilt till höger och vänster, speciellt om man enbart läser rubriker - som jag ett otal gånger har sagt, läs Pressens Etiska Regler som talar om vikten av att inte använda rubriken som propaganda som TT gör! Skolexempel ses här här här här här här

B'tselem tas som källa för en del av "nyheterna" - en av de israeliska extremvänstergrupperna som får stora bidrag från EU, regeringar och privata antiisraeliska grupper - existensen av sådana grupper i Israel visar bara en sak - yttrandefriheten i en verklig demokrati. När siffror på döda rabblas upp nämns aldrig någonsin det triviala att palestinaaraberna avsiktligt siktar på civila judar och hade de träffat en full skola eller barnhem hade karameller delats ut i Gaza en vecka därefter. Samma muslmska terrorister placerar sig lika avsiktligt i boningshus och flyktingläger med gott om kvinnor och barn så nära inpå sig som möjligt. Har du någonsin hört B'tselem framhäva detta? Nae.

Gaza KUNDE

ha varit ett paradis på jorden. De hade allt förspänt för sej när varenda jude lämnade för drygt två år sen för att palestinaaraberna UNDER ANSVAR fick all chans i världen att visa hur de ville skapa en stat - helt utan interferens från Israel. Ansvaret innebar självklart att de skulle ta över alla växthus judarna lämnade till dem på land som tidigare ansetts vara helt ofruktbart, men som de hade visat kunde löna sig alldeles utomförträffligt. De hade en väl fungerande industriby på gränsen mot Israel där både araber och judar tjänade bra. Många araber levde på att hjälpa judarna med växthusen. De hade löfte om att öppna flygplats, hamn. Fortfarande UNDER ANSVAR! De har gasfyndigheter i havet utanför uppskattningsvis värt 4 miljarder dollars, som Israel har lovat att köpa av, förutom att det hade kunnat ge energi till araberna där. Lovat att köpa om de slutar med sin bärsärkagång och börjar ta ansvar för sig själva och sina familjer.

Tyvärr har man inte sett ett spår av detta. I samma ögonblick de kunde göra vad som de tyckte var lämpligt gjorde de det - förstörde så mycket som möjligt, slog sönder så mycket som möjligt och ingen - som borde veta bättre - försökte allvarligt att stoppa dom.

Gazas yta och folktäthet är inte särskilt annorlunda Singapores. Skillnaden i utveckling och rikedom beror uteslutande på dem själva.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)