tisdag 30 mars 2010

Tre versioner av verkligheten [c]

TT:s version av sanningen

Jag läste just Pravda, förlåt, TT, som talade om: "Israel släpper igenom kläder och skor till Gaza".  Den korta notisen ger Sveriges 9 miljoner människor exakt den känsla för Israel som TT vill ge oss. Man kan se det framför sej, hur en massa nakna människor kommer springande för att äntligen få  gratis skor och kläder.



Efter att ha läst nedanstående är det kristallklart att TT:s modifikation av verkligheten är ren antisemitism==judehat enligt EU:s definition. Vågar jag påstå att TT har gjort att svenskarna är grundlurade angående Mellanöstern pga mångårig TT-kompression av verkligheten där?

Självklart bryter denna rapportering också helt emot Pressens Etiska Regler

 SvD507 DN103 BLT437 Ta350 SDS358 KrB369 Db229 Sk841 A238 La841 AB910 Ya869 Ek187 ST233 NSkSvD507 D315 TTe GP247 HD  |

Debkas version av sanningen

Debka är en nyhetsförmedlare som ofta tar fram information du inte ser i de vanliga nyhetsorganen. Denna publicerades just.

Gazas dolda boom har ökat med 1.000 tunnlar, israelisk cash

För bilder se tidigare artikel på denna bloggen.

DEBKAfile Exklusiv Rapport 27 mars 2010, 10:40 (GMT +02:00)

Det glittrar och det är guld - på Gazamarknaden

Utländska besökare till Gazaremsan, nu senast FN: s generalsekreterare Ban Ki-moon och EU: s utrikespolitiske chef Catherine Ashton, skildrar dess 1,2 miljoner palestinska invånare med stort patos som lever under eländiga förhållanden, svältande och hemlösa - och allt på grund av det israeliska embargot. Faktum är att en ny egyptisk rapport som debkafiles källor har haft tillgång till, visar att endagsobservatörerna har förts bakom ljuset eftersom de har varit villiga att bli vilseledda.

Den egyptiska författarna räknar med mer än 1.000 tunnlar, några breda nog för lastade lastbilar, genom vilka ett stort utbud av bas-och lyxvaror flödar till marknader och affärer i den palestinska enklaven - och har gjort det ända sedan slutet av 2009. Den senaste hiten i Gaza är den nya Gold Market, som har trångt med shoppare för prydnadssaker, smycken och glittrande presenter sedan starten.

Ändå rapporterade Ashton, efter en dag i Gaza: "Att förflyttas från Israel till Gaza är att resa från 2000-talet till ett landskap som har förstörts. Återuppbyggnaden är omöjlig medan Israel blockerar varor som måste komma in. Folk har lite mer till sitt förfogande än ruinerna som omger dem. "

Och FN-chefen tröttnar aldrig på att kräva att israeliska lyfter sitt embargo, som om Gazaremsan belägenhet varsämre än någon annanstans i världen.

Scenesn rekvisita som de upplevt i sina flyktiga besök har förstärkts med vittnesbörd från den lokalaUNRWA- personalen som har ett eget intresse att presentera en bild av djup fattigdom - både för att stimulera donationer och motivera sina jobb. De och Hamas ledare har ett gemensamt intresse att hålla detta förvrängda intryck inför världens medier.

Den nya egyptiska rapporten avslöjar slutligen denna bedrägliga bild med hårda fakta och siffror.

Till exempel har ett överutbud av byggmaterial faktiskt sänkt marknadspriset per ton järn från 1066 $ 2008 till $ 533 mars 2010, cement har sjunkit ännu mer markant, från drygt tusen dollar till $ 240 i dag, på grund av en överflöd.

Om byggnader skadade under Israels verksamhet Cast Lead under 2009 inte har byggts om, är det inte på grund av det ineffektiva israeliska embargot.

Faktum är att Hamas ledare gör en nätt vinst på embargot. De har infört tull på alla varor som "importeras" via tunnlar som fyller upp det egyptisk-Gazanska gränsområdet. Dessa inkomster inte bara håller dem med sidenslipsar, utan också vid makten.

Deras andra huvudsakliga inkomstkälla är otrolig, de 200 miljoner israeliska Shekel (ca $ 50 miljoner) som Israel ger  Gazas banker, cash, varje månad. Denna inkomst - som ger syret för att hålla Gazas ekonomi-och finanssektorn flytande - spenderas faktiskt på att bygga fler och bättre tunnlar för mer avancerade produkter, i syfte att ytterligare stärka Hamas inkomster - samt vapen, som sedan används för att attackera Israel. Remsan är fullspäckadmed alla typer av hårdvara.

Att hålla Gazas banker fulla med israelisk valuta, en israelisk eftergift till utländska krav, ger upphov till en av de galnaste och mest destruktiva cykliska processer som någonsin setts även i denna irrationella region.

Vissa av dessa shekel används för att uppgradera de underjordiska färdvägarna med betongväggar och effektiv belysning för att likna europeiska motorvägstunnlar, genom vilka lastbilar och andra fordon flödar. Den "tunnelindustri" - som det har blivit - sysselsätter 20-25,000 arbetare.

Eftersom marknaderna i Gaza har översvämmats med ett enormt utbud av billiga lyxvaror som saknas i många andra länder i Mellanöstern, har tunnelcheferna nyligen saktat ner trafiken för att hålla uppe priserna. Som ett resultat har Hamasintäkterna från "importtullar" minskats med 60 procent under de två första månaderna av 2010.

Det finns förvisso fattiga människor i Gaza, som överallt - men de uppenbara orsakerna som är självklara på varje annan plats,  dålig regering och social oro, tycks aldrig vara uppenbara för observatörer som kommer och tittar på situationen genom tjocka politiskt korrekta filter - de har ju sin egen agenda att följa.

Israels sida av sanningen

[Vid oklarheter angående detaljer, gå till originalet. Jag har bara lagt tid på en snabböversättning med hjälp av GOOGLE.]

Om TT hade gjort det minsta försök, hade de också kunnat berätta att Gasa via Israel på sistone har fått nedanstående (vilket TT av någon förunderlig anledning har missat), men TT:s ökända informationskompressor fick av följande lista fram - en vante. Eller ett par skor:



Ökat humanitärt bistånd till Gaza efter IDF-operation

21 mars 2010
COGAT - Samordning av myndigheternas verksamhet i de ockuperade områdena, Ministry of Defense
Humanitärt bistånd till Gaza, 26 januari 2009 (Foto: IDF Spokesman)
Video: Humanitärt bistånd som levereras till Gaza
Sedan slutet av Israels militära operation i Gaza (18 januari, 2009) har 834.850 ton stöd och 122.723.653 liter bränsle levererats till Gazaremsan.
Vid regeringssammanträde den 22 mars 2009, gav Israels regering instruktion att det skulle vara fullt tillträde för livsmedel till invånarna i Gaza från alla relevanta källor, efter det har konstaterats att de verkligen är livsmedel, och detta inom ramen för humanitära insatser. Regeringen sa att ovanstående obetingat måste genomföras.
Anmärkning: Gas för hemmabruk (matlagning och uppvärmning) levereras enligt palestinsk efterfrågan och är inte föremål för någon begränsning från Israel. Eftersom bränsledepån vid Nahal Oz attackerades flera gånger av palestinska terrorister från Gazaremsan, var man tvungen att begränsa sin verksamhet. Kerem Shalom-passagen har sedan anpassats till överföringen av bränsle. Dessutom byggdes en ny gaslinje med dubbla kapaciteten att överföra gas.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 14-20 mars 2010
- 519 lastbilar (12.422 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan.
- 8 vagnslaster med nejlikor exporterades från Gazaremsan till Europa.
- 1.079.310 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 837 ton mat gas levererades.
- 483 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 67 in Israel för andra humanitära skäl via Erez Crossing.
Viktiga livsmedel, däribland vete och mjöl, kött, kyckling, fisk och baljväxter förutom jordbruksprodukter, djurfoder, hygienprodukter och läkarbesök leveranser var bland de varor som passerat in i Gaza.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 7-13 mars 2010
- 550 lastbilar (13.144 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan.
- 9 vagnslaster med nejlikor exporterades från Gazaremsan till Europa.
- 1.215.602 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 883 ton mat gas levererades.
- 470 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 93 in Israel för andra humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 28 feb - 6 mars 2010
- 533 lastbilar (13.919 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan.
- 8 vagnslaster med nejlikor exporterades från Gazaremsan till Europa.
- 1.308.260 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 832 ton mat gas levererades.
- 190 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 70 in Israel för andra humanitära skäl via Erez Crossing.
COGAT Announcement - 25 februari 2010
Bland de medicinska förnödenheter regelbundet överförs till Gazaremsan var en CT-scanner - den första i sitt slag i Gaza Röda halvmånen sjukhus - kom till Al-Quds sjukhus, hiss underhåll leveranser som kommer att skapa ökad patientrörlighet på Shiffa sjukhuset och reservdelar för en mammografiundersökning scanner som ger tidig upptäckt av bröstcancer.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 21-27 februari 2010
- 595 lastbilar (13.976 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan.
- 10 vagnslaster med nejlikor exporterades från Gazaremsan till Europa.
- 1.216.297 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 992 ton mat gas levererades.
- 255 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 59 in Israel för andra humanitära skäl via Erez Crossing.
COGAT Announcement - 16 februari 2010
Hiss flyttades för användning i al-Awda BB. De tre våningar sjukhuset ligger i Jabaliya och används av alla kvinnor som föder i Gazaremsan.
Överföringen av hissen har finansierats av World Health Organization (WHO) efter en formell begäran från kvartetten. COGAT samordnad överföringen av hissen som en del av humanitära insatser som utförs dagligen, med tonvikt på frågor om hälsa, till gagn för medborgarna i Gaza.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 14-20 februari 2010
- 584 lastbilar (14.521 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 8 vagnslaster med nejlikor exporterades via Kerem Shalom korsning.
- 1.881.586 liter tunga diesel för Gazas kraftverk, 557 ton matlagning gas och 38.004 liter bensin levererades via Kerem Shalom korsning.
- 398 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 106 palestinier in via Erez Crossing som en del av de humanitära insatserna.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 7-13 februari 2010
- 456 lastbilar (10.775 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 5 vagnslaster med jordgubbar och nejlikor exporterades via Kerem Shalom korsning.
- 1.691.028 liter tunga diesel för Gazas kraftverk, 628 ton matlagning gas och 74.610 liter bensin levererades via Kerem Shalom korsning.
- 301 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 78 palestinier in via Erez Crossing som en del av de humanitära insatserna.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 31 jan - 6 februari 2010
- 573 lastbilar (12.856 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 8 vagnslaster med jordgubbar och nejlikor exporterades via Kerem Shalom korsning.
- 1.696.312 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 563 ton mat gas levererades via Kerem Shalom korsning.
- 285 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 83 palestinier in via Erez Crossing som en del av de humanitära insatserna.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 24-30 januari 2010
- 468 lastbilar (10.414 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 5 vagnslaster med nejlikor exporterades via Kerem Shalom korsning.
- 981.000 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 441 ton mat gas levererades via Kerem Shalom korsning.
- 378 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 118 humanitära fall gick via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 17-23 januari 2010
- 402 lastbilar (7.898 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 7 lastbilar, mestadels av jordgubbar och nejlikor, exporterades via Kerem Shalom korsning.
- 1.801.077 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 766 ton mat gas levererades via Kerem Shalom och Nahal Oz korsningar.
- 351 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 107 humanitära fall gick via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 10-16 januari 2010
- 547 lastbilar (11.450 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 14 vagnslaster med jordgubbar och nejlikor exporterades via Kerem Shalom korsning.
- 2.128.858 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 570 ton mat gas levererades via Kerem Shalom korsning.
- 365 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 96 humanitära fall gick via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 3-9 januari 2010
Den 7 januari, den Kerem Shalom Crossing stängt på grund av terrorism missil attacker.
- 431 lastbilar (10.251 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.011.581 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 424 ton mat gas levererades via Kerem Shalom korsning. Den Nahal Oz bränsledepå är stängd på obestämd tid.
- 359 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 53 humanitära fall gick via Erez Crossing.
December sammandrag
* Sex mer vatten avsaltningssystem överfördes till Gazaremsan;
* 15 vagnslaster med mobilkommunikation utrustning levererades till den palestinska mobiltelefonen transportör, Jawal;
* Jordgubbar och blommor exporterades;
* Renoveringar vid Erez passage avslutades;
* Arbetet fortsatte vid Kerem Shalom passage för att förbättra kapaciteten för bränsle omlastningsanläggning.
* 1713 medicinska tillstånd meddelades tillsammans med 519 tillstånd för att fira jul i Betlehem.
* 2654 Gaza invånare gick till Israel, Västbanken och Allenby Bridge Crossing, och 169 israeler gick till Gazaremsan av humanitära skäl.
* Glas togs in för hem reparationer och renoveringar i förberedelse för vintern;
* 750 ton sammanlagda överläts för underhållet av norra Gaza reningsverket.

Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 27-31 december 2009
- 553 lastbilar (10.900 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportband.
- 664.800 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 561 ton mat gas levererades via Kerem Shalom passage och Nahal Oz bränsledepå.
- 353 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 61 humanitära fall gick via Erez Crossing.
COGAT meddelar framgångsrik överföring av sex system för vatten avsaltning till Gaza:
Den 21 december 2009 överfördes sex avancerade vatten avsaltningssystem till Gazaremsan. Överföringen samordnades av Gaza samordning och Liaison Administration (CLA) i enlighet med de civila statliga politiken mot Gazaremsan, som syftar till att ge en kontinuerlig möta de humanitära behov Gazan civilbefolkningen.
Systemen planeras för att leverera dricksvatten av god kvalitet till 40.000 medborgare, och installerades som en del av avloppsvatten vattenreningsprojekt i norra Gazaremsan, som samordnas av Gaza CLA i samarbete med de internationella organ som arbetar i Gazaremsan och berörda palestinska myndigheter.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 20-26 december 2009
- 459 lastbilar (10.344 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.265.020 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 344 ton mat gas levererades via Kerem Shalom passage och Nahal Oz bränsledepå.
- 466 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 56 humanitära fall gick via Erez Crossing.
- 94.000 blommor exporterades från Gazaremsan
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 13-19 december 2009
- 553 lastbilar (13.587 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.024.628 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 604 ton mat gas levererades via Kerem Shalom passage och Nahal Oz bränsledepå.
- 298 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 135 humanitära fall gick via Erez Crossing.
- 50.000 nejlikor exporterades från Gazaremsan, och 200 liter bekämpningsmedel importerades inför planteringssäsongen.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 6-12 december 2009
- 614 lastbilar (13.406 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.219.020 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 767 ton mat gas levererades via Kerem Shalom passage och Nahal Oz bränsledepå.
- 284 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 71 humanitära fall gick via Erez Crossing.
November Sammanfattning:
I motsats till ständiga rapporter om en "belägring" på Gazaremsan, finns en stor rörlighet för varor och människor mellan Israel och Gaza.
I november:
* Mängden varor som förs in i Gazaremsan ökat - över 64.000 ton (89% från den privata sektorn och endast 11% från det internationella samfundet) av livsmedel, läkemedel, hygienartiklar, kläder, lantbruks-och cement.
* Bränsle: Nästan 10 miljoner liter diesel för kärnkraftverket och över 1100 ton matlagning gas som levererades till Gazaremsan.
* 7.000 kreatur importerades för Eid al-Adha semester.
* 1.862 palestinier gick från Gazaremsan mot Israel, Västbanken och Allenby Bridge korsning.
* 848 Internationella anställda in i Gazaremsan.
* 83 israeler in på GS av humanitära skäl.
* Den Erez Terminal renoveringar är nästan fullbordat på den palestinska sidan. Allt som behövs är installationen av elektriska ledningar för att slutföra projektet. Detta bör ske i december.
* Kraftverket i Gaza fått 12 nya transformatorer och annan elektrisk utrustning.
* The North Gaza Wastewater anläggningen har diskuterats vid flera möten mellan Världsbanken tjänstemän och medlemmar av den palestinska och israeliska infrastrukturen team.
* Kommunikationssystem levererades till den palestinska Water Authority.
* IDF tillåtna överföringen av byggmaterial till Gazaremsan för att underlätta byggandet av en täckt korridor (som öppnade den första veckan i november) hysa palestinier promenad från utkanten av staden Gaza till Erez Crossing.
Sedan början av 2009, har IDF tillåten över 4000 palestinier från Gaza, tillsammans med 3.600 eskort, att komma in Israel (eller via Israel till Västbanken) för medicinska treatment.The IDF har också gett ut över 18.500 tillstånd för palestinier att lämna Gaza och in i Israel eller resa utomlands (statistik per den November 16, 2009).
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 29 nov-5 december 2009
- 405 lastbilar (9096 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportband.
- 2.220.054 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 493 ton mat gas levererades via Kerem Shalom passage och Nahal Oz bränsledepå.
- 191 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 40 humanitära fall gick via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 22-28 november 2009
- 691 lastbilar (15.960 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportband.
- 2.656.230 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 354 ton mat gas levererades via Kerem Shalom passage och Nahal Oz bränsledepå.
- 276 Gaza invånare trädde israel av medicinska skäl och 143 humanitära fall gick via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 15-21 november 2009
- 609 lastbilar (14.248 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.019 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk, 400.000 liter dieselolja för UNRWA, 40.000 liter bensin (även för UNRWA) och 316 ton mat gas levererades via Kerem Shalom passage och Nahal Oz bränsle depå.
- Mer än 264 invånare Gaza trädde israel av medicinska skäl via Erez Crossing (detta inte omfattar 17 november, när inga uppgifter mottogs av tekniska skäl).
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 8-14 November 2009
- 673 lastbilar (16.533 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.831.850 liter tunga diesel för Gazas kraftverk, 123.000 liter dieselolja för transporter, och 30.000 liter bensin levererades via Kerem Shalom passage och Nahal Oz bränsledepå.
- 262 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och 100 av humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 1-7 November 2009
- 586 lastbilar (13.719 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 1.505.020 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 390 ton mat gas för privat bruk levererades via Kerem Shalom passage och Nahal Oz bränsledepå.
- 290 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och 82 av humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 25-31 oktober 2009
- 629 lastbilar (15.014 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.247.000 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 579 ton mat gas för privat bruk levererades via Kerem Shalom passage och Nahal Oz bränsledepå.
- 339 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och 145 av humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 18-24 oktober 2009
- 444 lastbilar (9.610 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 1.520.000 liter tunga diesel för Gazas kraftverk, 475 ton gas för hushållsändamål och 36.500 liter bensin levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 317 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och 87 av humanitära skäl via Erez Crossing.
Dessutom är arbetet fortskrider byggandet av Norra Wastewater Treatment Plant, syftar till att lindra status i Beit Lahia avloppsvatten dammen, för vilka material som överförts till den palestinska Water Authority.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 11-17 oktober 2009
- 442 lastbilar (9.168 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.229.410 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 500 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 342 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och 62 av humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 4-10 oktober 2009
- 577 lastbilar (14.433 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- Det Nahal Oz bränsledepå var stängd på grund av Succot semester.
- 208 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Sammanfattning för september månad 2009:
- 2.145 lastbilar (53.266 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet. I september, som i föregående augusti månad, 87% av de varor som tillhörde den privata sektorn och 13% till internationella organisationer.
- 10.770.096 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 2.787 ton gas för hushållsbruk, 300.000 liter diesel för transport och 30.000 liter bensin (UNRWA) levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 788 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och 317 av humanitära skäl via Erez Crossing, 134 personer korsade från Israel till Gazaremsan av humanitära skäl.
- Byggnadsarbetet utfördes på den palestinska sidan av Erez Crossing och en elleverantör felet repareras på den palestinska sidan av Nahal Oz Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 20-26 september 2009
- 304 lastbilar (8.084 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.210.016 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 612 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 172 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 13-19 september 2009
- 589 lastbilar (14.079 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.176 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 550 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 310 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 6-12 september 2009
- 584 lastbilar (14.951 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.908 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 800 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 324 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 30 augusti - 5 september 2009
- 563 lastbilar (14.562 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.179 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 775 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 245 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 23-29 augusti 2009
- 516 lastbilar (11.809 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.202 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 675 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 325 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 16-22 augusti 2009
- 608 lastbilar (15.669 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.206 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 900 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 332 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 9-15 augusti 2009
- 529 lastbilar (13.068 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.375 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 1050 ton av gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 398 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 2-8 augusti 2009
- 463 lastbilar (10.455 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.116 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk, 200.000 liter bränsle för transporter, 75.000 liter bensin och 925 ton gas för privat bruk levererades via Nahal Oz bränsledepå. Dessutom överfördes 300.000 liter diesel för transport och 30.000 liter bensin till UNRWA.
- 224 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 26 juli - 1 augusti 2009
- 469 lastbilar (11.178 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.225 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk, 20.000 liter bränsle för transporter, 40.000 liter bensin, och 1050 ton gas för privat bruk levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 329 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 19-25 juli 2009
- 417 lastbilar (9342 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportband. Den 24 juli terminalen vid Kerem Shalom var stängd på grund av bristande efterfrågan på varor.
- 2.109 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 1075 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå. Den 23 juli avgav inget bränsle eftersom kraftverket hade redan fått sin kvot bränsle.
- 343 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 12-17 juli 2009
- 470 lastbilar (9839 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportband.
- 2.077 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk, 250.000 liter bränsle för transporter, 20.000 liter bensin, och 1136 ton gas för privat bruk levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 347 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 5-10 juli 2009
- 422 lastbilar (9592 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni rullband (den 10 juli, Kerem Shalom var stängt på grund av det faktum att ingen begäran inkom från palestinierna).
- 2.192 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 1275 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 214 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och 180 av humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 28 juni - 4 juli 2009
- 550 vagnslaster (12,435 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet. En lastbil exportvaror lämnade Gazaremsan.
- 2.287 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk, 300.000 liter för transport, 30.000 liter bensin och 925 ton gas för privat bruk levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 275 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 21-26 juni 2009
- 436 lastbilar (9866 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- 2.185 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 600 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 182 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 14-19 juni 2009
- 674 lastbilar (16.323 ton) av humanitärt bistånd överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet. Förutom mat, medicin och hygienprodukter, följande levererades under ledning av internationella organisationer som UNRWA: spel, basketbollar och ballonger, studsmattor och simbassänger, generatorer, air-conditioning tillbehör, kläder, skor och hattar, stolar, madrasser och koppar styrofoam, och råvaror för pappersproduktion.
- 1,780 miljoner liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 680 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 226 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 7-13 juni 2009
- 431 lastbilar (10.756 ton) av livsmedel, läkemedel, hygienartiklar, verktyg och råvaror för grundläggande infrastruktur, filtar och madrasser och korn - vete, korn, majs, kikärtor, sojabönor, Johannesbröd, sesamfrön och djurfoder -- överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.
- Det Kerem Shalom terminalen stängdes 9-11 juni för byggnadsarbetena på det nya bränslet rörledning från Israel till Gazaremsan.
- 1.699 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 475 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 305 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
31 maj - 3 JUNI 2009
- 392 lastbilar (10.216 ton) av livsmedel, läkemedel, hygienartiklar, verktyg och råvaror, leksaker, filtar, papper, kritor och målarböcker, kläder och skor överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni conveyor bälte.
- 1,710 miljoner liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 1.015 ton gas för hushållsändamål, 30.000 liter bensin, och 300.000 liter diesel för transport levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 149 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
24-30 maj 2009 (vecka Shavuot semester)
- 490 lastbilar (12.434 ton) av livsmedel, läkemedel, hygienartiklar, verktyg och råvaror för grundläggande infrastrukturen överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportband.
- 2.116 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 1.375 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 207 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 17-23 maj 2009
- 711 lastbilar (18.546 ton) av mat, mediciner och hygienprodukter överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportband.
- 2.203 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk, 100.000 liter transportbränsle för WHO, och 1.360 ton gas för privat bruk levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 268 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 10-16 maj 2009
-675 Lastbilar (16.930 ton) av mat, mediciner och andra varor överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportband. Två massor av blommor avsedda för Europa exits via Kerem Shalom.
- 2.215 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 1.408 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.
- 243 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag i Gaza korsningar - 3-9 maj 2009
-760 Vagnslaster (beräknat till 17.139 ton) av mat, mediciner och andra varor överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportband. Två massor av blommor avsedda för Europa exits via Kerem Shalom.
- 2.011 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 750 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.
-176 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag av Gazas gränsövergångar: 26 april-2 maj
- 438 lastbilar (10.130 ton) av mat, mediciner och andra varor överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportband. En lastbil blommor avsedda för Europa exits via Kerem Shalom.

- 2.206 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 937 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.

- 55 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag i Gaza korsningar - 19-25 April 2009
- 746 lastbilar (18.185 ton) av mat, mediciner och andra varor överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportband. En lastbil blommor avsedda för Europa exits via Kerem Shalom.

- 2.217 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk, 330.000 liter bränsle för transporter för UNRWA, och 1.149 ton gas för privat bruk levererades via Nahal Oz bränsledepå.

- 80 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
16-17 April 2009
-253 Vagnslaster (6429 ton) av livsmedel och läkemedel överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.

- 829.000 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 275 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.

- 15 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
Veckosammandrag i Gaza korsningar - Påsken: 8-15 April 2009
- Under påsken semester, hade överfördes 389 lastbilar (9946 ton) av livsmedel och läkemedel till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet. En lastbil blommor avsedda för Europa exits via Kerem Shalom.

- 1.394 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 380 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.

- 25 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing.
5-6 April 2009
-278 Vagnslaster (6334 ton) av livsmedel och läkemedel överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportbandet.

- 1.415 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 175 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå.

- 28 medicinska evakueringar (patienter och deras ledsagare) underlättades via Erez Crossing.
Veckosammandrag i Gaza korsningar - mars 29 - 4 April, 2009
- 513 lastbilar (12.617 ton) av mat, mediciner och medicinsk utrustning och olika comodities överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni rullband (29/3-1/4).

- 2.009 tusen liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 793 ton gas för hushållsändamål levererades via Nahal Oz bränsledepå (29/3-2/4).

- 119 Gaza invånare trädde Israel för medicinska och humanitära skäl via Erez Crossing (29/3-1/4).
Veckosammandrag i Gaza korsningar - 22-28 mars, 2009
- Under hela veckan sammanlagt 17.385 ton humanitär hjälp, livsmedelsprodukter, medicinska förnödenheter och medicin, material för privat och offentlig sektor har överförts till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportband.

- 2.172.000 liter tunga diesel, för Gaza kraftverket levererades via Nahal Oz bränsledepå. 1.170 ton gas för inhemsk användning överfördes till Gazaremsan. Den pågående leverans av gas för hushållsbruk är beroende av palestinska efterfrågan och är inte föremål för någon begränsning av Israel.

- Kerem Shalom drivs på 6 schemalagda dagar, Karni transportband drivs 3 dagar och Nahal Oz drivs 5 schemalagda dagar. Erez passerar drivas 6 dagar och underlättat medicinsk rörelser utanför ordinarie öppettider.
Veckosammandrag i Gaza korsningar - 15-22 mars 2009
- Under hela veckan sammanlagt 16.436 ton stödet överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom Crossing (581 lastbilslaster) och Karni rullband (135 lastbilslaster).

- 2.178.410 liter tunga diesel, för Gaza kraftverket levererades via Nahal Oz bränsledepå. 1.017 ton gas för inhemsk användning överfördes till Gazaremsan. Den pågående leverans av gas för hushållsbruk är beroende av palestinska efterfrågan och är inte föremål för någon begränsning av Israel.

- Kerem Shalom drivs på 6 schemalagda dagar, Karni transportband drivs 3 dagar och Nahal Oz drivs 5 schemalagda dagar. Erez passerar drivas 6 dagar och underlättat medicinsk rörelser utanför ordinarie öppettider.

- Denna vecka 113 medicinska evakueringar från Gaza till Israel ägde rum (inklusive ledsagare), via Erez crossing. Hamas fortsätter att minska och begränsa antalet remisser till Israel från Gazaremsan av kroniskt sjuka.
Veckosammandrag i Gaza korsningar - 8-15 mars, 2009
- Under hela veckan sammanlagt 18.631 ton stödet överfördes till Gazaremsan via Kerem Shalom Crossing (606 lastbilslaster) och Karni rullband (187 lastbilslaster). Bland de överförda varorna: olika livsmedel, medicinsk utrustning och mediciner, kläder, foder, och tre ambulanser.

- Kerem Shalom drivs 6 schemalagda dagar, Karni conveyor buelt drivs 3 dagar och Nahal Oz drivs 5 schemalagda dagar. Erez passerar drivas 6 dagar och underlättat medicinsk rörelser utanför ordinarie öppettider.

- 95.000 nejlikor exporterades denna vecka från Gaza till den europeiska marknaden på begäran av den nederländska regeringen. En lastbil tomma medicinska kapslar in från Gaza att fyllas med medicinska gaser i Israel på begäran av den palestinska hälsomyndigheterna.

- 2.249.000 liter tunga diesel, för Gaza kraftverket levererades via Nahal Oz bränsledepå samt 300.000 liter diesel för UNRWA och FN-projekt. 582 ton gas för inhemsk användning överfördes till Gazaremsan. Den pågående leverans av gas för hushållsbruk är beroende av palestinska efterfrågan och är inte föremål för någon begränsning av Israel.

- Denna vecka 103 medicinska evakueringar från Gaza till Israel ägde rum (inklusive ledsagare), via Erez passage, liksom 127 av humanitära skäl.
Veckosammandrag i Gaza korsningar - 1-7 mars, 2009
- Under hela veckan sammanlagt 17.402 ton stöd överfördes till Gazaremsan. The Karni transportband underlättas utskeppning av 5.774 ton spannmål.

- Den här veckan, var 41% av de överförda varorna på begäran av det internationella samfundet, med totalt 305 lastbilar av internationellt bistånd och donationer, bland annat grundläggande livsmedelsråvaror, byggsatser skola, papper, rullstolar och andra förnödenheter. UNRWA fortsätter att vara den största leverantören av stöd till Gazaremsan och levererat denna vecka 145 vagnslaster med varor.

- Eftersom måndag (2 mars 2009), COGAT har genomförts på begäran av den nederländska regeringen en mekanism för att möjliggöra export av nejlikor från Gaza till den europeiska marknaden via Kerem Shalom. Den här veckan 135.000 nejlikor avsändes.

- 11 lastbilar från Jordanien med utrustning som är nödvändig för jordanska militärt fältsjukhus anlände i veckan via Allenby Bridge och nås Gaza via Erez Crossing (4 mars 2009).

- Det Nahal Oz bränsledepå i drift från söndag-torsdag frakt 2.178.000 liter av tunga dieselmotorer och 416 ton inhemska gas. Dessutom överfördes 40.000 liter diesel till Gaza på begäran av UNRWA för operativa behov. Den pågående leverans av gas för hushållsbruk är beroende av palestinska efterfrågan och är inte föremål för någon begränsning av Israel.

- Den här veckan 88 medicinska evakueringar från Gaza till Israel ägde rum (inklusive ledsagare), via Erez crossing.
Veckosammandrag i Gaza korsningar - 22-28 februari, 2009
Trots pågående raket och murbruk brand i Israel, 14.299 ton av humanitärt bistånd, livsmedelsprodukter, medicinska förnödenheter och materiel till privata och offentliga sektorn har överförts till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni rullband (5.370 ton korn). Alla gränsövergångar var öppen från söndag-torsdag.

2.200.000 liter tunga diesel för Gazas kraftverk levererades via Nahal Oz bränsledepå. Även efter återupptagandet av leverans av inhemsk gas, överfördes 492 ton till Gaza.

153 medicinska evakueringar (inklusive ledsagare) av palestinier från Gaza till Israel skedde via Erez passage, liksom 32 av humanitära skäl.
Veckosammandrag i Gaza korsningar - 15-21 februari, 2009
Trots pågående raket och murbruk brand i Israel, 16.231 ton av humanitärt bistånd, livsmedelsprodukter, medicinska förnödenheter och materiel till privata och offentliga sektorn har överförts till Gazaremsan via Kerem Shalom godsterminal och Karni transportband. En betydande nedgång i den mängd spannmål som fraktas via Karni transportband beror på en minskning i palestinska efterfrågan.

2.226.000 liter tunga diesel för Gazas kraftverk levererades via Nahal Oz bränsledepå. Palestinierna återupptogs leverans av inhemsk gas och 388 ton levererades till Gazaremsan.

101 medicinska evakueringar (inklusive ledsagare) från Gaza till Israel skedde via Erez crossing.
Veckosammandrag i Gaza korsningar - 8-14 februari, 2009
Spridningarna avslutades den tisdag 10 februari, på grund av valet i Israel.

Kerem Shalom (öppet söndag-måndag, onsdag-fredag) - 506 lastbilar

Karni (öppet söndag, måndag, onsdag, torsdag) - 147 lastbilar

- Totalt lastbilar: 653

- Totala leveranser: 21.433 ton

Nahal Oz - 2.193.000 liter diesel för kraftverket

Erez

- Medicinsk fall: 82, inklusive eskort, trädde Israel för behandling.

- Humanitärt fall: 42 palestinier in Israel.

Den 9 februari meddelade UNRWA att man skulle återuppta importen av stödet till Gazaremsan sedan Hamas återlämnat till UNRWA: s lager i Gaza City och Rafah leveranser stulna den 3 och 5 februari.
Veckosammandrag i Gaza korsningar - 1-7 februari, 2009
Leverans av stöd via korsningar stördes flera gånger den här veckan på grund av raket och murbruk eld mot Israel.

Kerem Shalom (öppet söndag-fredag) - 653 lastbilar

Karni (öppet söndag-torsdag) - 384 lastbilar

- Totalt lastbilar: 1.037

- Totala leveranser: 27.522 ton

Nahal Oz - 1.760.000 liter diesel för kraftverket, 391.000 liter diesel för UNRWA, och 787 ton gas

Erez

- Medicinsk fall: 28, inklusive eskort, trädde Israel för behandling. - Humanitärt fall: 48 palestinier in Israel.
6 FEBRUARI 2009
Den 6 februari 2009, 1000 enheter blod på den libanesiska fartyget Tali som illegalt försökte landa i Gaza överfördes till Gazaremsan via Erez Crossing på en kyld lastbil som Magen David Adom. Överföring av resten av det humanitära biståndet på fartyget kommer att samordnas med de internationella organisationer som verkar i Gazaremsan.

Nästan tomma förvaringsutrymmen i fartyget Tali



Nästan tomma tag i fartyget Tali, som påstods ha varit  fyllda med umanitärt bistånd till Gaza (Foto: IDF Spokesperson)

UNRWA tillkännagav det tillfälliga upphävandet av all import av bistånd till Gazaremsan. Under natten den 5 februari 10 vagnslaster med mjöl (100 ton) och ris (200 ton) som importeras från Egypten till UNRWA stals från den palestinska sidan av Kerem Shalom Crossing till Gaza. Importstoppet kommer att förbli i kraft tills stödet är tillbaka och myndigheten ges trovärdiga försäkringar från Hamas-regeringen i Gaza som inte kommer att upprepa dessa stölder.

- UNRWA att avbryta matdistribution till 750.000 palestinier (UN Radio)

- UNRWA får 20 dagars användning av bränsle (UN Radio)

- IICC rapport: Spänningarna mellan Hamas och UNRWA efter stöld av mat och filtar och Hamas övertagande av en leverans konvoj

FN: s generalsekreterare Ban Ki-Moon kräver att Hamas omedelbart frige UNRWA partiet för humanitära varor det beslagtogs i går kväll, i den andra incidenten här veckan, och att avstå från inblandning med tillhandahållande och distribution av humanitärt bistånd i regionen. Generalsekreteraren upprepar säkerhetsrådets krav (resolution 1860) till ett obehindrat tillhandahållande och spridning i Gaza av humanitärt bistånd, inklusive mat, bränsle och medicinsk behandling.
5 februari, 2009
168 lastbilar levererade 4.508 ton förnödenheter till Gaza via Kerem Shalom och Karni korsningar.
4 februari 2009
195 lastbilar levererade 5.367 ton förnödenheter via Kerem Shalom och Karni korsningar, inklusive 3.160 ton spannmål. Förutom begärda leveranserna av internationella organisationer, ingår varor för den privata sektorn mejeriprodukter, konserver, olja, blöjor, reproduktiv ägg, hygieniska produkter, ris och 12 generatorer.

441.000 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 188 ton mat gas överfördes via Nahal Oz bränsledepå.

UNRWA rapporterade att det i går (3 februari, 2009) Hamas beväpnade angripare tog under vapenhot 3.500 filtar och 406 skiften mat från UNRWA distributionscentralen vid stranden flyktingläger (Shati).

- Minister Herzog
3 februari, 2009
218 lastbilar levererade 6.106 ton förnödenheter via Kerem Shalom och Karni korsningar, inklusive 3.812 ton spannmål. Förutom begärda leveranserna av internationella organisationer, ingick varor för den privata sektorn mejeriprodukter, frukt, olja, reproduktiv ägg, ris, mjöl, blöjor, vacciner djur, och utrustning för återuppbyggnaden av elnätet.

446.000 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 250 ton mat gas överfördes via Nahal Oz bränsledepå.
2 Februari 2009
194 lastbilar levererade 5.354 ton förnödenheter via Kerem Shalom och Karni korsningar, inklusive 2.855 ton spannmål.

Förutom begärda leveranserna av internationella organisationer, ingår varor för den privata sektorn mejeriprodukter, frukt, olja, reproduktiv ägg, ris, mjöl och konserver.

609.000 liter tunga diesel för Gazas kraftverk, 391.000 liter dieselolja för UNRWA och 254 ton mat gas överfördes via Nahal Oz bränsledepå.
1 februari 2009
179 lastbilar levererade 4.656 ton förnödenheter via Kerem Shalom och Karni korsningar, inklusive 2.855 ton spannmål. Dessutom överfördes 264.000 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 95 ton av matlagning gas via Nahal Oz bränsledepå.
Veckosammandrag i Gaza korsningar - 25-31 januari, 2009
Kerem Shalom - 502 lastbilar

Karni - 266 lastbilar

- Totalt lastbilar: 768

- Totala leveranser: 19.767 ton

Nahal Oz - 1.155.000 liter diesel för kraftverket och 267 ton gas

Erez

- Medicinsk fall: 28, inklusive eskort, trädde Israel för behandling.

- Humanitärt fall: 35 palestinier in Israel
30 januari 2009
85 vagnslaster med varor (1.463 ton) överfördes till Gaza via Kerem Shalom korsning.
29 januari 2009
Trots raketbeskjutning mot Israel, Kerem Shalom, Karni, Nahal Oz och Erez gränsövergångar var alla öppna. Hela dagen, överfördes totalt 149 lastbilar med 4.577 ton förnödenheter till Gaza. 3.120 ton spannmål överfördes via Karni transportbandet.

Förutom begärda leveranserna av internationella organisationer, ingår varor för den privata sektorn frukt, olja, toalettartiklar och socker.

92.000 liter tunga diesel till Gaza kraftverket överfördes via Nahal Oz bränsledepå.
Januari 28, 2009
The Kerem Shalom, Karni, Nahal Oz och Erez gränsövergångar var alla öppna. Under dagen, överfördes totalt 174 lastbilar med 4.701 ton humanitära förnödenheter till Gaza, däribland även varor för den privata sektorn - mejeriprodukter, frukt och reproduktiv ägg. 3.116 ton spannmål överfördes via Karni transportbandet. Dessutom överfördes 45.000 liter tunga diesel för Gazas kraftverket via Nahal Oz bränsledepå.
27 januari 2009
Innan dödliga terroristattack på Kissufim, vilket leder till omedelbar stängning av gränsövergångarna, 243 ton spannmål som överfördes via Karni transportband. Via Nahal Oz bränsledepå 82.000 liter tunga diesel och 25 ton av gas för inhemska behov överfördes.
26 januari 2009
The Kerem Shalom, Karni, Nahal Oz och Erez korsningar alla förvaltas. Totalt 225 lastbilar med 6.192 ton levererades. Efter omfattande underhållsarbeten, Karni transportband återupptagen drift och förmedlas 3.800 ton av olika typer av spannmål. Dessutom överfördes 366.000 liter tunga diesel för Gazas kraftverk, 122 ton gas för hushållsändamål och 188.000 liter diesel för yrkesmässig trafik via Nahal Oz bränsledepå.

Jordansk militär fältsjukhus framfördes till Gazaremsan via Erez Crossing i 33 lastbilar med 210 medicinsk personal. Fältsjukhuset skall inrättas i närheten av Shifa sjukhuset.

YouTube: Israel koordinater jordanska fältsjukhuset för Gaza
25 januari, 2009
Den Kerem Shalom, Nahal Oz och Erez gränsövergångar var öppna. Hela dagen, överfördes 127 lastbilar lastade med 2.610 ton förnödenheter på begäran av UNRWA, World Food Programme, Unicef och en donation från Turkiet. Dessutom överfördes 448.000 liter tunga diesel för Gazas kraftverk och 137 ton gas för inhemsk användning via Nahal Oz bränsledepå. The Karni passerar förblev stängd på grund av underhåll.
23 januari 2009
85 lastbilar lastade med 2.130 ton livsmedel, medicinsk utrustning och råmaterial överfördes till Gaza via Kerem Shalom korsning.
22 januari 2009
109 lastbilar med humanitära förnödenheter överfördes till Gaza via Kerem Shalom, och 84 lastbilar av spannmål via Karni transportör. Dessutom överfördes 440.000 ton av diesel och 225.000 ton av inhemsk gas vid Nahal Oz bränsledepå. 53 patienter och deras ledsagare korsade i Israel vid Erez korsning.
21 januari, 2009
Den Kerem Shalom, Karni, Nahal Oz och Erez korsningar alla förvaltas. 181 lastbilar med 5.221 ton förnödenheter in i Gazaremsan. Vid Karni, överfördes 3.600 ton säd via transportbandet. 456.000 liter tunga diesel och 163 ton inhemska gas överfördes till Gazaremsan via Nahal Oz bränsledepå.

232 dubbelt medborgarskap evakuerades via Erez till Jordanien på begäran av regeringarna
20 JANUARI 2009
Den Kerem Shalom, Karni, Nahal Oz och Erez passagerarfartyg, möjliggöra humanitärt rörelser och överföring av humanitärt bistånd till Gaza. 210 lastbilar lastade med 6.489 ton förnödenheter överfördes till Gaza. 10 lastbilar med en egyptisk donation av 227 ton mjöl förs direkt in i Gaza om Kerem Shalom. Dessutom överfördes 443.000 liter tunga diesel och 198 ton inhemska gas till Gazaremsan via Nahal Oz bränsledepå.
Humanitärt bistånd till Gaza 20-Jan-2009
YouTube: Att hålla på belysningen i Gaza
19 januari 2009
195 lastbilar lastade med 4.946 ton förnödenheter överfördes till Gaza. 10 lastbilar med en egyptisk donation på 198 ton mjöl förs direkt in i Gaza om Kerem Shalom. ICRC underlättat överföringen av tio ambulanser från palestinska Röda halvmånen på Västbanken till Gazaremsan. 33 palestinier lämnade Gaza för att få vård i Israel, varav åtta cancerpatienter.

Dessutom överfördes 537.100 liter tunga diesel och 206 ton inhemska gas till Gazaremsan via Nahal Oz bränsledepå.
Humanitärt bistånd till Gazaremsan 19-Jan-2009
Palestinska barn sjuka med cancer behandlades vid den israeliska kliniken öppnades Erez passerar innan den flyttas till behandling på sjukhus - 19 januari 2009 (Foto: Rafael Ben-Ari/Chameleons Eye)



YouTube: Unga  cancerpatienter från Gaza in i Israel för behandling

En första grupp av palestinska barn som lider av cancer togs emot på kliniken öppnade vid Erez passage som en del av Israels humanitära biståndet till befolkningen i Gaza. Barnen fick initial behandling där och överfördes sedan till sjukhus i Israel och utomlands enligt allvarligt deras tillstånd - 19 januari 2009

(Foto: Rafael Ben-Ari/Chameleons Eye)

Enheten för samordning av myndigheternas verksamhet i territorierna rapporterar dagligen om den allmänna humanitära situationen i Gazaremsan.

Humanitärt bistånd inkluderar mat, läkemedel och medicinsk utrustning, verktyg och material för väsentliga humanitära infrastruktur, och en viss mängd diesel. Cement, sand, grus och stål anses inte vara humanitärt bistånd.

Karta över Gazas passager



Olika korsningar är avsedda för olika typer av humanitärt bistånd:

Karni Crossing: spannmål som vete, korn, sojabönor, majs, sesamfrö, foder och samlade

Kerem Shalom och / eller Sufa Crossing: mat, hygien, verktyg och råvaror för grundläggande infrastruktur, läkemedel och medicinsk utrustning, och en myriad andra saker - allt från skolböcker till rullstol - behov av civilbefolkningen.

Nahal Oz: diesel för transporter och för lokala Gazas kraftverk, bensin och gas för matlagning och uppvärmning, enligt en bedömning av civila behov på uppdrag av den israeliska domstolen.

Erez Crossing: dubbelriktad trafik i internationella organisationer "personal mellan Israel och Gaza, Gaza invånare som söker medicinsk vård i Israel eller den palestinska myndigheten, tillsammans med folket som följer med dem (" medicinska evakueringar ") och den palestinska civilbefolkningen med olika humanitära behoven. Denna gränsövergång är öppen varje dag, även när andra korsningar stängs.

.




.
...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)