måndag 28 april 2008

Nordkorea och södra Israel

Nordkorea och Syrien och USA

Bekräftandet att Nordkorea har varit aktivt med att bygga en kärnanläggning i Syrien (se bilden före och efter smällen) trots löften att upphöra med export av dylikt, har varit mycket irriterande för förhandlingarna mellan de 6 parterna vad gäller Nordkorea, redan från början då det talades om nordkoreansk inblandning och nu när det i stort sett har blivit bekräftat. Rice gör uttalanden att det krävs en lång undersökning - de är osams i USA om hur man ska hantera Nordkorea.

IAEA:s chef Mohamed ElBaradei är förstås sur - han är sur på Syrien för att de inte rapporterade nåt, han är sur på att Israel gjorde något åt hotet från Syrien, väl medvetna om att en inblandning av IAEA hade haft som effekt att hotet hade kvarstått - precis som IAEA inte har gjort ett skvatt angående Irans kärnvapenproduktion - Israel har inte en tillstymmelse till anledning att tro på något som är associerat med FN. Assad var illa snabb att täcka över den bombade anläggningen mycket noggrant så ingen skulle kunna se nåt, sedan började han blåneka - vilket TT tyckte var det mest intressanta att rapportera.

Minst 10 raketer landade i södra Israel nu på morgonen


Har du tänkt på en sak? Det helt och hållet emot folkrätten att använda mänskliga sköldar, däremot är det inte emot folkrätten att attackera terrorister även om de använder dylika. Det är också helt illegalt att, som Hamas och gänget, kontinuerligt sända livsfarliga raketer mot södra Israel. Att de sällan träffar är faktiskt inte Israels fel! Inte heller att det har blivit ett folknöje i Gaza att stå och titta när terroristerna skjuter raketer in i Israel. Det erkänns att de inte har mycket att roa sej med - men om de slutar med terrorn hade de kunna få hur många alternativ som helst.

Den vänstra bilden visar Kassamskador i Sderot nu på morgonen där en landade vid en skola, den andra en Kassam som har landat nära en högskola i Ashkelon. Undrar om TT tänker rapportera det.......

Allt snack om ett litet uppehåll i skjutandet är löjligt tills inflödet av vapen till Gaza definitivt har stoppats! Inte för att Rice eller Olmert fattar det - Olmert var ju minst sagt en stark påtryckning på Sharon att inte hålla kvar kontrollen över gränsen Gaza-Egypten, trots att alla militära experter och Netanyahu förklarade att det var vansinne, och förutsa vad som skulle hända.

Rice jobbar förstås fortfarande med "påtryckningar" att Israel inte ska försvara sig själv för att hamna i historieböckerna för vad hon har åstadkommit dessa de sista av hennes månader av makt.

Israel har bestämt förnekat att de är skyldiga till att Israel dödade mor och barn som Hamas talar om idag, däremot är det sannolikt att ammunition förvarad i det aktuella huset exploderade. Läs mera.




SvD101 SvD289 DN848 SvD397 SDS782 HD1 HD2 P x x

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)