fredag 30 april 2010

FN:s Människorättsorganisation anklagad för antisemitism


FN Watch Organisation har skickat en detaljerad skrivelse till FN: s högkommissarie för mänskliga rättigheter och kräver ett slut på anti-israelisk och anti-semitisk diskriminering.
I skrivelsen anklagas FN: s råd för mänskliga rättigheter (UNHRC) för att ignorera FN: s förre generalsekreterare Kofi Annans löfte att "mänskliga rättigheter och FN har mobiliserats i kampen mot antisemitism."
Denna sändes den 28 april till kommissionsledamot Navi Pillay av FN Watch verkställande direktör Hillel C. Neuer.
[Som vi minns skedde en omvandling av det tidigare UN Commission on Human Rights av vår egen Eliasson som gjorde om detta - pga att det var komplett infekterat med antisemitism och på Kofi Annans order,  och efter hans omvandlingar - emot USA:s önskemål - blev det än mer antisemitiskt och han slog sig för bröstet för att ha gått emot USA:s vilja]
Den omedelbara orsaken till brevet var UNHRC: s vägran att ta bort från sin webbplats en antisemitisk text (A/HRC/13/NGO/23) som falskeligen anklagar israeliska läkare i en rasistisk konspiration för att stjäla organ från palestinska araber. Texten lades fram av den Internationella Organisationen för Avskaffande av Alla Former av Rasdiskriminering, en grupp som skapats i Libyen och nära knuten till Muammar Kaddafis regim.

Du filtrerade bort oss, varför inte dem?

Neuer anklagar att trots att UNHRC motiverar anledningen att behålla texten med att FN inte filtrerar publicerade synpunkter som inkommer, "att premissen är bevisligen lögn." Han ger flera exempel på texter som inlämnats av hans egen organisation som kritiskt har granskats, och "tills vi gjort nödvändiga ändringar enligt information från ditt kontor till oss har behandling av vårt uttalande stängts av. '"
Neuer noterade också ett annat antisemitiskt uttalande från samma grupp som publicerades distribuerades och webbpublicerades under Bibliography Bibliografi i FN: s råd för mänskliga rättigheter. Publicerad i september 2008 kallade ett uttalande (A/HRC/9/NGO/1) kallade Israel för en "olaglig stat" och anklagade "judar överallt" för att ha "glömt fasorna från Förintelsen i sådan utsträckning att de tillåter Israel att vålla samma sak för det palestinska folket. "Förklaringen ligger kvar på UNHRCs webbplats fortfarande.

Anti-Israelisk Följetong

Neuer sammanfattade sedan UNHRC: s dokument om Israel under dess fyraåriga existens: 40 fördömanden av länder, därav 33 mot Israel ... Av de nio akuta sessioner som kritiserar länder har sex varit emot Israel. De senaste och uppmärksammade morden på oskyldiga i Iran, Kina, Nigeria, Irak, Pakistan, Afghanistan, Kenya och Zimbabwe har helt försvunnit från agendan ... Rådets dagordning som styr varje session har en stående punkt: Israelaht, inget annat land i världen är utpekat ut på detta sätt.

UN Watch skrev till UNHRC:

"Generalsekreterare Annan uppmanade just ditt kontor - vars resurser omfattar 982 anställda och en budget på denna tvåårsperiod ökar från $ 312.700.000 till 407.400.000 $ - att" aktivt undersöka metoder för att bekämpa antisemitism mer effektivt i framtiden. "Han uppmanade alla delar av sekretariatet att vara vaksamma. Madame Högkommissarie, var är denna vaksamhet?
"Generalsekreterare Annan avslutade sin uppmaning till handling genom att proklamera att" judarna överallt måste känna att FN är deras hem också. Men Madame Högkommissarie, hur kan detta vara möjligt så länge som din webbplats fortsätter att vara värd för ett uttalande om att , till en världsomspännande publik, förklarar "judar överallt" är onda? "
FN-Watch är en icke-statlig organisation med säte i Genève, vars uppdrag är att "övervaka att resultatet av FN följer  sin egen stadga." Dess verksamhet konstaterar att "oproportionerlig uppmärksamhet och orättvis behandling som tillämpats av FN mot Israel genom åren ger en objektiv lärdom (dock inte den enda) i hur laga ordning, likabehandling, och andra grundläggande principer i FN-stadgan ofta ignoreras eller selektivt godtas.
.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)