lördag 28 juni 2008

Israeler avlivar rutinmässigt arabiska tonåringar. Bitte. al-Durah. GAMLA FOTON FRÅN ISRAEL

Detta är vad TT berättar för oss idag. Nå, det skriver inte EXAKT så, men vad de skriver är lika mycket brott mot Pressens Etiska Regler om korrekt rubriksättning, och deras avsikt var att skriva så att det upplevdes så som jag skrev. Det kommer det också, om utvecklingen fortskrider lite till. Rubriken säger exakt en sak, att vanliga israeler har som hobby att skjuta arabiska tonåringar när de känner för det, utan anledning. Läser man AP:s redogörelse får man genast en annan känsla:

JERUSALEM - The Israeli army and Palestinian security officials say troops in the West Bank shot dead a teenager who threw Molotov cocktails at an army patrol.

The military says Israeli soldiers entered the village of Beit Umar, near Hebron, late Friday. They were on an operation to stop fire bomb attacks on Israeli vehicles on a nearby highway.

A military spokesman says the soldiers shot a militant who threw two fire bombs at them.

Palestinians say the shots killed Mohammed Alameh, 17, one of a group of youths who fought the soldiers.

The West Bank is not covered by a nine-day old truce between Israel and Palestinian militants in the Gaza Strip.

En terrorist kastade två brandbomber på israeliska soldater och blev skjuten. Efteråt befanns han vara 17 år, en vanlig ålder för terrorister och soldater. Detta var under en aktion i ett område där flera brandbomber hade kastats av araber mot civila fordon. TT är helt ointresserat av att meddela detta.

Bitte Hammargren igen

Denna tant har tagit antisemitism som sin livsuppgift. Enstaka snyfthistorier som inte har setts någon annanstans i tidningarna fläks upp som i ett nakenmagazin. Jag har - utan att följa hennes karriär särskilt noggrant - sett något enstaka reportage som man kan kalla neutralt, alla andra har varit starkt vinklade emot Israel och utan att uppvisa bägge sidors handlingar och motivationer.

Jag vet inte om det är Bitte eller Omer som har uppfunnit uttrycket "röst åt de röstlösa", och man undrar vilka som är röstlösa i en befolkning som, senast när de röstade, röstade fram terroristgruppen Hamas som sina ledare.

Ett uppenbart försök att tysta en kritisk röst”, säger Reportrar utan gränser - utan hämningar, EFTER det att Omer hade gjort en lång rundresa i Europa och vitt och brett skyllt allt ont på Israel, inget på Hamas och de som har valt dem.

Palmecentrat är en organisation som har hjälpt till att bjuda in Omer - jag förmodar att det inte spelar den blekaste roll att Omer självklart inte kan återvända till Gaza om han säger ett ont ord om Hamas och andra terrororganisationer där. SÅ många liv har han inte. Palmecentrat, du vet, de som fram tills nu hade Furubjälke som chef, och säger att Hamas följer folkrätten när de avlossar tusentals raketer mot civila i södra Israel. Hon bekymrar sig över att inte palestinaaraberna har utvecklat sin landremsa lika effektivt som Israel så de har råd att köpa F16 att bomba Jerusalem och Tel Aviv med. Palmecentrat påstår också att Judéen/Samarien/Gaza hade det bättre under ockupationen av Jordanien och Egypten 1948-67 :) Har de något som helst intresse av att lära sig lite nytt kan de kolla här.

Om nu Bitte vill göra snyfthistorier - varför inte tala med ett dussin barn i Sderot? Barn som har fått sin barndom förstörd och kommer att få mentala skador för livet av de muslimska terroristernas envisa krav på att få mat från Israel samtidigt som de siktar in sina mordvapen mot barn i Israel. En av deras favorittidpunkter för mordförsöken är när barnen är på väg till skolan.

Har hennes Omer någonsin fått idén att livet plötsligt hade kunnat bli normalt om terroristerna avväpnades alt. avlivades, så normalt liv kunde börja igen?

Jag har på ett antal ställen här på bloggen berättat om hur Gaza hade allt förspänt för sig att kunna bli en mönsterstat i området, när judarna lämnade för 3 år sedan. Dessa judar hade visat hur man bygger växthus på mark som tidigare av araberna ansågs obrukbar, hur man kunde sälja sina produkter till både Europa och Israel med stor vinst. Hur många liknande har araberna byggt? Både för eget behov och för att sälja i regionen? Ingen stoppar dem mer än terroristerna.

Det senaste året har Gaza tagit emot MER ÄN EN HALV MILJARD KILO mat, mediciner, drivmedel och annat från Israel. Gazanerna har varken tackat eller betalt. Bitte har hittat en person i Gaza som har berättat att de inte har fått något, så där är väl ett svart hål på gränsen som suger i sig allt huh. Gaza får ca 70% av all elkraft direkt från Israel i kabel, och de försöker konstant bomba sönder både kraftverk och kabel. Vet du det, Bitte? Nae, har jag aldrig hört....

Hade de arabiska terroristerna lagt av med sin idioti och försökt leda en stat hade Gaza mått hur bra som helst - befolkning och yta är i samma storleksordning som Singapore. Precis över gränsen håller Israel på att utveckla effektiva solfångare, en försöksanläggning i Gaza, tja - de har väl sol. Men Bitte har inga som helst tankar i den riktningen utan enbart att terroristerna SKA lyckas med att döda de som matar dom! Som om de hade något slags rätt att göra det - eftersom de har valts av folket där demokratiskt huh??? Det hela är så totalt absurt att man undrar varför det släpps fram i tryck.

al-Durah igen

En av de bättre och klarare översikterna över vad som hänt där, vilket svenska medier knappt orkade bry sej om, kan du läsa hos Melanie Phillipps. Det visar samma symptom som svenska massmedia, försök av "erkända" massmedia att avsiktligt bedriva antisemitisk propaganda och utnyttja den tilltro till dem som har skapats.

Musik

"If you ask 70% of the Lebanese population, they would tell you that Iran is more of an enemy than Israel. If the government needs to implement laws, they should start with laws against terrorists like Hizbullah rather than implement old outdated rules," he said.

Detta sagt av Sami på den libanesiska radiostationen Beirut Nights, som regelbundet spelar israelisk musik.

Israelisk sångare intervjuad en timme på al Jazeera.

Gamla foton från Israel

Del 1 http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3558142,00.html

Del 2 http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3559022,00.html

Del 3 http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3560544,00.html

Se vidare http://www.bitmuna.com/

DN903 * .

2 kommentarer :

  1. Hej Harry!

    Muhammed Omer skriver för tidningen "The Electronic Intifada" - vilket är en tidning som stödjer intifadan, alltså stödjer terroristdåd mot civila israeler.

    Vart kan jag läsa det om det du skriver ang. hur mycket medicin och dylikt Israel har fört in i Gaza?

    Fortsätt att stå upp för Israel!

    mvh Anders Branderud
    Efterföljare till Ribi Yehoshua i ortodox judendom
    www.netzarim.co.il

    SvaraRadera
  2. IMRA, http://www.imra.org.il skriver regelbundet notiser om biståndet, senast på http://www.imra.org.il/story.php3?id=39642
    Sök efter humanitarian assistance i IMRAs sökruta.

    Jag antar att de får sin huvudsakliga information från http://dover.idf.il/IDF/Templates/listpage.aspx?NRMODE=Published&NRNODEGUID={C0272E61-08BA-405B-8F78-961935BA10B4}&NRORIGINALURL=%2fIDF%2fEnglish%2fAnnouncements%2f2008%2f06%2fdefault.htm&NRCACHEHINT=Guest

    Ja, jag har en period nu när jag tar tid till informationen - blev sjukpensionär som Djinnge, för ett år sedan, även om jag inte har riktigt lika mycket tid för bloggande som han......

    Omer, ja - sök på 'Omer Amnesty' på svenska - så får man upp en Amnestysida om honom, som berättar hur Palmecentrat bjöd hit honom och är DOM antisemiterna inblandade så... http://fredimellanostern.wordpress.com/ skriver mycket på sistone om deras aktiviteter och de enorma summor de får för antiisraelisk propaganda från svenska regeringen.

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)