måndag 31 maj 2010

Minns när EU levererade "socker" till Gaza?

Nu får Israel på huden för att de gör exakt vad de sa att de skulle göra om de 600 antisemitiska provokatörerna kom puttrande. Turkiska, arabiska och svenska media gnäller till skyarna. Tänk vilka glädjetjut det i stället hade blivit från dem alla om Israel låtsades som om det regnade, och lät denna turkiskadministrerade kärleksförklaring till Hamas segla på som om ingenting hade hänt.

Hade Israel släppt igenom denna provokativa armada hade vi självklart snart sett en stadig ström av båtar till Gaza med både vapen och terrorister.

Flocken på båtarna vägrade ge humanitär assistans åt Gazabefolkningen genom att transportera varor den legala vägen, de vägrade ge humanitär assistans åt Hamas fånge, Shalit. De var helt ointresserade av att ge någon humanitär assistans, enbart provokation och stöd åt terroristgruppen Hamas.

Du kanske har märkt att Hamas har massor av raketer, likeom Hizbollah, alla riktade mot judarna. Det har de råd med. De är DYRA! De tillverkar också raketer och bomber själva. Av vad?

I slutet av 2007 fick Israel en sändning att levereras till Gaza, märkt EU och med "sugar" på säckarna. länk1 länk2 Vid inspektion visade det sig att säckarna innehöll 6.5 ton kaliumnitrat, alldeles utmärkt att tillverka sprängämnen och raketbränsle av!

Hur stor är sannolikheten att en mobb av 600 judehatare enbart har rent mjöl i påsen? Ska bli spännande att se.

En annan gång innehöll den "humanitära hjälpen "-  israeliska soldatuniformer......   länk1 länk2

Mobben var, som mobbar brukar, beredd med handvapen, knivar och järnstänger för att attackera envar so kom i dess väg. När en av de israeliska soldaterna kom, ryckte en till sig soldatens vapen och börjads skjuta vilt omkring sig. Han uppförde sej som en standardterrorist emot Israel. I huvudsak fanns dessa, förberedda för våld, på en av båtarna, Mavi Marmara, sponsrad av Turkiet. De orsakade 15 dödsfall enligt senaste informationen. Den turkiska orgagnisatören IHH får ta hela ansvaret. Organisatörerna har kända band med Hamas, al Qaida och global Jihad.

Det har skrivits överallt, utom i svensk press, att mobben vägrade utöva sin mänsklighet gentemot Shalit, den kidnappade israelen som Hamas hållit i en jordhåla i snart 4 år, såvitt han inte sedan länge är UNDER jordhålan, men det är ett led i Hamas hat av människor, precis som det var hos Hizbollah när Olmert gjorde bort sig och utlämnade terrorister mot några judiska lik. Hizbollah hade där också lekt med individers känslor på ett ytterligt brutalt sätt. Helt i stil med dess övriga uppförande. Hamas och Hizbullah är ju båda bandhundar åt mullorna i Iran, som aldrig visat ett spår av medmänsklighet.

Israel följer helt folkrätten i detta fall:
Int’l Law Expert Dr. Robbie Sabel: IDF action in international waters legal

Dr. Aaron Lerner                   Date: 31 May 2010

IMRA asked Hebrew University international law expert Dr. Robbie Sabel about the legality of the IDF action in international waters.

Dr. Sabel  explained that a state, in a time of conflict, can impose an embargo, and while it cannot carry out embargo activities in the territorial waters of a third party, it can carry out embargo activities in international waters.

Within this framework it is legal to detain a civilian vessel trying to break an embargo and if in the course of detaining the vessel, force is used against the forces carrying out the detention then that force has every right to act in self defense.

Dr. Sabel noted that there is a long history of embargo activities in international waters.
Redan för ett tag sedan hotade Turkiet, som organiserade armadan, Israel med vapenmakt om de gjorde något emot den seglande mobben:
DEBKAfile Exklusiv Rapport 24 maj 2010, 12:14 (GMT +02:00)
Den turkiska regeringen skickade ett hemligt meddelande till Jerusalem måndag maj 24, och hotade med repressalier om den israeliska flottan förhindrar "Freedom Flotilla" på nio båtar från att nå Gazaremsan den 27 maj med den uttalade avsikten att bryta Israels blockad mot det Hamas-styrda territoriet och det humanitära biståndet. DEBKAfile: s militära underrättelsetjänsts källor rapporterar att det turkiska budskapet var ett ultimatum till Israel med hot om repressalier mot israeliska intressen. Det stöds av  förekomsten av en eller flera helikoptrar på ett eller flera av de turkiska fartyg som kan tänkas utmana det  israeliska flygvapnets stöd för sjöblockad.
Tre båtar avseglade från Turkiet Söndag 23 maj, för att sammanstråla på vägen med fartyg från UK, Grekland, Algeriet, Irland, Sverige och Kuwait och det redovisas 750 diverse pro-palestinska aktivister och $ 20 m värde av cement, medicinsk utrustning och skolmaterial. Satsningen, på uppdrag av den turkisk-baserade Humanitarian Aid Foundation är sponsrad personligen av premiärminister Recep Erdogen. Denna stiftelse är i tysthet sponsrad av turkiskaunderrätteelsetjänstenoch dess verksamhet, inklusive Gaza flottiljen, den mest ambitiösa metoden hittills för att bryta den israeliska blockaden mot Gaza - hämtade från statsrådets kansli i Ankara.
Israel har infört en 20 nautiska mil gräns utanför Gazakusten och lovade att förhindra den turkisk-ledda flottiljen från att anlöpa hamnen. En flotta av privata israeliska fartyg är på väg från Herzliya småbåtshamn för att protestera mot ankomsten. Dess flygande fanor protesterar åtta år av missiler från Gaza mot Israel och foton på kidnappade soldaten Sgt. Gilead Shalit, som har höllits i fyra år.
Våra källor rapporterar att Erdogan har godkänt en handlingsplan där när israeliska örlogsfartyg och militära commandoes är ombord på fartygen för att förhindra dem att nå Gaza, kommer en helikopter med de ledande aktivisterna att ta fart och flyga över deras huvuden och landa i Gaza. Utgångspunkten är att det israeliska flygvapnet inte vågar att fånga helikoptern och tvinga ned den av rädsla för en internationell protest mot ett påstått humanitärt uppdrag.
Jerusalem har ännu inte svarat på det turkiska ultimatum utan står fast vid sitt beslut - spärra provokationer eller skott från konvojen för att få uppmärksamhet i media - genom beslutet att blockera flottiljens inträde till azan hamn. Fartygen kommer att avledas till en israelisk hamn, om nödvändigt genom att israeliska militära enheterbordar dem, och folket ombord fängslas på ett speciellt läger som har satts upp för dem.
Lasten kommer att lastas av och, om det inte innehåller något material som kan användas för Hamas militära insats mot Israel, transporteras med lastbil till Gazaremsan och överlämnas. Ankara är fullt medvetna om att Israel inte invänder mot landleveranserna av humanitärt bistånd till Gaza. Dess "" Frihet Flotilla syftar därför enbart till att bryta blockaden som satts upp omkring terroristenklaven av Israel och Egypten.
I Gaza protesterar FN: s hjälporganisation mot vandalisering av en av dess 435 semesterbyar för en kvarts miljon palestinska tonåringar och barn.
Under den senaste månaden har Hamas regimen sanktionerat fem avrättningar - tre senaste tisdagen framför sina familjer - och dumpade deras kroppar i Shifa sjukhuset.
Så de svenska typer som tycker de behöver mer rampljus genom att leverera rullstolar och cement till Gaza (vilket Israel redan gör, förutom att de kräver noggrann kontroll så cementen inte används av Hamas för att förstärka dess militära anläggningar eller vapensmugglande tunnlar) - är de så totalt korkade att de inte inser att de utnyttjas i storpolitik mellan islamiststaterna och andra stater i Mellanöstern?

Så vad kostar kalaset, för antisemiterna respektive Israel? Läs denna artikel. De har ett hav av antisemitiska "social media" och vad har vi? Ett par stycken bloggar, eftersom du vägrar sätta upp din egen.

Bitte Hammargrens favoritorganisation i Israel, Gush Shalom, står självklart helt på Hamas sida i denna fråga.

Israel har kallat upp alla ambassadörer, och tvingade den turkiska ambassadören att komma en halvtimme i förväg för specialbehandling. Norge skriker och ylar eftersom de alltid har haft speciellt vänskapliga band med Hamas.

Bloggar: Dick Erixson, Mellanöstern Aktualia, Rabnor, SapereAude, al-Hamatzav, pophöger, muhammedbilder, FiM, Ilya/English, Ilya/Svensk, MXp

, SvD, SvD601, SvD145, SvD997, DvD879, SvD875, SvD699, SvD193, SvD897 SvD496  |

. ...

4 kommentarer :

  1. Tja, kan man inte komma åt Israel/ Judar på ett sätt kan man ju fixa ett antal martyrer och vinna propagandakriget, eller? Sanningen är väl inte någon intresserad av. Allt som gått fel i världen är 1. Israels fel.
    2. USA:s fel.

    Något mer att diskutera?

    Men vad TRIST för alla -martyrer- när de (om det nu finns ett liv efter detta!) upptäcker att de inte kommer till något Paradis, utan Djävulen fixar grillparty! Med Martyrer som huvudrätt.

    SvaraRadera
  2. Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

    Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

    Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt och utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.

    Men vems självförsvar är det som vi talar om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

    Läs min artikel på:

    http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

    SvaraRadera
  3. Läs gärna på lite - där kommer enorma mängder humanitär hjälp till Gaza, se t.ex. http://www.mfa.gov.il/mfa/government/communiques/2010/?d7c03360 och en bit ner om allt som transporteras till Gaza, sådär 15000-25000 ton i veckan, av nödvändighetsvaror - ej lyxvaror. Maan, den palestinska pressen, http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=262126 har skrivit om att där är överproduktion på lyxvaror via tunnlarna.

    Om lagligheten av att stoppa Hamas från att få vad de vill, se http://israelisverige.info/2010/05/31/laglig-bakgrund-till-blockaden-av-gaza-engelska/

    Det är alltid bra att du lär dej fakta innan du börjar skrika.

    SvaraRadera
  4. Att komma åt judarna får mej att tänka på 1 Moseboken 12:3. Det ordnar sig.

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)