lördag 3 maj 2008

Världsmakterna: stoppa Kassams!

Tänk vad Makterna plötsligt har upptäckt. De har inte upptäckt att där bodde en hel del judar på köpt land i Judéen/Samarien inklusive hela gamla Jerusalem, redan innan Jordanien illegalt ockuperade det 1948-67 och sände iväg varenda jude de inte dödade och förbjöd dem att bo där.

Precis innan detta hände hade judarna accepterat Jerusalem som internationell stad. Det var sista gången. De följande 19 åren visade att det var omöjligt.

Makterna har inte upptäckt att det inte existerar något palestinskt land förrän ett fredsavtal underskrivits, där säkerheten för Israel garanteras. Det är antingen privatköpt land eller statligt land av än ej avgjord ägare. Många araber har slagit sig ner här med exakt samma rätt som judar som har gjort sammalunda. Se här kanske.

De har inte upptäckt att alla avtal med Arafat, från OSLO framåt hade två sidor, den andra var att den uppställda Palestinian Authority, PA, med honom som ledare, vid varje tillfälle skulle bura in terrorister (mer än två veckor) och eliminiera alla privata vapen. Så länge detta inte har skett har Israel ingen anledning att ta så hårt på sina löften.

Varför skulle Judéen/Samarien/Gaza och Jordanien vara Judenrein när inte Israel är Arabrein? Det enda folksrättsliga beslutet som har tagits är det från San Remo 1920, där detta mikroskopiska område av det stora Ottomanska Imperiet skulle utgöra det judiska nationalhemmet, återstoden för araberna. Utan att driva ut de som redan bodde där, men inte heller acceptera den enorma floden av invandrande araber som hade upptäckt att livet var bättre där. Judarna fann anledning att fly från detta enorma område till de 4 promillena som utgjorde Israel och mår bra där nu.

Läser man AFP:s senaste artikelversion är betoningarna helt annorlunda än i TT:s version. Där står att Condi ska tala allvar med Egypten om Gaza - förhoppningsvis också den avgörande punkten om ett stopp för det enorma flödet av vapen över gränsen mellan dessa två områden, vilket är A och O för vidare utveckling. Israel har alls inget emot att där är en normal internationell gränsstation. Därefter nämns att hon ska äta middag med Olmert i kväll - och man undrar ju hur mycket som kommer att nämnas att Olmert satt i polisförhör i mer än en timme i går p.g.a. ett antal anklagelser om korruption, och att Jerusalem Post har en artikel inne nu: Olmert kan antagligen inte fortsätta som premiärminister. Det kan ju inte kännas så förtroendeingivande för USA.

Condi fortsätter att säga att "Israel har väntat alltför länge på den säkerhet som de behöver och är värda", och talar om USAs garanterade stöd för Israel. Först därefter nämner hon att två stora hinder är Hamas och bosättningar.

Det är inte första gången TT gör som när man gräver efter daggmaskar eller annat som ligger dem varmt om hjärtat - vänder upp och ner på det hela.

Frågan är varför Makterna är tämligen ointresserade av att mer än 1750 raketer har skjutits från Gaza bara i år, även av Abbas män, för att döda judar.

Det är alltid tråkigt när oskyldiga drabbas, men det är så många fler, speciellt här i Sverige, som skäller ut Israel för att de jagar terrorister med byxorna fulla av sprängämnen, bland de bostadshus där de helst befinner sig, än när samma terrorister gör sitt bästa för att mörda judar - se träffkartan här, över Sderot. Dessa raketer är ofta tillverkade av de kloakrör Gazanerna borde ha använt till annat. Att de sedan läcker skit ut i Medelhavet och förgiftar badande och fiskar får Israel förstås skulden för.

Hon nämner också att Israel bör hjälpa palestinaaraberna med ekonomin, vilket de alltid har gjort när det har varit möjligt - och inte på bekostnad av den egna säkerheten. De erbjöd redan Arafat att sätta upp en industriby där, så länge han garanterade säkerheten. Han grymtade nej. De gav en industriby till Gazanerna innan de lämnade, och dessa förstörde alltihop. Nu har Olmert, Abbas och Blair talat om industriby igen - som skulle kunna ge dem lite självförtroende och inte så lite pengar, om Abbas kan garantera säkerheten - och sen har inget mer hänt. TT gnäller i högan sky om att de inte har fått alla pengar de har tiggt, så de slipper jobba.

Man antar att TT snart publicerar nyheten i danska Politiken, att Israel har satt vissa begränsningar på hur USA får utrusta de arabiska soldaterna/poliserna som - enligt alla tidigare erfarenheter - även kommer att utnyttjas av arabiska terrorister. Dylika saker tenderar att diffundera - precis som Abbas gubbars vapen i Gaza som en masse diffunderade till Hamas i stället för att användas emot dem. Men det är ju bra att skylla Israel för något. Bush tänker vräka ytterligare $200 miljoner över dom. Som vi minns fick de löfte om $7 miljarder för några månader sedan. The Economist skriver om palestinaarabernas möjligheter att försvara sig själva. Man undrar vad som egentligen ska motivera dom att börja jobba?

Förresten - jag antar att du har hört att Sveriges Radio har berättat att en undersökning har friat Israel angående de dödade barnen med sin mor i Gaza - men DET har tydligen inte TT brått att publicera. Ett antal människor har ringt de olika media och berättat om undersökningen och först därefter kom det fram hos Sveriges Radio. TT har också fått påringningar, än utan resultat.

Det är något som är rätt sjukt.



DN194 * * * * * * * * *

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)