måndag 28 juli 2008

Och varför inte nya judiska bosättningar?

Det är fascinerande att se allt som svenska media aldrig skriver om Israel och dess grannar. De älskar att slänga ut blixtmeddelanden - som nyheterna i radio/TV, men de följer ytterst sällan upp med (korrigerade) basfakta, vilket de är tvungna att göra enligt Pressens Etiska Regler. Jag har på sistone sett sådana ursäkter från både Aftonbladet och SvD om att “ja, men i den sekunden hade vi inte mer information”……. DN vägrar besvara förfrågningar.

Om man till exempel berättar om att en ny judisk by ska byggas i det område som har stadgats som det “judiska hemlandet” - en stadga som aldrig ändrats, så varför är det nyhetsmaterial?

The Legal Right The legal right of Jews to reside in Judea, Samaria and Gaza was given its first modern expression in the 1922 League of Nations Mandate for Palestine. Article 6 of the Mandate required the mandatory power to encourage “close settlement by Jews on the land.”

The legal right of Jews remains in force today. As the internationally-recognized legal expert and former US Undersecretary of State Eugene V. Rostow has written, “The right of the Jewish people to settle in Palestine has never been terminated for the West Bank…” (American Journal of International Law, Vol. 84, July 1990, p.718)

Dessutom har vi rekommendationerna från FN, att ett fredsavtal mellan Israel och araberna kräver säkra och försvarbara gränser. Vad innebär detta om du tänker efter? Varken Arafat eller Abbas har skrivit under något fredsavtal. Ingen av dem var/är intresserade, enbart av temporärt stillestånd medan de blir starkare. Jag hoppas du läste Abbas uttalande nyligen, att så snart han är stark nog anfaller han. Som vi vet doktorerade han i Moskva på att förneka Förintelsen, han har ingen avsikt att ta bort paragrafen i sin grundlag som säger att Israel ej får existera, och han har inte tagit första steget in på Vägplanen, som kräver absolut stopp för hatpropaganda mot Israel/judar.

Jordandalen är gräns österut och behöver i hög grad bevakas. Gränsen mot Jordanien. Israel har fred med kungen där, men långt ifrån med många andra jordanier.

Israel försökte fängsla en välkänd Hamas-terrorist och mördare, som tidningarna skriver om just nu, och eftersom han kände sej skyldig nog sköt han tillbaka. Det gick alltså inte att ta honom tillfånga - vilket väl var lika bra, eftersom terrorister ofta inte sitter så länge i israeliska fängelser. Bara så länge att de kan ta en universitetsexamen och äta upp sej, som fete Kuntar.

Där har varit gissningar på mellan en timme och en vecka hur länge Abbas hade klarat sig utan Israels upprensningsaktioner. Abbas, liksom Arafat, har spenderat enorm energi och utländska pengar, på att hyra säkerhetsfolk i stället för att samla in alla illegala vapen, vilket hade begränsat behovet av dessa säkerhetskillar.

Varken Abbas eller svenska media har den minsta lust att erkänna detta.

För att gå till judiska “bosättningar”. Utan att vara militärförläggningar - har du upptäckt vilken nytta de gjorde i Gaza i mer än 30 år? För araberna också. De utgjorde spärr mot terrorn, som riktar sig mot både arab och jude. Araberna i Gaza kunde exportera sina jordbruksprodukter till Israel och Egypten och tjäna bra. Allt det slutade när judarna lämnade för 3 år sedan, och såg jag inte en siffra om att 50000 hade lyckats fly Gaza sedan dess, eftersom himmelriket under Hamas aldrig ville komma?

Berätta det för TT.

VARFÖR där inte finns en enda arabisk/muslimsk stadsbildning TILL vilken arabiska flyktingar vill resa, vet jag inte heller. Der reser på vinst och förlust till Sverige, med den fasta förhoppningen att det åtminstone inte kan bli sämre.

DN850 SvD727 SvD551 HD * *

2 kommentarer :

  1. Ur ett rent politiskt och sett till människosyn perspektiv,ställer jag frågan vad är skillnaden på Nazityskland och Israel?
    Christer J

    SvaraRadera
  2. Återkom när Israel har mördat 300 miljoner araber enbart för att de är araber, i stället för att acceptera dem i Knesset som jämlikar. Såvitt jag minns gjorde inte Hitler det.

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)