fredag 6 juni 2008

Varför ljuger TT? Nyheter

Läser man Telegrambyråns tämligen oinformerade "Israel intog östra Jerusalem i kriget 1967" utan att med ett andetag nämna att Jordaniens anfall och ockupation av hela gamla Jerusalem under 19 år 1948-67 ingalunda ansågs legal av världssamfundet, eller Sverige, så är det rätt självklart hur deras vinklingar under lång tid har bidragit till antisemitismens utveckling i Sverige, som Federley också säger. Det var Jordanien som återigen anföll 1967, och den som anfaller och förlorar får faktiskt räkna med konsekvenser. Obama blev storligen förvånad när araberna reagerade på normalt sätt: som en barnrumpa i en sandlåda som har sett en leksak som tillhör någon annan. Han har tydligen inte följt med "fredsförhandlingarna" och den arabiska sidan som hela tiden har gått ut på att vägra allting men kräva allting. De kräver att deras terrorister ska ha fria vägar att promenera på utan några hinder - som om de inte visste att det är Israels vägspärrar som har gjort att antalet självmordsbombare mot judar har krympt högst väsentligt. De kräver egen armé trots att alla vet att Hamas skulle behöva en dag att ta över Judéen/Samarien om Israel inte fanns där - för att göra ett nytt Hamastan/Gaza/raketramp av remsan. Jag har möjligen sagt det innan, men hade någon presidentkandidat betonat vad jag brukar tjata om:
  1. Att araberna lovar ändra PLO/Fatahs Stadgar, som fortfarande säger att Israel ej får existera, och
  2. Att araberna stoppar hatpropagandan mot Israel/judar - vilket är det nollte steget [at the outset of phase 1 --- all acts of violence against Israelis anywhere. All official Palestinian institutions end incitement against Israel. ] för att påbörja Vägplanen. Araberna har alltså inte ens påbörjat processen, som heter Väg eftersom den måste tas i ordning.
så hade jag fått känslan av att de visste vad de pratade om och inte enbart ägnade sig åt rätt schattering av politisk korrekthet. Obama sa förresten också, i sitt tal inför AIPAC:

The Palestinians need a state that is contiguous and cohesive, and that allows them to prosper.

Det betyder att han ska kämpa för ett Israel som INTE är sammanhängande utan uppdelat i två delar. Förvånansvärt nog har de flesta media inte känt för att återgiva detta. Minns alla löften från Bush när han skulle väljas om att omedelbart flytta USA:s ambassad till Israels huvudstad, Jerusalem?...... Varje halvår har han sagt nej därefter. Nästa president kommer med all sannolikhet att fortsätta att på samma sätt behandla araberna som - inte riktigt fullvuxna. DN SvD D AB HD SDS P DN001 * Nyheter (som TT glömde) Olmert hemma igen och för sjuttioelfte gången hör man från honom och Barak att "NU SNART ska vi göra något åt raketregnet över södra Israel" - vilket har fortgått sedan den sista juden lämnade Gaza för snart 3 år sedan. Möjligen kan man hoppas på att Olmert kommer på den smarta idén att han kan klamra sej fast vid makten lite till om han verkligen GÖR det. Se Arutz7 JP Ynews Debka . Fyra Kassams landade i Israel under fredagseftermiddagen. Tidigare avlossades 9 granater mot västra Negev och förstörde. Kommunala ledare i södra Israel har i TV uttalat sina starka tveksamheter mot att Olmert och Barak ska få tummarna loss trots alla löften. Araber, judiska vänsterextremister och en topptjänsteman inom EU trakasserar israelisk säkerhetspersonal därför att Israel bygger ett staket mot terrorister i stället för att bomba deras byar. Du vet, det EU som själva betalar dyrt för säkerhetsstaketet, EU som garanterade, när den sista juden lämnade Gaza, att de skulle se till att gränsen mot Egypten skulle bli en normal internationell gräns med normal handel. Som vi vet sprang de som skållade råttor när Hamas bad dem att göra just detta, därefter började de skylla allt på Israel när deras flykt hade hjälpt till att stoppa varuflödet med Egypten. Även Fayad, PA:s premiärminister, gör sitt bästa för att tvinga EU att göra sitt sämsta gentemot Israel - i samråd med Egypten. De 7 miljarder dollars som PA blev lovade i december 2007 som presenter utan krav bakom, räcker tydligen inte. EU sympatiserade. I alla rekommendationer från FN om Mellanöstern och fred nämns det att Israel måste ha säkra och försvarbara gränser. Fundera lite på möjligheterna för att det ska åstadkommas.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)