lördag 17 april 2010

Fru Clinton och TT kräver saker av Israel de aldrig nåsonsin krävt av någon annan.

TT:s fantasifulla artikel "Clinton efterlyser ärlig Netanyahu" är till ytterlighet makaber.

Israel och arabvärlden är i krig med varandra, en kall fred råder mellan Israel och Jordanien/Egypten eftersom det ger dessa arabländer stora summor av socialbidrag från USA.

USA är i krig med Al Qaeda och Talibanerna, "Clinton efterlyser ärlig Netanyahu" men hur "ärlig" är USA mot Afghanistan? Vad tycker omvärlden att USA ska ge dem för att de ska må bra?

När gav palestinierna något åt Israel sist? Avtalat eller som förtroendeskapande åtgärder? Har aldrig någonsin hänt! På samma sätt som det aldrig hänt att USA KRÄVT något av araberna genom att använda både morot och piska, enbart en sjukligt ensidig diet av morötter. Jämfört med det evinnerliga hackandet på Israel från Obama och hans servicepersonal.

Det blir kul den dag Israel uppfinner en energikälla som får uppeldandet av en av jordens mest väsentliga kemikaliekällor, oljan, att förefalla ytterligt primitivt. Då blir det i ett nafs slut på morötterna.

Minns hur det började? Obama lovade ta hand om hotet från Iran om Israel minskade sin bosättning på land utan statlig ägare, precis som ett existentiellt hot mot Israel motsvarade byggandet av några hus. Men resultatet - USA har inte gjort ett skapande grand angående Iran mer än snackat,  klagar på och kräver av Israel konstant, vad bör Israel kräva?

Minns allt som krävdes av Arafat vid Oslo?  Han skulle stoppa terror, fängla terrorister, upphöra med hatpropagandan, samla in illegala vapen, detta för 15 år sedan. Inte ett dyft har hänt! Vad gjorde han? Ursäktade sej i Jordansk TV, se slutet av den artikeln som länken går till.

Samtidigt bygger Obama upp en palestinsk armé med general Dayton i spetsen, som själv explict har sagt ska vara färdig att attackera judarna om två år.

Netanyahu sa att han skulle låta bli att bygga i Judéen/Samarien i 10 månader, där är fortfarande flera månader kvar tills han måste börja bygga där igen, Clinton uttryckte många vackra berömmande ord när han gjorde detta, sen fann  Obama anledning att skruva på hetluften igen, för att stärka sitt ego och öka antalet muslimer som älskar honom. Månaden går och snart står Abbas där med lång näsa, eftersom han inte tog chansen  att få ett eget land.

Netanyahu har gjort många saker för att hjälpa palestinaaraberna ekonomiskt, se denna länk. Vad har araberna gjort i gengäld? Börjat fantisera att de nu ska göra en egen stat, utan hänsyn till några internationella avtal som §242Oslo, och utan någon som helst ekonomisk planläggning vad de ska leva på - de utgår från att västvärlden, du och jag, ska fortsätta mata dom med våra skattepengar. De betalar ju ingen skatt.

Judar som bor i Judéen/Samarien har anställt tiotusentals araber, vilket Diakonia och dylika israelhatande organisationer gör sitt bästa för att förhindra.

Rubriksättningen "ärlig Netanyahu" är motsats till oärlig, vilket rimmar illa med artikelns uppräkning av allt som Netanyahu redan gjort och den absoluta frånvaro av någonting som palestinaaraberna har gjort. Så frågan återstår - varför krävs inte ett dyft från araberna??? Tala om vem som är oärlig i frågan. Det känns mycket mer som USA:s envetna mobbning av och sparkande på någon som är svagare, därför att det roar dem - efter det att Obama tillbringat 20 år i en israelhatande kyrka.

Exakt hur ofta händer det att ett annat land kräver att ett land ska vara "ärligt" mot sin fiende?

.

 SvD  SDS  |

.

.
...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)