torsdag 28 februari 2008

Lösningen på Israel/Palestinaproblemet

Allt tjafsandet bygger på ett stort missförstånd: att palestinaaraberna VILL ha en stat. De är helt ointresserade och har sagt det många gånger: det enda som intresserar dom är att förinta Israel. En del vänsterbloggare förlöjligar de som nämner grundreglerna hos palestinaaraberna, som om de på något sätt skulle vara gamla och inaktuella, samtidigt som de hela tiden refereras till i arabernas egna medier. Abbas bygger helt på PLO.s Stadgar som inte tillåter existensen av Israel - Arafat lovade att han skulle ändra dem men det blev aldrig gjort. Hamas stadgar bygger på en och enda sak, som Gudmundsson skriver, att eliminera Israel och aldrig någonsin förhandla med dem om fred. Om extremvänstertidningen Haaretz - Israels Aftonbladet - vars läsare till stor del består av Tel Avivbor som aldrig varit nära Gaza eller Judéen/Samarien - har en gallupundersökning - representerar det ingalunda Israel. DN SvD SvD 327 D H S DN x Våra fantastiska media som inte kan skilja på terrorism och försvar mot terrorism - man undrar ofta vad Israel FÅR göra för att försvara sej. Som Gudmundson skriver om "proportionellt" krig, är det det bästa sättet att förlänga ett krig så länge som möjligt. Varianten att slå hårt och avgörande så att terroristerna faktiskt inser att de är slagna, för att därefter börja bygga upp samhället för civilbefolkningen, det fungerade bra efter andra världskriget - medan man kan skicka terroristerna till Guantanamo eller något. Sharon utrymde Gaza desperat av en del obskyra anledningar, med Olmert som uppmuntrande kraft hela tiden. Gazaborna fick chansen att visa hur de ville bygga ett palestinaarabiskt samhälle i fred med Israel, de fick lönsamma växthus, löfte om flygplats och hamn, EU satt vid gränsen mot Egypten för att varor och människor skulle kunna passera som en vanlig internationell gräns. Fungerade allt bra skulle därefter samma metod appliceras på Judéen/Samarien. Utanför Gaza finns gasfyndigheter värda kanske 4 miljarder US$ Vi vet hur det fungerade, trots att Israel dagligen har skänkt Gazaborna hundratals med lastbilar med varor, och också låtit olika grupper, FN etc. transportera förnödenheter via Israel. De till och med ger gratis elektricitet! Jag har tidigare skrivit en hel del om vansinnet, varken Hamas eller Fatah gjorde något av det hela, trots att allt var serverat. Fatah genomkorrumperat och Hamas genomfanatiskt. De är helt ointresserade av att skapa ett mänskligt demokratiskt samhälle eftersom det är en västerländsk uppfinning. Hade inte Israel konstant varit i Judéen/Samarien hade det tagit timmar för Hamas att göra området till ett nytt Hamastan - många av de efterspanade terroristerna som tas tillfånga där är de so Olmert har släppt ut ostraffade - som lovade att inte ägna sig mer åt terror, vilket innebär att de inte enbart är misslyckade mördare utan ljuger också!

Judar i arabvärlden

Där finns kanske 5000 kvar, bortåt en miljon flydde i samband med att Israel skapades - definitivt fler än de palestinska flyktingarna. USA har tagit ett stort steg mot att inse att dessa judiska flyktingar faktiskt existerar i lika hög grad som de arabiska flyktingarna - och var fler:

CONGRESSIONAL COMMITTEE UNANIMOUSLY APPROVES RESOLUTION ON RIGHTS FOR JEWISH REFUGEES FROM ARAB COUNTRIES


FOR IMMEDIATE RELEASE

Contact: 917-640-8028

February 27, 2008 - (New York, NY) Today, Congress moved one step closer to recognizing the 'forgotten refugees.'

In a unanimous bi-partisan decision, the House Foreign Affairs Committee approved H.Res 185, a Resolution recognizing the plight and flight of over 850,000 from Arab countries. The Resolution now moves to the full House of Representatives for a vote.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)