fredag 16 oktober 2009

Bildt och Hamas älskar Goldstonerapporten, Goldstone själv backar. [copy]

Att Bildt försöker få hela EU att älska Goldstonerapporten vet vi. Att den definierades som en anklagelse av Israel för krigsbrott och helt glömde bort de 10000 missiler som föranledde kriget, är ointressant för honom – han har dömt Israel i förväg precissom när han orerade efter besöket i Gaza i februari (”Israel har demolerat allt detta av ren förstörelselusta eftersom Hamas säger så”……) och precis som en av de som satt med i Goldstonekommissionen uttryckte sig, innan hon därefter började att neutralt analysera vad som hade hänt.

Goldstone fattade från början att det hela var ett politiskt beställningsjobb från Cuba, Egypten och Pakistan, och utsträckte undersökningstiden till att också omfatta det halvår före kriget då det var “stillestånd” och Hamas enbart sände ett par hundra raketer mot civila i Israel. Tack vare detta har TT nu i varenda notis som rör rapporten ochså skrivit “både Israel och Hamas anklagas”………. Detta trots att Goldstone i prinp kopierat alla de välkända anklagelserna från NGO:s betalda av Sverige och EU, utan några som helst kontroller, som i sin tur har fått informationen från Hamas och deras väljare.

Goldstone känner sej allt mer obehaglig till mods. Läs artikeln “Goldstone Backs Away from Report: The Two Faces of an International Poseur”. Han har många gånger nu betonat att rapporten bara är en förundersökning, att undersöka fakta, inte någon seriös “undersökning”. Att han inte alls undersökte fakta utan bara lyssnade på vittnen presenterade av Hamas, tja………… Samtidigt som han somnade inför judiska vittnen.

Vad har rapporten redan åstadkommit?

USA försökte tvinga Abbas att fatta att det inte kunde bli några fredsförhandlingar med Israel om han sa ja till den starkt vinklade Goldstonerapporten. Han lydde – och Hamas blev rasande, så den handlingen har splittrat dem mycket mer än innan. Plötsligt blev Abbas rädd om sin pension och vände tvärt – och därigenom kan USA och Israel glömma alla förhandlingar tills en ny civiliserad ledare, icke-terrorist, har makten över palestinaaraberna. På samma sätt kan Hamas och Fatah glömma om att gå tillsammans för att få mer bidrag från Bildt. Vad Hamas och Fatah tycker om varandra just nu angående det påtänkta tvångsäktenskapet, se länk1 länk2. Förresten sände Hamas ännu en Kassamraket mot Israel i tisdagskväll, som du väl läste hos TT (jag såg inget).

Studerar man tidningarna hos Abbas: den 14 oktober gör Abbas en våldsam attack mot Hamas under ett tal i Jenin. Den 15 oktober skriver han under ett egyptiskt papper om att de ska samsas med Hamas – och utmanar Hamas att också skriva under….. Inget påverkar miljardflödet från Sverige.

FN:s chef för “mänskliga rättigheter”, håller förstås på att rapporten är rättvis och alls inte vinklad. Läser man “UN human rights chief endorses Goldstone report” så – hm, konstigt, genast påminns man om H. C. Andersen?

England röstar nej

England är det första västland som röstar i Människorättsrådet, och de röstar NEJ. Där blåste Bildts dröm om enighet i Europa.

.

DN573 AB331 SR433 SR730 SvD107 SvD611 B478 MAB697 HD D132 SR044 |

2 kommentarer :

  1. Det är ju skandal att debattörer som du inte ens kan kritisera Israel när de MEDVETET dödar oskyldiga, och använder alldeles oproportionerligt mycket våld. Att ens få kritisera detta vill du tydligen tysta ner, och att få till rättvisa tycks heller inte stå på tapeten. Fattar du inte att kritik av Israel inte är svartvitt? Det finns olika åsikter om Israels förhavanden även i Israel - varför skulle de annars ha olika politiska partier? Således är det inte Israel- eller judehat att vilja att krigsbrott utreds och kommer till rättegång. Det är något alla borde sträva efter. De som försvarar Israels krigsbrott deltar i Israels långsiktiga undergång.

    SvaraRadera
  2. Ett tips, läs vad en specialist sade till FN, se http://israelisverige.info/?p=2001

    Som han sa har Israel varit mycket bättre på att skydda civilbefolkningen än västmakterna i Irak och Afghanistan.

    Som sagt, det är alltid bra med lite fakta innan man börjar skrika om något.

    Där finns många "åsikter" om Israel, sure. Det finns mycket färre korrekta fakta.

    Sätt igång att utreda Hamas alla brott, som började ett halvdussin år innan Israel var tvunget att bromsa dom! 10000 raketer/granater och tidningarna hade knappt lust att skriva om mer än nån enstaka, FN gjorde inget alls.

    Att Hamas har sänt ca 250 missiler EFTER stilleståndet den 18 januari har inte FN heller brytt sej om att nämna. Vad tycker du Israel ska göra åt det?

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)