lördag 7 februari 2009

Nyheter från Orienten

januari 26, 2009

EU pratar och USA gör

Jag tänkte närmast på alla löften om att blockera vapen till Hamas. Påminner mej om hur Stolta Sverige blockerade vapenflödet från Syrien till Libanon genom att paddla omkring i en båt utanför Libanons kust. Vad har Sverige gjort för världsfreden denna gången?

USA har tagit ett iranskt Cypernflaggat skepp fullt med vapen på väg till Hamasnikarna, i södra ändan av Röda Havet. De bordade skeppet, upptäckte att vapen var insvetsade, så nu söker de en hamn för att göra en grundlig undersökning. Inte så lätt - alla är rädda för att göra Iran ilsket. EU lovade, men ska väl ha tre års diskussioner först om vad de eventuellt kan tänka sej att göra. Jag såg någonstans att ett av problemen med att bekämpa somaliska pirater är att världssamfundet har satt upp en massa regler vad man inte får göra med terrorister - tack vare att man vill behandla terrorister som enbart dödar judar, med silkesvantar, så slinker andra terrorister med också. Samma vad gäller legaliteten med USA:s beslag av det iranska skeppet- se Jerusalem Post. Mer än 60 kommentarer till den artikeln, många som säger samma sak: det är helt Kadimaregeringens fel att de inte har blockerat Philadelphikorridoren och stannat där! Det tycks så självklart för alla utom för regeringen som eliminerade den halva procent eller så med judar i Gaza av politiska skäl, och nu står där med skammen att ha hjälpt både Hizbollah och Hamas att ta makten.

Använd inte Google

- om du är Israelbojkottare! Google har två forskningslaboratorier i Israel för att arbeta fram de mer kluriga detaljerna.

FN:s krig mot Israel

Jag läste just en snutt skriven av Anne Bayefsky den åttonde januari. Det är kusligt att gång på gång se hur FN har blivit ett näste för öppet Israelhat - och ändå finns det enstaka individer som fortfarande tar dem på allvar!

Efter det att muslimsksa flygare kraschade i World Trade Center satte Säkerhetsrådet upp en anti-terroristkommitté men inte lyckats identifiera en enda terrorist eller terroristorganisation.

Generalförsamlingen har haft 10 akuta sammankallanden under sin historia, 6 var anklagelser mot Israel. Den sista har pågått sedan 1997….. De har aldrig hållit någon motsvarande pga 800.000 mördade i Ruanda eller 3 miljoner döda eller förflyttade i Sudan.

Människorättsrådet har fördömt Israel fler gånger än jordens övriga länder tillsammans!

Som sagt, läs artikeln.

Sällan upprepar sig historien så EXAKT

En av herrarna som flaxade omkring i Mellanöstern under Clinton och misslyckades med allt han gjorde, har valts av Obama att upprepa EXAKT samma misstag! Tala om fantasilöshet. Caroline Glick skriver mycket om det.

Hamas vill att Fatah ska bli terrorister

Hamas har sagt till Abbas att om han slutar fredsförhandla med Israel så kan de därefter enas. Så mycket som EU trycker på att Hamas och Fatah ska samsas och bli en enda terroristorganisation, så att de därefter kan ge pengar enbart till EN grupp, är nog EU glada. Läs mer i Jerusalem Post. EU är helt och hållet desperat att de två ska bli ett, kosta vad det kosta vill - även om de aldrig någonsin haft något gemensamt.

Egentligen är det mycket mer - det palestinska samhället har inte kommit mycket längre än till ett klan/stamsamhälle där klanerna har mycket egen bestämmanderätt. Jag såg någon artikel som talade om mer än 50 olika klaner i Gaza. En annan artikel hittade jag just nu: “Clans and Militias in Palestinian politics“.

Varför försöker inte EU på något vis uppmuntra de tre småpartierna som tillsammans vann drygt 5% i valet, de enda som har fred, välstånd och ett upphörande av korruption, på agendan??? Att Hamas är en ren terroristorganisation håller nog de flesta med om efter att ha läst deras Stadgar, Hamas Charter. De få som har läst Fatahs Stadgar kommer fram till samma sak - frågan är om de går att få dem att bli mera civiliserade, som man försökte med Arafat? Bara för att man talar med det näst sämsta behöver ju inte detta faktum tvinga de fina att låtsas att det är bra.

Olika sidor av vapensmugglingen

Vandra omkring i den egyptiska halvan av Rafah och försök hitta tunnlar - “nae, de finns inte! Det är för farligt i Egypten, åker en smugglare fast blir det 25 år i finkan! Vapnen kommer från havet, från israeler som vill tjäna en hacka. Har du sett nån tunnel här???”

Gå en kilometer över gränsen och lyssna på Hamas. De älskar att trotsa både Israel och Egypten och hoppas ändå att bli matade. “många tunnlar fungerade hela tiden och en del andra har vi fixat nu igen”. De hånar kadimaregeringen som inte gjorde ett dugg för att stanna kvar vid Philadelphikorridoren och stoppa vapenflödet. Läs artikeln!

UNRWA och Hamas

Den intima kontakten mellan FN och muslimska terrorister har aldrig varit klarare. Vid val 2006 bland UNRWA-anställda tog Hamas 23 av 27 platser i olika styrelser! Efter Hamas blodiga övertagande av makten i Gaza tog Hamas över många av UNRWA:s institutioner där. Det är självklart att pengar avsedda för UNRWA sipprar över till Hamas.

Har du någonsin tänkt till om absurditeten med UNRWA? I deras stadgar står inget som helst om att hjälpa dess klienter till att normalt arbetande skattebetalande liv som icke-flykting. De länder, speciellt de palestinska områdena Judéen/Samarien/Gaza innehåller många flyktingläger med exakt samma slags människor innanför och utanför taggtråden eller vad det nu är! De utanför har inget som helst medlidande för “flyktingarna” som människor, det enda de ser är demografiska bomber att använda mot “sionisterna” någon dag kanske 100 år i framtiden! De vill kasta dessa människor in i ett främmande land med främmande kultur, religion, språk……….,.

Om man hade gjort den enkla åtgärden att eliminera UNRWA och ge budget och ansvar åt UNHCR, som har LÖST problemet för 50 miljoner flyktingar så de är normala arbetande människor - exakt vad är det som hindrar detta? Förutom arabländernas antisemitism? Tänk ordentligt!

Val snart

Valet i Israel kommer snabbt allt närmare, och det behövs inte alltför stor tur att Netanyahu ska väljas som ny premiärminister och börja ordna upp åtminstone en del av vad Kadima ställt till. Där är 120 platser i Knesset, och enligt den senaste gallupundersökningen står det

Likud

30

Kadima

22

Arbetarpartiet

17

Yisrael Beiteinu

16

Netanyahu är intervjuad i Haaretz, så du kan få en antydan om hans planer.

Egypten varnar Hamas för Netanyahu

Egypten har varnat terroristerna att det inte blir alls lika lätt att trixa med den israeliska regeringen när Netanyahu har tagit makten. Läs mera!

Vill Netanyahu muta araberna med land för fred?

En debatt pågår bland nationalisterna - ska man vara nationalist inifrån Likud eller utifrån mera nationalistiska partier? Fred mot fred är det naturliga, och den som vinner ett krig får diktera villkoren - så har det alltid varit. I Mellanöstern har det varit tvärtom - de som är de konstanta förlorarna ska mutas med land förutom fred! Abbas har hela tiden krävt massor av Israel innan han ens har en enda kvadratkilometer han kan kalla Palestina, men ger enbart en “fred” (stillestånd). Samtidigt talar Netanyahu om att dela makten med Kadima och Arbetarpartiet om han vinner, vilket innebär att araberna får än mer land - du har sett kartan många gånger.

Hamas-terrorister gömde sej i ambulanser

Du fick nog dej till livs fantasier i din blaska om att Israel förhindrade ambulanser från att komma fram i Gaza. Här kan du läsa vad som verkligen hände. Jag såg också nån YouTubegrej hur Hamasgangsters använder ambulanser som vilka transportmedel som helst.

Vänster, vänstrare, vänstrast

Vi vet att de flesta media är vridna till vänster. IBC, Israels Broadcasting Corporation har alltför ofta publicerat rapporter från extremvänsterorganisationen B’tselem - du vet, de som Diakonia donerar stora summor till, nog för att stå bland huvuddonatorerna, så att de säger vad Diakonia tycker är lämpligt. Nu har det tagits upp på allvar, så IBC har lovat att granska fakta innan de talar om dem, och speciellt måste de låta kritiska röster få bevisa motsatsen. Tänk om Sveriges Radio fick liknande krav på sig!

.

.

.

SvD569 SvD841 SvD959 DN191 DN190 DN181 DN263 db140 db977 db326 PS AB422 AB761 SvD621 SvD428 SDS323 Ba HD *

araber Abbas Gaza Hamas Iran islamism judar palestinier .. ..

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)