fredag 14 maj 2010

Minns Juniper Cobra i oktober?

Kanske inte, efter som det var en av den oändliga raden nyheter som TT inte ville berätta för dej, eftersom det inte passade in i bilden. I september skrev jag om samövningen mellan Israel och USA och även lite här.  TT är nu förvånade att det kostar Obama lite pengar - en ytterst liten bråkdel han betalar till alla palestinaaraber för att inte göra ett skvatt. Men TT har sina prioriteter.

Det är inte mer än rätt efter att Obama i stor stil för 1½ år sedan lovade Israel att han skulle se till att där inte fanns nåt hot från Iran, bara Israel inte byggde så många bosättningar. Israel har slutat rätt länge nu och börjar inte igen förrän deadlinen går ut i oktober. Obama har inte gjort något alls vad gäller Iran.

Som du ser på mina länkar ovan hjälper USA Israel på många punkter när det gäller missilförsvar, de har också många utvecklingsprojekt tillsammans - många hitech USA-företag har utvecklingsföretag i Isrel och USA använder israeliska produkter i sina krig.

Efter rapporten att Syrien sänder Scuds, bland alla andra typer av missiler, till Hizbollah har Israel tagit emot nya typer av försvar däremot. Detta paket innehåller också den typ raketer som kan tränga ner genom åtskilliga meter av betong, för att träffa bunkers etc.

Iran i sin tur bygger kryssningsrobotar.....

.

 SvD669 |

.

...

2 kommentarer :

  1. Mycket bra att Israel får dessa försvarsvapen.Särskilt då Hizbolla har försetts med en arsenal av långtskjutade sk katyscha raketer fråv IRAN i en mängd som aldrig skådats förut enl. Propecy watch.Man har också försetts med större raketer som kan transporteras över gränsen till syrien och vice versa.Det kan bli svåra tider för Israel särskilt då man inte vet hur pass försvagat Us blir i ekonomi i nära framtid.En varningsklocka är attett starkt Ryssland (Ros) har börjat engagera sej allt mer i mellanöstern. Då är det alltid bäst för Israel att stå i hög beredskap och vaksamhet.
    Kan säga att vi är många i Sverige som förstår Israels svåra situation och kamp för sin existens.

    SvaraRadera
  2. Ja, Ryssland är ett svårbedömbart kort. Vi har allt fler ryssar i Israel inkl. utrikesministern, så de borde förstå varandras språk bättre - och Ryssland kan mycket väl försöka spela bägge sidorna precis som Obama.

    Precis som båda har varit i Syrien och försökt det ena och det andra.

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)