tisdag 4 mars 2008

Ingen fred med Hamas

Ingen fred med Hamas

DN271 SvD403 Dagen572 DN120 DN919 SvD121 skriver om att Israel tillfälligtvis har dragit sig tillbaka från Gaza för att lyssna på Condis visdomsord när han kommer från USA. Vad jag tycker om dagens regering i Israel lär kunna avläsas på denna blogg. Tänker på andra världskriget och när engelsmän, fransmän och amerikanare säger "nä, nu kan vi väl ta en veckas paus med att bombardera Hitler så han kan få vila upp sej lite". Fred med Hamas är OMÖJLIG! Så länge de definierar sig som de gör - och det gäller hela Hamas även om vissa talar om en "krigförande" och en "civiliserad" del - alla följer Hamas Stadgar om de är Hamas där t.ex. Artikel 13 säger: "Initiativ och s.k. fredsinitiativ, konferenser är emot våra principer. ... Där är ingen annan lösning än heligt krig." (Sök på Hamas Charter.) De som tror något annat har inte läst dessa stadgar. Där står annat nonsens också - hoppas EU och Spanien vet om att de också kommer att bli muslimskt igen på samma sätt eftersom Spanien en gång var muslimskt. Det är helt och hållet emot all folkrätt att överösa södra Israel med raketer i hopp om att någon ska träffa barnhem och sjukhus, däremot är det helt i enlighet med folkrätten att mänskliga sköldar som Hamas sätter upp också räknas som terrorister! Vackra bilder på skadade barn i Gaza, skadade eftersom de gör sig så bra på bild när de har använts som terroristsköldar, visas gärna för omvärlden. Vissa extremvänsterbloggar njuter av att visa upp dessa blödande terroristsköldar och påstår sig eftersöka bilder med terrorister med vapen i händerna, men vem skulle finna nöje av att ta sådana bilder? Knappast nyhetsbyråerna. Israels säkerhetsstyrkor har däremot bild av hur en gammal man med åsnekärra i Gaza har tvingats transportera Gradmissiler under ett lager skit på kärran! Också ett originellt sätt att använda civila människor som mänskliga skölda

Terrorism från Judéen/Samarien

Samtidigt som världen försöker få Israel att sluta försvara sig mot raketer, gör araber i Israel och Judéen/Samarien sitt för att visa att de är ointresserade av någon slags fred med Israel. Klicka på rubriken. En arabisk lynchmobb i Jerusalem gjorde flera försök i måndags att attackera soldater där. Arabiska studenter på israeliska universitet demonstrerade mot att de har tillgång till universitet som alla andra israeler. Många andra arabiska attacker, stenkastning och attacker med brandbomber, israeliska bilförare attackerade av araber med järnstänger och annat. Stenkastning not bilar i full fart, vilket självklart är helt livsfarligt. Att många jerusalemaraber desperat försöker få israeliska pass nu plötsligt inför risken att Olmert tvingar dem under palestinskt styre, skrivs väl inte mycket om i svensk press. Israels försvarsminister ägnar den mesta tiden åt att fråga sina advokater vad som är lagligt för honom att göra i Gaza...... som att förflytta ivila som bor i de områden varifrån raketer avskjuts.

5 kommentarer :

  1. Ekvationen är enkel. En illgärning kan inte ursäktas med en annan illgärning. Ett förtryckande system kan inte ursäktas alls.

    Varken Israels eller Hamas handlande kan rättfärdigas, men folk i Gaza, Västbanken eller Israel ska inte behöva betala för andras dumhet.

    Det finns ett skäl till att kollektiv bestraffning är olagligt. Det är inte rättvisa.

    Vasomfolk
    http://vasomfolk.blogspot.se

    SvaraRadera
  2. Det är inte heller rättvist att en del har illaluktande fötter eller att folk blir sjuka.

    Eftersom terrorism och försvar mot terror aldrig kan bli en ekvation eftersom de inte är lika, så är det en rätt dum fråga. Läs lite i mina artiklar här på bloggen om alla chanser palestinaaraberna har missat att ta. Dessa araber har långt att gå innan de är mogna för självstyre.

    SvaraRadera
  3. Vänstern för en obegriplig hatkampanj tillsammans med nationalsocialisterna mot judarna, ofta genom oresonlig argumentation, och om någon kommer med motargument som inte passar väljer man helt enkelt att ignorera den delen. Sanningen är inte så hemskt viktig verkar man tycka. Exempelvis att Israel har raketbombats mer under 2007 än någonsin tidigare men det har man ALDRIG nämnt i sina bloggar under året. Man har inte heller nämnt de 25 döda civila israelerna eller de 600 skadade, utan för enbart fram den palestinska sidans version, och de palestinska förlusterna. Det kallas för propaganda, högern för åtminstone fram båda sidors version, medan vänstern helst pekar finger och gör onödigt väsen av sig. Subtilt förmedlar man därmed bilden av att judar helt enkelt inte är värda lika mycket som palestinier eftersom de uppenbarligen inte har rätt till självförsvar. Många av dagens vänstermänniskor (speciellt bloggarna) i Sverige skulle göra Goebbels stolt

    Man anser att allt som Israel gör vara oproportionerligt eller omotiverat, medan allt som Hamas gör är rättfärdigat (utan motivering). När man då svarar att huvuddelen av de dödade var terrorister eller civilister som de militanta palestinierna använt som mänskliga sköldar så väljer vänstern att helt enkelt IGNORERA det faktumet. Sedan kör man en iterativ och uttröttande taktik genom att helt enkelt gnälla så mycket att ingen jävel orkar att bry sig att svara längre, och därmed anser man sig få rätt (subtila kontexten blir då att israelerna är onda).

    SvaraRadera
  4. Hej
    Finns det någon sida med bilder på husen där hamas har sina avfyrningsramper.
    jinge och liknande skitblogar visar bara bombadehus som hade avfyrningsramper.
    Även site med bilder som visar qassam raketer och vad hamasdårarna håller på med.

    SvaraRadera
  5. Jag sitter just i jungeln, i Sverige igen om 2 veckor. Jungeltelegraf, inte bredband här, men söker man på Hamas och Images borde man hitta en hel del. Där finns ju vackra bilder på hur palestinaaraberna tränar småpojkar med armédress i att hantera vapen. OCH - Fatah är inte bättre än Hamas, de vill bara verka så! Raketregnet från Gaza började under Arafat, fortsatte under Abbas, araber som attackerar israeler är oftast från Fatah, med vapen de har fått från Israel och USA.

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)