onsdag 24 mars 2010

TT:s kompressionsförmåga

TT skriver om Netanyahus möte med Obama, och lyckas komprimera AFP:s ca 4000 tecken och AP:s 6000 till 400 eftersom där inte fanns något nytt att anklaga Israel för.

OK, ser senare att de har delat upp de bitar av nyheten de vill släppa fram, i flera bitar. Kan man ju också göra.

Hotet om ett tredje världskrig om Iran lyckas att producera kärnvapen - något de enligt alla källor är nära - tycks varken intressera AFP, Obama eller TT.

AP nämner all byggnadsverksamhet för den arabiska sektorn i Jerusalem, också ointressant för TT.  Från AP:s version:
Israel presenterade på tisdagen en storslagen plan för hotell, företag och nya bostäder för palestinier i centrum av östra Jerusalem, men utlysningengav  endast palestinierna misstanke att det var en oacceptabel payoff för nybygge i judiska områden. Planen kommer att utveckla ett stort område över från den gamla stadsmuren för turism och handel, samt att bygga 1.000 nya lägenheter.

På Capitol Hill fick Netanyahu ett varmt officiellt mottagande  från kongressen på tisdagen, med en ledare för både den demokratiska och republikanska gruppen att prisa en ledare som har vägrat att backa inför en konflikt startad av Vita huset som sägs hota nya fredssamtal.

Välkomnandet från båda de politiska sidorna underströk bredden av kongressens stöd för Israel även när en amerikansk president vill behålla sin distans. Och pekade på de begränsade möjligheterna Obamas administration har, bortom verbalt tillrättavisande, att pressa den judiska staten.

"Vi i kongressen står för Israel," försäkrade ledaren för kammaren, talman Nancy Pelosi, D-Calif., Netanyahu leende inför kamerorna. "I kongressen vi talar med en röst i frågan om Israel."
Att TT var totalt ointresserade att nämna den biten utan enbart censurerade bort den, är kanske förståeligt, med deras  mycket tydliga mångåriga agenda.

Som jag sagt många gånger - Jerusalem har varit judarnas huvudstad i 3000 år, med upp-  och nedgångar, men även 1000-tals mil och år från Jerusalem har "nästa år i Jerusalem" varit en allmän judisk hälsningsfras,  När Jordanien attackerade och illegalt ockuperade hela det gamla Jerusalem 1948-67 hade de inte minsta tanke på att göra det till sin huvudstad! Det är något som Arafat, väl installerad i Ramallah, började vråla om inför alla och envar. Att han "ville ha"......    vilket alltså är viktigare för världsopinionen än den RÄTT till landet som erhölls genom ett beslut, ej rekommendation, i San Remo 1920.

Byggandet av 20 nya lägenheter, denna fantastiska världsnyhet, är ett gammalt beslut som den israeliska vänsterextremistiska gruppen "Peace Now" slängde ut enbart för att förstöra det för Israels regering i diskussionerna med USA, och Shin Bet, de israeliska  säkerhetsstyrkorna, kommer nog att gräva i detta, utkastat från en av Israels mest kända femtekolonnare för att förstöra de internationella diskussionerna.

En intressant observation angående Fatahs berömda massmörderska Dalal Mughrabi, som jag nyligen skrev om, var att fru Clinton, i sitt tal inför AIPAC, påstod att mörderskan hölls fram av Hamas, och inte Clintons älskade Fatah och Abbas, som inte någon får tala illa om! Tala om att skriva om historien. Abbas hedrade Mughrabi inte just den dagen då Bidén var på besök, men program som förhärligade henne gick på PA TV och Fatahs ungdomsrörelse dansade och sjöng den kvällen över massmordet på judar. Fredspartner?

New Yorks förre "Reepalu", Ed Koch, har skrivit en skarp artikel: "Tilltron kan aldrig bli densamma" om hur Obama har förstört det mångåriga förhållandet mellan Israel och USA. Och, som TT säger, Obamas attacker och alla löften till palestinaaraberna är nuvudanledningen till varför verkliga förhandlingar inte kan starta på länge än.

En annan artikel på samma webbsite talar om Obamas krig mot Israel.

Frontpage Magazine.

Netanyahus tal inför AIPAC är definitivt läsvärt:

http://www.mfa.gov.il/MFA/Government/Speeches+by+Israeli+leaders/2010/PM_Netanyahu_AIPAC_Conference_22-Mar-2010.htm

.

 SvD239   SvD239  |

.
...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)