onsdag 13 februari 2008

Islamofobi ökar i Nederländerna?

SvD DN x Ha, knappast. Fobi betyder att man omedvetet och/eller överdrivet är emot något, men med de mord som begås i Nederländerna i Islams namn är det knappast överdrivet.

Låtom oss alla bliva muslimer....

har hörts från allt fler kulturpersonligheter, som Ärkebiskopen av Canterbury i England, från vissa politiker och så vidare. Låt oss odla ordet islamofil lite. Som i pedofil. Är det ok om jag drar över mej en gammal säck och börjar kasta sten på alla kvinnor i omgivningen som irriterar mig?

Regeringen Olmert försöker gå bakom ryggen

på ALLA inklusive sina egna stödpartier! Stödpartiet Shas har sagt att de lämnar samarbetet samma ögonblick som Olmert försöker ge bort delar av judarnas huvudstad till terroristerna. Hans "nae, inte riktigt än" motsägs nu direkt av PA, Palestinian Authority (vars grundläggande stadgar förbjuder existensen av Israel). Stödpartiet Shas försöker slingra sig för att behålla makt. Stödpartiet Arbetarpartiet med Barak som boss, har visat sig lika opålitligt, vad gäller Baraks löfte att lämna regeringssamarbetet efter Winogradkommissionens slutomdöme. Ha, han ÄLSKAR makt. Samtidigt säger en av pensionärerna i Winogradkommisionen - som Olmert satte där för att bedöma hans skyldighet till katastrofen i Libanonkriget (utan rättighet att göra något åt det), att eliten i Israel är ointresserad av att den stora massan vill ha maktskifte, utan det viktigaste för Winograd var att se till att Olmert sitter kvar....... Samtidigt som Olmert är i Tyskland och Barak i Turkiet för att be om tillåtelse att försvara sin befolkning, ungefär...... Efter att ha pratat om terroristerna i åratal och talat om att "nu snart" ska vi göra nåt som gör någon nytta, har de ägnat sig åt proportionell krigföring, en raket för en raket ungefär, perfekt recept för långdraget krig.

Tortyr i Egypten

http://www.maannews.net/en/index.php?opr=ShowDetails&ID=27720 Den palestinska nyhetsbyrån Maan berättar hur folk från Gaza torteras av egyptisk polis. Man undrar varför detta inte publiceras lika gärna som historier om tortyr i israeliska fängelser? Man har som vanligt känslan att TT är mer intresserad av VEM som har gjort något än VAD som har gjorts.

Terrorists in Gaza make more than rockets to make it worse for everybody else

7 Feb. www.maannews.net/en/index.php?opr=ShowDetails&ID=27653

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)