lördag 1 mars 2008

222 terrorister dödade, 202 tillfångatagna

Det var slutsumman när libanons armé förintade den al-Qaedah-inspirerade terrorgruppen Fatah-al-Islam, efter det att den hade tagit sig in i ett palestinskt flyktingläger i Libanon. Det gav småvågor i västerländsk press. Hamas, som har definierat sig och sitt existensberättigande i sina stadgar (sök online på Hamas Charter) på att de ska döda alla judar och eliminera Israel - när Israel vitt och brett berättar om sin avsikt att göra som Libanon i stället för att helt enkelt göra det, så hörs ett vråltjut från medier och vänsterbloggar. Tyvärr är det ingen som tror ett dugg på vad dagens israeliska regering säger, eftersom de pratar till tusen, Olmert bedriver hemliga förhandlingar med fienden och ljuger om dem för sina israeliska samarbetspartier, och deras policy gentemot terrorn från Gaza har ändrat sig från dag till dag, lika veligt som under kriget mot Hizbollah i Libanon. Långdraget utnötningskrig, hur berättigat det än är, har aldrig varit bra för någon civilbefolkning. Förhållandena i Gaza är egendomliga eftersom det är civilbefolkningen där som har valt Hamas i normala val, och där har inte vuxit fram ett enda parti bland palestinaaraberna som INTE grundar sig på en terroristorganisation utan finns där för att ge fred och välstånd till befolkningen. Förklara det den som kan! Som jag har skrivit alltför många gånger: det beror helt och hållet på den massiva hatpropagandan från de arabiska media mot Israel och judar som är så intensiv att de har förlorat självbevarelseinstinkten. Att Vägplanen BÖRJAR med att denna propaganda upphör, för att man ska fortsätta vägen, har alltför många missat. DN698 SvD891 Dagen HD SvD403 x Nä, att slå ut en aktiv terroriströrelse är inte Folkmord såvida man inte anser dessa terrorister vara en egen människoras, ett eget folk, även om man ibland undrar.....

4 kommentarer :

  1. Hej
    Det är bra med en lite mer objektiv blogg i israel frågan.
    Det som jag tycker iallafall jinges blogg sysslar med är hets mot folkgrupp. Egentligen kanske det skulle gå att anmäla bloggen för det.
    Omar

    SvaraRadera
  2. Ja, problemet är att folk inte fattar att den är objektiv! Jag berättar att palestinaaraberna hade bland världens snabbaste utvecklingar innan de startade de två intifadorna, och att de bara kan gå tillbaka och fortsätta den utvecklingen så kan de få det jättebra - men ALLA vägrar att lyssna! Det passar liksom inte in i världsbilden hos någon sida.....

    SvaraRadera
  3. Visst har du rätt att det förekommer hatpropaganda mot judar i arabiska länder, men glöm inte bort att arabhat predikas i Israel också. Dessutom återfinns den mest extrema religiösa gruppen på den israeliska sidan, nämligen bosättarna. Israels nuvarande utrikesminister Tzipi Livni har ju själv sagt, i en intervju på 60 minutes, att en av förutsättningarna för att en freds- och försoningsprocess ska bli möjlig är att de olagliga bosättningarna på Västbanken monters ned.

    SvaraRadera
  4. Sorry - där är inget som helst arabhat predikat i Israel. Däremot konstateras ofta rena skära fakta som att inte en enda arabisk Knessetledamot arbetar FÖR en fred med omgivningen utan för aktiv propaganda MOT Israel, de går i spetsen för arabiska demonstrationer mot judarna. Däremot finns ren hatpropaganda både från sekulära och religiösa palestinaaraber emot Israel/judar.

    Tsipi hör till Kadima som såg till att ett Hamastan kunde uppstå i Gaza när de hals över huvud utförde etnisk rensing mot judarna där. Innan det existerar ett fredsfördrag finns inget palestinskt land, det är fortfarande "odefinierat" och att säja att araber men inte judar får bo där är ren rasism.

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)