lördag 12 juli 2008

Religionsfrihet??????

Nästa svenska pass ser antagligen ut som detta. Det är ju religionsfrihet i ett religionsfritt land!

Hur ser de ut under burkhan? Jättesnygga! De kan ägna precis lika många timmar som vilken innetjej som helst, på att pynta sej, för att sedan - för att tillfredsställa karlarna - dra nåt gammalt över sej när de går ut. Muslimska killar är alldeles för okontrollerade för att tåla att se en kvinna utanför sitt eget sovrum. Det är välkänt att de har hög andel homosexuella - eftersom de inte kan umgås med en kvinna helt enkelt som en god vän.

När muslimska tjejer träffas privat så av med skynket, för att visa det senaste modet för varandra. Jag har ofta hört talas om det. Läste du någonstans där jag skrev om min Asienresa 1975? Jag minns en buss, Iran eller Afghanistan, två småtjejor med slöja lekte i mittgången. De hade slöjan i mungiporna, för att hålla ihop den, men sen tränade de på att tappa greppet när nån snygg kille passerade, och sen låg de på golvet och gapflabbade! Men det var en dekorativ slöja - på den tiden såg jag en förödande mängd vackra kvinnor i Iran! Trots allt - jag har en gammal vis bok från ca 1753 om i stort sett allting och den garanterade att jordens vackraste kvinnor fanns i Isfahan, Persien. Ahmedinejad och hans kompisar flyger i taket och börjar vråla om de ser ankeln och hakan på en kvinna.

I muslimska Malaysia får kvinna i offentlig tjänst inte ha burkha, i Singapore får flickorna inte ha det i skolan. På turkiska universitet får man inte ha det. Där fundamentalism kommer in, som i Malaysia - när jag var där första gången 1975 såg jag ingen burkha, när jag var där sist i vintras - någon enstaka heltäckande säck kanske och betydligt mer skynken i hettan, man såg arabiska tecken betydligt mer - trots att det inte alls passar malaysiska, och den stora minoriteten kineser självklart inte förstår något alls. Jag har inte varit i någon av de mest muslimska staterna där.

Många har fått detta med religionsfrihet om bakfoten. Jag har under resor märkt att saker som slöja ofta är för att "visa att man är religiös", men försöker man diskutera religion med samma person vet hon egentligen ingenting - det är hennes förenklade sätt att känna sig religiös utan religion! Deras religion är alltså en sån sak som att bära slöja, inte att vara goda människor med en viss vishet - vilket åtminstone jag förväntar mig från en person med äkta religiositet.

Ska politiker sätta sej ner och försöka skilja religion och kultur åt så tror jag vi är ute på hal is. Många unga muslimska kvinnor i Sverige känner sig väldigt osäkra på om de skulle få omedelbar hjälp från polis om de blev hotade av sin familj. Uppriktigt sagt tror jag det är ett mycket djupt biologiskt fenomen att kvinnor vill vara vackra! Hur skulle vi annars kunna få nya vackra kvinnor?

Jag såg just på en amerikansk blogg:

bikini..........freedom and independance
burkha........suppression and depression

yesterday i spoke to 3 iranian women who had just been to our local beach, and marvelled at the freedom women had in our great country.............they were dressed in a western manner and dreaded going back to iran(forced to wear what men told them to).............but added they were shocked at how many muslims were in fact wearing burkhas in england while visiting their brother who is at university................they asked why i thought they do it...............................













SvD111 D497 DN985 D201 * *

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)