lördag 14 augusti 2010

Hamas, vänsterns inklusive de "kristna" broderskaparnas favorit



Varje annan dag, hade anläggningen på Sapir campus varit fullsmockad med barn, och förlusterna skulle ha varit förödande. Och Gazas befolkning hade dansat på gatorna och delat ut karameller, som de brukar. De röstade trots allt fram Hamas "demokratiskt".

Barnesa  rehabiliteringscentrum med hydroterapi bredvid Sderot's Sapir Academic College erbjuder terapi och workshops för barn med speciella behov som bor i västra Negev och används av barn från hela landet.

På lördagskvällen fick en uppgraderad Kassamraket en fullträff i taket på centrat.

Kassamraketen föll inte långt från där Sapir-studenten Roni Yechiah dödades den 27 februari, 2008.

Attacken följde explosionen från den iranska Grad-missilen som träffade staden Ashkelon på fredag förmiddag.

Vi närmar oss totalt 400 raketattacker från Gaza sedan vapenvilan som avslutade Israels Operation smält Bly i Gaza januari 2009.

Araber från Hamaskontrollerade Gaza har siktat på Ashkelon, med en befolkning på 125.000 israeler, sedan mars 2008.

Ett filmteam från vårt Sderot Media Center anlände ett par timmar efter lördagens attack, där en IDF Home Front Command officer var för att bedöma skadan.

Medan vi filmade kom en  barnomsorgsarbetare för att se det förstörda kontoret. Hon var överväldigad av förödelsen.

Hon gick igenom spillrorna som hade varit hennes kontor, och tittar igenom röran, plockar hon upp en bild på hennes två barn som hon hade hängande på väggen.

Hade raketen slagit någon annan dag, hade det varit en katastrof och dödat och skadat barnen i centrum. Under veckan är det öppet till 10 på kvällen och är späckat med hundratals barn och terapeuter.



Eftersom det inte fanns några skadade vid attacken har det inte varit i rubrikerna särskilt länge - och självklart inte hos TT. I ögonen hos medierna och allmänheten var det som vanligt av ringa betydelse  eftersom det inte fanns några dödsoffer. Händelsen kom vid höjden av sommarlovet, när vädret rapporterade om de förväntade höga temperaturerna i hela landet och den nyheten hade företräde framför de dödliga missilerna som regnar ner på södra Israel.

Men hade där varit barn i detta rehabiliteringscenter under Kassam-attacken, och hade liv gått förlorade, hade IDF inte haft något annat val än att gå in i Gaza, och vi skulle då ha bevittnat avskjutning av tusentals uppgraderade missiler av den nya typen som kan nå Tel Aviv .

Israels underrättelsetjänst bekräftar att Hamas har samlat en arsenal av tusentals missiler varav många med en räckvidd på 40 kilometer.

Men tills det finns en mänsklig katastrof som till synes skulle motivera en lämplig militär reaktion, fortsätter Israel att leverera humanitärt bistånd till Hamas regim i Gaza, samt sedlar och mynt som behövs för att stödja företagsamheten.

Det är allmänt känt att dagligvaror såsom gödsel används för tillverkning av bränsle för Kassamraketer.

Cement avsett för den civila återuppbyggnaden  används i stället för att bygga och förstärka bunkrar och tunnlar.



Metall avsedda för vattenledningar och gatubelysning förvandlas till raketer av Hamas.

Dessutom ger Israel Gaza el, vatten och avlopp, och har byggt kraftverk i Ashkelon som ger över 70 procent av Gazas el, ett elverk som har drabbats hårt av palestinska terrorister.

Världen håller Israel helt ansvarig för alla problem i Gaza och dess 1.4 miljoner invånare och kräver inget alls från Hamas och all förstörelse de ställer till med.

För fem år sedan drog Israel sig tillbaka  helt från Gaza, civilt och militärt, vilket gav hopp om fred - något som ingen annan demokrati i modern historia har gjort.

Författaren är fotojournalist, föreläsare och grundare / ledare för Sderot Media Center (http://www.sderotmedia.org.il/). Han har genomfört informationsmöten och utflykter för statliga tjänstemän, diplomater, utländsk press, och studenter från hela världen.

TT glömde visst detta också.

.




.

...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)