måndag 19 april 2010

Lita inte på främlingar.

Det sade Herzl 1901. Netanyahu upprepade det under söndagen då han talade om Herzl.  Hans epokgörande bok Der Judenstaat (på engelska) fick många att vakna upp, både judar och andra.

Israel har under sin existens litat på den ena efter den andra, men har också slutat att lita på dom,  senast Obama, även om det inte är PK att säga det i ledningen i Israel. Än. Herzl sa också: "lite inte på välgörenhet, tro inte på att stenar mjuknar."

Netanyahu kände det som om Herzl var lik gångna tiders profeter.

Stoppa frysningen

Judarna i Judéen/Samarien har fått många problem, ekonomiska och andra, tack vare Netanyahus 10 månaders frysning av nybyggnadsverksamhet där, du minns den som lovordades högt av fru Clinton. Den gjordes som en goodwillåtgärd för att PA (Abbas/Fatah) skulle börja förhandla fram en fred i området. Vägrar nu PA att komma till förhandlingar är det självklart totalt meningslöst att fortsätta denna frysningen. Det normala livet för judarna i Judéen/Samarien kan inte fungera, all byggnation, alla banklån stoppas mitt i processen, tiotusentals arabiska byggjobbare står utan lön. Och vem vinner på det?

Israels finansminister Steinitz har visat på det meningslösa vansinnet. Israel har blivit attackerat av både USA, EU och PA trots denna "förtroendeskapande" åtgärd.

För inte så länge sedan sa också Netanyahu att ett mål var skapande av en palestinsk stat OM DE BÖRJADE UPPFYLLA SINA VILLKOR! Det är helt och hållet arabernas problem, antingen vill de ha en stat eller vill de inte. De får den inte till skänks, ingen annan har fått det.

Dessutom har Israel hjälpt palestinaaraberna så deras ekonomi har växt mer än 10% det senaste året. Hur mycket har Israel fått som tack för det?

Läs artikeln i länken för fler detaljer om allt Israel har gjort utan att få något som helst tack eller annat för det.

Israel har tagit bort vägspärrar, utökat tider för gränspassager, underlättat transport av gods, uppmuntrat israeliska och utländska företag att göra mer affärer med palestinaaraberna. Deras arbetslöshet har minskat genom detta. Den palestinaarabiska fientligheten har det inte.

PA vägrar att erkänna Israel som den judiska staten, vad än Israel gör för dem. Fru Clinton gormar värre än någonsin.

PA fortsätter med intensiv hatpropaganda mot Israel.

Och ovanpå detta har vi Gaza, som kör ett monotont hat, lär barnen att allajudar ska dödas för att förhindra fred inom den kommande generationen, FN, USA, EU skriker om att Israel samtidigt ska mata dom - vilket de gör!

Vad har Bildt givit Israel som erkännande? Miljoner till deras hata-Israel-NGOs så de ska kunna framföra ett intensivare hatbudskap mot Israel.

Ingen som helst anledning att avlägsna några "bosättningar"

Ya'alon - som skulle ha varit försvarsminister i stället för arabvännen Barak, medan nans position nu enbart lite obskyrt kallas minister för "strategiska affärer" har sagt det självklara högt. Så - enkelt: antalet judar i Judéen/Samarien rör sig om - jag har en siffra om ca 7% i huvudet. Jämfört med antalet araber, 20% i Israel. Dessa judars byar och småstäder tar upp en yta av ca 1.7%. Varför skulle detta område vara Judenrein, när de är mycket färre än araberna i Israel???

Mycket självklarare kan det inte sägas.

Det spelar ingen roll vem som regerar i ett framtida Judéen/Samarien om där är full fred, och det är de enda förhållanden som kan producera en palestinaarabisk regering där.

Araber får bo precis var de vill i Israel där de kan bygga legalt, varför ska inte samma sak gälla för judar i Judéen/Samarien, vilket också överensstämmer med både San Remobeslutet 1920 och FN:s rekommendation 242/338? Den "gröna linjen" (mellan det gula och det från 1967 är - om du tittar på iartan - helt omöjlig att försvara.

I 62 år

har Herzls Judestat nu existerat, det moderna Israel. Där bor 5726000 judar och 1548000 araber, som har fler demokratiska rättigheter där än i något av de omgivande arabländerna inklusive ett dussin ledamöter i Knesset, Israels riksdag. Och Sverige är en av de länder på jorden som betalar störst summor, i absoluta mått, för att denna stat ska förintas. Både pengar för att betala deras enorma samling av "säkerhetspersonal" inkl. terrorister (enligt Fatahs stadgar), för att betala deras pensioner - så de inte ska behöva betala skatt själva - och pengar för hatpropaganda mot den judiska staten Israel. Och till svenska "Palestinagrupper" så de kan leverera massiv antiisraelisk propaganda till våra skolor.

Jag roade mej att byta Gotland mot Israel på kartan ovan - och undrar varför Sverige konstant spelar översittare mot Israel. Israel jämfört med sina grannar - tja, klicka på denna länk.

.

> AB091 D331 P SDS571 AB183 SvD665 X158 HD Ktb Sk AB899 DN019 HD SvD229 D683 <
.
...

1 kommentar :

  1. Sanningen sitter verkligen i kläm när det gäller denna gamla konflikt.

    Det är så uppenbart att många ser på Israel med färgade glasögon. Man vill inte stå på Israels sida och därför vill man inte helle höra sanningen om vad som händer.

    Därför är det viktigt att det finns människor som älskar och försvarar Israel. Det gör jag samtidigt som jag arbetar för palestinier, araber och muslimer rent ideellt.

    Jag har fler arabiska vänner än judiska. Dessa mina vänner är pånyttfödda kristna som inte alls hatar judarna. De är ju Guds egendomsfolk och Jesus var jude.

    Det tragiska är att vi har svenska kyrkor som tagit ställning mot Israel och kräver bojkotter etc.

    De märker inte hur osakliga de är, eftersom de är förblindade av någon slags antisemitism, fastän de skulle aldrig erkänna det.

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)