söndag 15 augusti 2010

Hade muslimerna försökt pinka revir i centrala NY om inte Obama hade varit?

Obama talar om religionsfrihet, och jag försöker påminna mej när han berättade om detta fenomen senast för Saudiarabierna, att de rimligtvis skulle tillåta en kyrka att byggas i centrala Riyadh. Eller åtminstone någonstans inom det enorma ökenriket. Han älskar ju att tala om för andra, som Israel, hur de ska uppföra sej, till och med var de inte får bygga bostäder för att nån annan har fått för sej att de inte vill det. Läs gärna på denna länken vad USA tycker om Obama just nu. En annan.

Varifrån kommer pengarna till detta 13 våningars muslimska centrum och  moské???

Tja, ingen vet... Det talas om $100 miljoner, men ingen vet varifrån pengarna kommer. Läs artiklar på länk1 länk2. Först sade en av organisatörerna, Imam Feisal Abdul Rauf att pengarna skulle samlas upp bland muslimer i USA, sen till en arabisk tidning i England att de skulle också få bidrag från muslimska länder, för att verkligen markera det muslimska reviret mitt i USA:s centrum. Imamens far har smällt upp flera moskeer i närheten med pengar från Kuwait, Saudiarabien och andra länder, så han har kontakterna. Han vägrar fördöma terrorism och Hamas. Saudiaraberna spenderar enorma summor på att sprida sin speciellt strikta form, wahabism, av islam över jorden. Obama använder samma imam som USA:s sändebud till arabvärlden - the State Department har alltid bestått huvudsakligen av arabister, fru Clinton uppskattar killen. Så - han åker arabvärlden runt på Obamas bekostnad. Här oxo.

Saudierna och andra arabiska oljestater finansierar många akademiska läroanstalter för att sprida sin religion. Länk1 länk2 link3 link4

.

SvD467 SvD929

.

...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)