söndag 25 april 2010

TT: bara judarna ger sin 3000-åriga huvudstad till araberna blir det fred i Mellanöstern . . . . . .

Judarna i Israel känner inte riktigt samma sak som du ser på endera av dessa You­Tube­vis­nin­gar: ETT TVÅ. TEXT.

Som du ser på kartan var Jerusalem världens medel­punkt för 500 år sedan - och ser man på dagens nyheter tycks staden fortfarande vara det.

Har TT någonsin givit dig infor­matio­nen att Jerusalem ALDRIG har varit en arabisk huvudstad? Nä, ingår inte i deras agenda. De är inte in­f­or­ma­tion­s­förmed­lare utan prop­a­gan­da­­ma­kare. Har de någonsin sagt att araberna har RÄTT till det? Nä, jag tror faktiskt att de varit ärliga nog att inte skriva det, bara det att de "vill ha"........ som vilka barn­ungar som helst som har sett en färg­grann slicke­pinne i affärs­fönstret.


Minns historien? Fär 3000 år sedan flyttade kung David sin huvudstad från Hebron till Jerusalem, till ytterlighet väldokumenterat, både då och genom historien. En ständig ström människor har passerat genom Jerusalem genom seklerna och berättat vad de såg. Jerusalem var, fram till för ca 150 år sedan, det som är Old City på kartan.

När Jordanien med Englands hjälp (den engelske Glubb Pascha gick i spetsen för anfallet) illegalt och genom anfallskrig ockuperade hela gamla stan år 1948 - utan att någon mer än judarna protesterade - och Pakistan till och med ansåg deras ockupation av Jerusalem "laglig" - så hade Israel tidigare i Säkerhetsrådet accepterat tanken om att Jerusalem skulle vara en internationell stad med lika tillgång för alla religioner. Araberna vägrade acceptera. Självklart kommer judarna aldrig att upprepa det misstaget, vad än Obama råkar tycka och drömma om i sina muslimska drömresor.

Efter 19 år anföll Jordanien än en gång, och Israel återförenade sin urgamla huvudstad. Nu vill Obama dela den igen . . . . . .

På den gamla goda tiden ställde länder, neutrala i en konflikt, upp som medlare, men på kort tid har både Bildt och Obama gjort totalt bort sej när det gäller neutraliteten i denna konflikten. Obama försöker på nåt sätt hålla balansen med en fot bland muslimska terrorister och den andra ovanpå Jerusalem.

Det är välkänt att medlaren Obama lovade Abbas hela Jerusalem för ett år sedan. Och med TT-rubriker som "Israel avvisar USA-krav" ser man att det nu är Israel versus USA och inte Israel versus palestinaaraberna PA (Palestinian Authority) men fortfarande kallar USA sej "medlare".......

Minns du hur det senaste bråket startade? Bidén var i Israel för att - tja, visa sig. (Egentligen var han där för att berätta för Israel att Obama faktiskt gjorde något emot hotet från Iran, även om ingen märkte något.) Samtidigt som han var där kom en katyusha från Gaza mot civila i Israel, han sade inte ett knyst. Samtidigt firade PA den värsta mördaren någonsin av judar - inte ett ljud från Bidén eller hans boss. Mörda judar är helt ok för dagens administration i USA.

Obama har inte gått riktigt lika långt som de lokala araberna som försöker förneka att judarna någonsin haft några tempel på sin Tempelplats, senast var det Jordanierna som talade om "de påhittade templen i Jerusalem". För inte så länge sen drog sej inte araberna för att tjäna pengar på att förevisa de judiska templen där, men varför haka upp sej på vad historieböckerna säger? Arabertna tycks vara experter på att skriva om dom.

Och fortfarande har inte Obama gjort ett dugg mot det existentiella hotet från Iran, mer än snacka snacka snacka!

Nu fram på nattkröken berättar TT för oss, utan att ge någon som helst kommentar om absurditeten och utan att dra på smilbanden att Abbas KRÄVER att Obama blir hans personliga förhandlare, och lämnar medlarrollen som han påstår sig vara intresserad av! I och för sig är det på det sättet Obama hela tiden har låtsats uppträda. Synd om karln. Kan inte vara nåt vidare att bli behandlad som Abbas husslav.

Och under tiden ägnar isralerna åt sina demokratiska rättigheter att demonstrera. Där har ständigt varit vänsterdemonstrationer i Jerusalem emot judarnas rättigheter där. Nu har en högerdemonstration fått polistillstånd att demonstrera just när USA har folk där igen - och till och med Netanyahu har försökt bryta mot lagen och stoppa den! Inte lätt, detta med demokrati blandat med politik.

.

SvD885  SvD vg vg DN934 |

.
...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)