lördag 7 februari 2009

Raket mot Ashkelon, Iran, valet och andra nyheter

februari 01, 2009

Den tredje Kassamraketen sedan “stilleståndet” den 18 januari, landade just utanför Ashkelon. Söker man på “Kassam” hos Eniros nyheter, som antas täcka de större svenska nyhetsförmedlarna, hittas inte en enda. Inte konstigt att svenskarna sen är förvånade när Israel plötsligt måste få slut på terrorismen! TT-censur - hört det förut?

Fortfarande i de vaga TT-nyheterna om nya raketer mot Israel anstränger de sig, så att rimligtvis alla bör se det - att försöka få Hamas anfall och Israels svar, att på något sätt vara jämnbördigt. Varför skulle det svenska mediadrevet mot Israel inte drömma om att berätta att en del av de senaste raketerna är avskjutna av Fatah, Abbas killar??? Läs denna länken -som sagt, det är lätt vart svenska biståndspengar går.

Enligt en annan källa var det inte fråga om en vanlig Kassam utan en mycket farligare “Silkesmask” av kinesisk konstruktion, avlossad av iranier i Gaza. Den kan gå 12 mil, har sprängladdning på 165 kilo, och är långt ifrån kloakrören som kallas Kassams! Där gick en bra laddning med svenska biståndspengar.

Hizbollah hade fått samma leksak av iran och avlossade den mot ett israeliskt fartyg under Libanonkriget, men Iran har nu förbättrat Silkesmasken, C-802 så den är tämligen självständig. Hizbollah har fått 1000 av dem for future use.

Jag nämnde nyss att USA tog ett fartyg fullt med iranska vapen på väg mot Hamas för att leverera, men trots Condis löfte till Livni häromdagen kom inte USA på någon anledning att rensa skeppet från vapen, utan det fortsatte mot Cypern. Livni har just snackat allvar med cyprioterna on att tömma skeppet på iranska vapen - det bryter självklart helt emot FN;s uttalanden.

Trots detta har Gazanerna från Israel sedan “stilleståndet” fått 47427 TON godis!!! Miljontals med liter diesel och mer än 1000 ton gas. Försök se det framför dej! Detta får de trots ett antal raketer, trots att Hamas och människorna inte har gjort ett dugg själva för att förbättra sin situation och börja diskutera hjälp att komma igång med att hjälpa sej själva. De bara sitter där som hungriga gökungar med öppna gap.

Tunnlarna fungerar som vanligt eftersom Kadimaregeringen vägrade stanna kvar i Philadelphikorridoren. Sverige har inte gjort ett dugg, EU har inte gjort ett dugg, mer än att ha några fina diskussionsmiddagar om det.

Sköt Israel mot FN-skola?

FN erkänner att det var en ren lögn,

Amerikansk radar mot Iranska missiler

I september satte USA upp ett radarsystem vid Nevatim, militär flygbas nära Beer Sheva, mycket väl utmärkt på en karta på en iransk webbsajt, se http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5701&p=47682 Detta ett nytt radarsystem för att kunna detektera missiler från Iran tidigare än innan. Lite mer om systemet beskrivs på denna länk.

En anledning till att Hamas sköt Grad-raketer mot Beer Sheva var just på order av Iran, för att försöka sabotera detta radarsystem, logiskt nog. Om de hade träffat hade plötsligt USA varit inblandat i ett krig med Iran.

Blair om Hamas

Svensk tidningar skrev om hur Blair ville tala allvar med Hamas. Nu har Hamas svarat: “Blair är en komplett idiot“: Vi får se när TT har frambringat det budskapet.

Israeliska araber gör bort sej alltmer

Svenska nyheter skrev om att israels Högsta Domstol hade stoppat Knesset från att förbjuda två arabiska partier som öppet talar för Israels förstörelse och terror mot judar. Ett rally, ytligt kallat “inför valet” för support av terroristgruppen PFLP har stoppats i Haifa.Araberna är ursinniga att de inte, som vanligt, får göra precis vad de vill. De arabiska partierna i Israel håller på att försvinna - inte så konstigt egentligen. Araberna i Knesset har ite lagt två strån i kors för att hjälpa till med fredsförhandlingar med grannarna, tvärtom! De har öppet gått emot Israels existens, Israel som judisk stat……. Så vad gör Israel med de arabiska femtekoloonnarna? Nå, who cares. Det behövs lika lite som muslimska partier i Sverige. En del araber stannar på sofflocket, andra går in i vänsterpartier som Kadima och Meretz.

Netanyahu

vinner med största sannolikhet valet nu snart. Han var ekonomiminister under Sharon och vill fortsätta ha strikt kontroll över ekonomin, kanske med ett nytt ministerium.

Gallup inför valet - se här.

Obs - du kan välja bland ett antal undersökningar i menyn. Den du ser är bara en av dem.

Varför inte Hamas till rätten?

Hamas, Fatah och de andra arabisks terroristorganisationerna har direkt emot folkrätten avlossat raketer och granater mot den israeliska civilbefolkningen sedan intifada II började för 8 år sedan, storleksordningen 10000 missiler angavs före Israels upprensning i Gaza. Inte ett ljud om att de ska inför rätta. Redan den första raketen var ett självklart brott mot folkrätten. Att odla barnen till soldater där är brott mot folkrätten, att använda mänskliga sköldar är emot folkrätten, att utnyttja skolor och moskéer för vapenlager och som avskjutningsramper är emot folkrätten…….. Inte den minsta risk för någon slags rättssak! Deras Stadgar är en ren antisemitisk mordorgie.

Så fort judarna försvarar sig däremot så blir det fullt liv. Minns hur Belgien försökte ställa Sharon inför rätta för att visa vilket ljus de är i världen! Eller åtminstone har de luriga juridiska lagar. Spanien ägnar sig åt liknande vansinnigheter - utan att ha det minsta att erinra emot de muslimska terroristerna. Israels ledning har bivit minst sagt ilskna över tilltaget. FN skriker som ylande hundar….. Läs en artikel om det här.

Winiarski försöker på´något sätt jämställa Israel med Sudan, kanske eftersom han tycker Hamas propagandabilder ser läskigare ut än bilderna från Darfur, och verkar beklaga sig över att han inte får sitta som journalist vid en rättegång över Israels existens. Över hans artikel tronar en bild över trasiga tält. Varför där överhuvudtaget finns ett flyktingläger kan du läsa om här.

När Israel är inblandat gäller det alltid att det bara är ens fel när två träter!

Vill du lära dej att bli terrorist? Tja….

[se videos på bloggen]

Malmö

Förra söndagen var det en pro-israelisk demonstration i Malmö, med tillstånd, där den muslimska pöbeln (muslimer och judehatare i allmänhet) utan demonstrationstillstånd, trivialt fick polisen att köra bort pro-israelerna. Detaljer och vidare länkar på åtskilliga bloggar som Kent och Ted Ekeroth, Jihad i Malmö och andra. I Stockholm och Köpenhamn klarade polisen av motsvarande jobb, men om man betänker Malmö - för 13 år sedan var det ca 20% muslimer, nu ca 30%, och en ytterst grov utveckling indikerar 50% om 25 åar. Vad kommer polisen att göra DÅ, när de inte har gjort något innan?

Expressen har ett långt inlägg om eländet.

SvDs Brännpunkt

Har du märkt ett obskyrt fenomen. Hamas nämns inte ens!!! Vi har regelbundet märkt att i stort sett vem som helst kan få in antiisraeliska Brännpunktsartiklar, men enbart ett par “kändisar” på den pro-israeliska sidan har den blekaste chans att bli införda, andra får inte ens ett “visat intresse” som jag fick förr.

“18 månaders isolering” utan någon anledning. Man får känslan att Israel har något slags skyldighet att mata arbetsovilliga araber i Gaza! Där nämns inte ett dugg om att massor af FN-byggnader användes av terroristerna för att få lite internationellt skydd av detta.

“Värdig tillvaro” för dessa människor som valde Hamas? Bör det inte innebära att ge dem arbete?

Baör det inte innebära att eliminera flyktinglägren och bygga normala byar och en effektiv industriby för produktion av exportvaror?

Jag utgår från att uppbyggnadsverksamheten också omfattar hela södra Israel, som bombarderats med missiler och granater under lång tid!

Kolla ytterst noggrant att inga lärare hos UNRWA är med i Hamas och fortplantar dess hatideologi! Detta är så självklart att det inte behöver nämnas - eller??? Om inte detta sker innebär det att också nästa generation barn i dessa skolor är förstörda för all framtid.

Turkiet

har gjort bort sej helt och hållet när Erdogan försvarade Hamas mot Israel. Det lär vara kylslaget länge, tyckte jag såg någonstans att 70% av alla israeliska turister hade avbeställt sina biljetter dit. Turkiets medling i de privata hemliga samtalen där Olmert försökt ge bort Golan till Syrien utan någon som helst anledning och emot viljan hos människor i Israe, lär äntligen ha tagit slut.l

DN399 DN367 DN098 VG632VG649 VG511 VG365 VG360 db920 db451 DN464 SvDbp AB *

araber Abbas bidrag Gaza Hamas Iranislamism Israel judar mediekritik Netanyahu palestinier Palestina TT-kritik Winiarski ...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)