söndag 22 juni 2008

Insändare till Kristdemokraten

Jag råkade läsa en insändare till Kristdemokraten, och såsom varande lärare med intresse för att korrigera uppenbar okunnighet sände jag in följande: Dialog med Hitler?

Efter att ha last insändaren “Dialog och förståelse är en väg mot fred”, som rekommenderar att den 60-åriga dialogen med Nordkorea förlängs ytterligare 60 år och den snart 50-åriga dialogen med den burmesiska diktaturen förlängs på samma sätt – tycks skribenten ej ha någon som helst information om dialogen mellan Israel och palestinaaraberna förutom vad TT har berättat.

Det hänvisas till: ”Om din ovän är hungrig, så ge honom att äta, och om han är törstig, så ge honom att dricka, så samlar du glödande kol på hans huvud, och Herren skall löna dig.

Hur har Israel och palestinaaraberna, PA, följt detta?

Om vi tittar på dagens ”dialog”: Abbas har än ej ändrat sin grundlag, PLO:s Stadgar, där artikel 2 fortfarande säger: ”Palestina är en odelbar enhet med samma gränser som det Palestinska Mandatet”. Detta innebär att Israel ej får existera. Abbas har dessutom skrivit under Vägplanen, namnet eftersom den måste tas i strikt ordning. Den börjar med att all hatpropaganda mot judar/Israel från araberna måste upphöra: denna har bevisligen intensifierats sedan Annapolis.

Gaza har mottagit 24.358 lastbilar med 571.852 ton matvaror, mediciner, drivmedel och andra förnödenheter mellan 2007.06.16 och 2008.06.13 – ofta under beskjutning från Hamas av transporterna. Hamas har inte betalt ett dugg. Av dessa förnödenheter har Hamas stulit uppskattningsvis hälften för eget bruk.

Gaza fick gratis växthus för 3 år sedan (rika amerikanska judar och Bill Gates betalade $14 miljoner för dessa till ägarna) varifrån grönsaker hade exporterats för mer än $100 miljoner per år till Europa, och 75% av produktionen sålts till Israel. Det är inte Israels fel att araberna slog sönder en stor del av dem, att de inte hade haft tid att lära sig hantera dem och bygga likadana medan judarna var där. Några av de återstående fungerande växthusen såldes till Egypten när gränsen var nere några veckor i januari i år.

I samband med att GP publicerade ett antal antisemitiska artiklar i höstas insände jag, för att i någon kompensera deras brott mot de Pressetiska Reglerna som förbjuder ensidig information om en konflikt, en artikel till dem om all sjukvård som araber får gratis i Israel. Den refuserades, kan läsas på http://israelisverige.blogspot.com/2007/11/gp-vgrar-publicera-anti-antisemitisk.html

Times Online http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/iraq/article3998990.ece berättar hur irakiska barn sänds för hjärtoperationer i Israel. Herald Tribune http://www.iht.com/articles/ap/2008/03/12/africa/ME-GEN-Israel-Palestinian-Surgery.php berättar sammalunda om andra arabiska barn.

Före den första intifadan hjälpte Israel PA så mycket att de hade bland världens snabbast utvecklande ekonomi, 7%, innan de själva förstörde alltsammans. Före andra intifadan var de uppe på 6% igen – för att egenhändigt rasera sin ekonomi, och den ekonomiska utvecklingen följande år var MINUS 13%. Men vad kan Israel göra för de som förstör det för sig själva?

Läs vidare hur Israel rivstartade utvecklingen där efter 1967, på http://israelisverige.no-ip.info/Referensmaterial/PalestiniansDeserve.htm

Israel fyller MYCKET väl kraven från Bibeln.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)