lördag 7 februari 2009

Obama, Abbas och Jinge …

januari 23, 2009

Jag läser bara tidningen såhär på nattkvisten. DN brukar jag snegla på först bland de svenska, för att se vad de har uppfunnit denna gången. Kommer på “Obama ringde Abbas” - president Obama förstår att den enda frågan i den tragedin är politiska garantier för det palestinska folkets rättigheter, sade Mahmoud Abbas talesman enligt AFP.

Har du någonsin hört talas om Abbas SKYLDIGHETER??? Inte jag heller. Ännu ovanligare än att höra om Israels rättigheter - som då och då nämns i en bisats i slutet av en artikel. När får vi en artikel om vad han har gjort med de 50 MILJARDER kronor han fick i Paris för ett år sedan?

Artikeln säjer att “araberna har sagt” att Abbas fick första samtalet från Obama efter det att han blev President Obama - har de spioner i Obamas sängkammare? Men vad araberna säjer får sällan ifrågasättas, medan det mesta från Israel föregås av “Israel påstår….” När du väl har blivit uppmärksammad på det ser du det överallt.

De som enbart läser svenska media har med tiden blivit indoktrinerade och invaggade i en mild (?) antisemitism. Det tas som normalt på något sätt…… Det är det INTE! Läs denna artikel från Jerusalem Post “Israels internationella support är god” - bland de få icke-muslimska länderna som är negativa till Israel nämns Nordkorea, Norge och Sverige. Vill vi verkligen hamna på Nordkoreas nivå tack vare våra medier och politiker?

Det fullständigt absurda att den samlade vänstern försöker anklaga Israel för “folkmord” när de försvarar sig, utan att i ett enda fall ha gett någon annan realistisk möjlighet för hur Israel ska få Hamas att upphöra med sina mordorgier - och utan att någonsin anklaga ett annat land på motsvarande sätt, det må vara Ryssland mot Tjetjenien eller Sri Lanka mot Tamilska Tigrar, undrar hur många som ser absurditeten.

Dilsa Demirbag-Sten vågar, som en av de ytterligt få i Sverige, säga vad som förhoppningsvis många tänker, även om hon är nästan lika ensam som Per Ahlmark om att få ut sitt budskap. Hennes artikel i Expressen, “Hatets röster“ skräder inte orden. Massmedia har väl trots allt en viss begränsning i hur mycket antisemitism de kan visa även om gränserna kontinuerligt förskjuts - och jag tvekar inte ett ögonblick på att kalla det antisemitism, det som får folk att behandla Israel på ett helt annat sätt än de behandlar alla andra länder. Bloggar har inga sådana hämningar - under Israels försvarskrig i Gaza såg man massorna av länkar till bloggar under tidningsartiklarna, den handfull bloggar som gav Israel rätt till att försvara sig på ett effektivare sätt än att hålla på att skjuta sina sämsta raketer mot godtyckliga mål i Gaza under åtta år var i högsta grad i minoritet - och ofta försvann de också illa kvickt. Där finns möjligheter att klicka bredvid ett inlägg om man tycker det är “Olämpligt”, tidningen kan också ta bort inlägg som DE anser olämpliga - och länkar till både min och andras bloggar, som förklarar Israel, försvinner ofta spårlöst. Jag skrev till tidningar och undrade om det var de eller Jinge & Co som klickade bort dessa länkar, men t.ex. DN vägrade svara. Vad jag kan se är det ett brott mot åsiktsfriheten om man censurerar utan att på något sätt motivera det till skribenten! Tidningarna kan knappast klaga på platsbrist på Internet.

Jag har på en tidigare blogg blivit attackerad av Jinge - också förklarad här - någon hade i en kommentar kort och gott anklagat honom för antisemitism. Plötsligt hade hela min blogg försvunnit utan att jag hade fått någon information - först efter flera mail till den som var ansvarig för den bloggtypen i Sverige kom det fram att Jinge hade sagt att han inte tyckte om bloggen…… Han hade hotat att polisanmäla mej - det tog flera email innan jag fick veta anledningen och min blogg var återinsatt…, och därefter kom det flera lätt igenkännliga kommentarer från Jinge till bloggen under falska emailadresser, med olika slags hot. Om inte annat så måste han ha gott om tid.

Några andra bloggar kommenterar:

Jinges blogg är antisemitismens ansikte med hatets röst

Expressen: Jinge har givit antisemitismen en ny hemvist

Jinge tål inte mothugg

Jinge - åsiktsfascisten…

I Jinge-klass?

JInge

Jinge själv försöker förvrida saker med en replik i Expressen: Fulstämpel i stället för fakta - som är lika absurd som annat han skriver. Försöker man kommentera hans vansinnigheter på hans blogg försvinner det alltid spårlöst, han vågar aldrig någonsin ta upp en diskussion. Inte konstigt att han klagar på att ha inte “bemöts med argument” - han tillåter det inte! Hamas har sänt åtminstone en fosforgranat in mot civilbefolkningen i Israel, se “Hamas Fired Phosphorus Mortar Shell“, Israel har aldrig gjort detta, utan enbart använt vit fosfor helt lagligt - se Röda Korsets ord “IDF white phosphorous use not illegal“, för att lysa upp ett stridsområde så man inte skjuter fel. Försök tala om det på hans blogg…….. Det må inte ha nämnts i svenska massmedia men väl på svenska bloggar. Hade Jinge kunnat engelska hade han lärt sej mycket nytt. Jag tror faktiskt att svenska media har nämnt att Hamas användning av mänskliga sköldar är genuint olaglig och det är tillåtet att attackera en fiende som använder sådana metoder, om viss försiktighet tillämpas. Någonstans misstänker jag faktiskt att Jinge vet det också, men skulle inte drömma om att nämna det.

Jag är helt övertygad om att Jinge lusläst domen mot Ahmed Rami och Radio Islam - som fortfarande frodas på Internet - och har lärt sej att tassa precis på marginalen till vad som accepteras av svenska domstolar.

Det är också rätt kusligt att Jinge syns prominent om man söker efter nyheter om Israel och Mellanöstern på Eniros Nyhetssök! Jag har flera gånger påpekat att det INTE är nyheter han framför, och dessutom undrat varför de vägrar att ta upp ett halvdussin pro-israeliska bloggar som innehåller mycket fler nyheter! Fortfarande har inget hänt. Skriv dom gärna och fråga!

Abbas Gaza Hamas Iran islamism Israel judar Obama palestinier ...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)