tisdag 10 februari 2009

Välja, valde, valt

Så är det val nu och i kväll börjar resultaten komma. Att Israels regering tar ett steg till höger och börjar tänka mer på sej själv än på sina grannar/fiender (där är fortfarande inget fredsavtal med palestinaaraberna som bekant - eftersom araberna vägrar att ge upp ett smack i dialogen. Deras grundlag, Fatahs Charter, värre än PLO:s, tillåter inget Israel att existera och i stort sett inga judar att bo där - allt är illegala bosättningar, och inledningssteget till "Vägplanen", ett absolut upphörande av arabisk hatpropaganda mot Israel och judar, har intensifierat sedan Annapolis). 2AM Det är tydligt att Netanyahu förlorade flera platser tack vare hans tricksande med Feiglin, hans konkurrent i den högra flanken av Likud, annars hade han haft över 30. OK, inget mot Sharon som fick 40 platser när han lovade att aldrig lämna Gaza. Just nu är drygt 80% av rösterna räknade, Kadima har fortfarande en rösts övervikt över Netanyahu, men högerblocket har 65 platser mot vänsterns/arabernas 55, så med största sannolikhet kommer Netanyahu att bilda regering så småningom. Lieberman velar fortfarande, men det är svårt att se att Landau, som gått med hans parti, skulle gå med på att arbeta med vänstern och fortsätta ge bort Israel mot just ingenting. På tal om det, en mycket gedigen genomgång omkring det oavslutade kriget i Gaza finns på denna länk. Svenska Dagbladet och Bitte pratar med araber på gatan som vanligt. Klagar och gnäller på allt. Alla araber på Västbanken tycks hålla med om att Abbas och Fatah är ett korrupt otyg - ändå dränks de av pengar från Bildt som en ren relexrörelse från förra regeringen. Som jag har sagt en miljon gånger - varför KRÄVS inget från dessa araber och Abbas? Varför LÅNAS inga pengar till dem? Varför krävs inte visuellt resultat av de 50 miljarder som Abbas fick i Paris för ett drygt år sen? Varför ägnar inte en enda arabisk politiker i Israel sig åt fredsarbete medan grannarna, samtidigt som folket i Umm al Fahm vill utnyttja alla fördelar med att leva i den judiska staten, samtidigt som de hatar judarna? Bitte har inte upptäckt något av detta, inte Bildt heller. Tänk om Bitte försökte sparka arabgubbarna i en annan riktning, fråga varför de inte väljer ett av småpartierna som har framgång och välstånd, fred och stopp för korruptionen, på sin agenda? Tre småpartier i senaste valet, som har detta, fick drygt 5% sammanlagt......... Men de har ju inga pengar efter Bildt inte ger dem några. Såg du förresten att mördarna i Gaza skickade iväg ännu en raket i kväll? De drömmer om att träffa ett stort barnhem i Israel för att verkligen kunna få dansa i Gaza hela natten. Jag drömmer snarare om att de träffar de tjocka kablar från Ashkelon till Gaza som ger dem 75% av all elektricitet. DN601 SvD639 SvD773 SvD755 D db653 db375 VG805 VG794 * palestinier terrorism ..

4 kommentarer :

  1. Märkligt att alla proisraeliska siter glömmer varför konflikten egentligen fortsätter. Jag håller helt med israelerna att ledarskapet bland palestinier inte fungerar. Jag håller också helt med om att man till varje pris måste stoppa terrorraketer mot israel. Inte minst för palestiniernas skull så de slipper oproportionell vedergällning med ännu större terror. Terror som ännu mer försvagar det palestinska ledarskapet. Men roten till det onda vägrar proisraeliska siter låtsas om. Det pågår ju en fortgående ockupation av palestiniers mark åtminstone på Västbanken med den nya bosättningen efter den andra. Ut med alla bosättningar på Västbanken. Då finns förutsättning för fred. Men Israel måste då också se till att fredlig handel mellan Palestina och Israel kan återuppstå. Det är ju bröder på varje sida gränsen det handlar om, samma folkslag, men där bara religionen skiljer sig åt. Vi lever ju på 2000-talet, där man i andra länder kan samsas med olika religioner.

    SvaraRadera
  2. Nä, proisraler är ytterst väl medvetna om anledningen, nämligen att paletinierna fortfarande har vägrat sluta fred och därmed definiera vilket område som ska bli det splitter nya arabiska landet Palestina.

    Vill du att man ska flytta alla araber till detta Palestina och alla judar därifrån? Eller gäller den etniska rensningen enbart judar???

    Kom ihåg FNs ord att Israel måste ha säkra och erkända gränser. De försökte med Gaza och Olmert hade hoppats på att det experimentet hade blivit lyckat, så han kunde fortsätta med Västbanken, men.........

    När palestinierna har upphört med hatpropagandan mot Israel/judar och eliminerat Fatahs Stadgar som inte tillåter existensen av Israel eller bosättning av judar någonstans i Mellanöstern, kan man börja diskutera fred.

    SvaraRadera
  3. Palestinierna koncentrerar sig inte på att bilda en stat som kan fungera och sluta fred. De koncentrerar sig på sitt hat för Israel och hur de skall eliminera landet.
    Det finns ingen klar ledare eller organisation som kan sluta fred. Demokrati innebär mer än att en grupp kastar ut en annan. Både Fatah och Hamas består av stridande grupper som inte kan endas. Allt fler i Israel har givit upp och det visar valet.

    Abbas kan också räknas in bland förintelseförnekarna.

    Hammargren ger som vanligt en skev bild,samtidigt som hon framhåller hur sofistikerad den är i PLO förhandlarens mun.

    SvaraRadera
  4. Man kan ju alltid önska...... Att Netanyahu och Obama satte sej ner på ett fik på en bakgata i Jerusalem och började med något verkligt!

    Var ska man börja? Hmmm

    1) En webbsida med veckorapport om alla givarpengar och vad de används till.

    2) Deklarera Fatah som terroristorganisation tills han uppfyllt först det han skrev under på "Vägplanen" att omedelbart och absolut upphöra med hatpropagandan.

    3) Omedelbart eliminera Hamas Charter, som inte tillåter existensen av Israel, etc. Snarlik PLO:s Stadgar men värre. Därefter kan teroriststämpeln tas bort.

    4) Faktiskt se till att alla "säkerhetsmän" som i praktiken är diverse privatarméer, Tanzim, Al Aqsa Brigades och va katten de heter, elimineras. En polisstyrka räcker.

    5) Konkreta planer på en stor industriby som kreti och pleti inklusive Sverige kan LÅNA pengar till, gärna garanterade köp av kvalitetskontrollerade varor.

    Hm, borde vara en god början.

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)