tisdag 10 augusti 2010

Lagliga blockader

Det är ett evinnerligt tjatande om Israels fullt lagliga blockad av terroristorganisationen Hamas, vars huvudstadgar talar om Folkmord på alla judar.

Där är krig mellan Israel och Hamas. Hamas sände storleksordningen 10000 raketer/missiler mot judiska kvinnor och barn före kriget (av vilka en av Goldstones viktiga medhjälpare kände till två.....) Där var ett halvårs "vapenstillestånd" före kriget då Hamas endast sände 362 raketer/granater mot Israel. Därefter avbröt Hamas stilleståndet och sände 280 raketer PÅ EN VECKA, 40 om dagen, vilket tvingade Israel att försvara sig genom att marschera in. Efter nästa stillestånd har Hamas och underhuggare sänt mer än 350 missiler, nästan en om dagen. Tala om kollektiv bestraffning av hela södra Israel.

Man kan till och med läsa Wikipedian för att se hur vanliga blockader har varit i diverse krig. Där står klart att internationell lag säger: "any ship can be inspected as soon as it is established that it is attempting to break the blockade. This inspection can occur inside the blockaded area or in international waters" vilket kristallklart gäller båtflockar som den som hade beställts av Turkiets Erdogan, där han själv hade investerat, och de som  planerats från andra håll. De svenskar som försökte sig på den lyxiga medelhavsturen från Turkiet har garanterat investerat grymt i det, låtsades ha grejor till Gaza, men de var inte ett dugg intresserade av att leverera sakerna den lagliga vägen, enbart att begå krigsbrott och bryta blockaden. Varorna var av sekunda kvalitet, medicinerna föråldrade och felaktigt förvarade och Hamas ville inte ha det. De var också helt ointresserade av någon humanitär insats, som att leverera något till den kidnappade israelen Shalit i Gaza, vilket hade givit dom passage till Gaza. Det visar minst sagt tydligt att deras enda intresse var att hjälpa Hamas att kunna importera fler vapen. Deras humanistiska känslor var alltigenom beroende på om det var jude eller arab som behövde hjälp.

Visst skulle Israel ha förberett det hela mycket bättre, men grundorsaken är Turkiets vansinniga idé att provocera Israel med denna båtflottan, ivrigt påhejade av diverse skröfs till israelhatare och vänsterextremister. Efter en lång rad andra provokationer, inklusive att samöva krig med Syrien och demonstrera alla fina vapen de har fått från Israel och diskutera all hemlig information som överförts, sände de i väg båtskocken med en välsignelse från Erdogan och Allah.

Israels senaste spion­satellit som upp­sän­des nyligen från Israel ska primärt ha hög­upp­lös­nings­kame­rorna på Iran, men under­rättelse­tjäns­ten känner att de hade missat att ha koll på Turkiet så det stället kommer nu att också granskas minu­tiöst. (alt länk)

Numera när jag hör om Allah kan jag inte undgå att tänka på något ställe i Bibeln, var vet jag inte, där det står något om att Djävulen älskar att låtsas att han är en Gud.

DN börjar sin variant av nyheten med att försöka misstänkliggöra Netanyahu med: Israel stred inte mot lagen vid bordningen av hjälpkonvojen Ship to Gaza, då nio turkiska aktivister sköts till döds. Det vidhöll premiärminister Benjamin Netanyahu när han vittnade på måndagen. Jämför med vad lagen säger, det fetstilta ovanför. TT och DN kände inte för det eftersom det inte var politiskt korrekt att följa internationell lag även när den är kristallklar.

Den terror- och Erdoganfinansierade båtflocken var välkänd redan före det att de drog av sitt äventyr, jag skrev om det på bl.a. länk1 länk2 länk3 länk4 länk5

TT:sa ordalydelse hade trivialt kunnat anmälas för förtal om Netanyahu hade varit privatperson. De misstänkliggör allt han säger i stället för att förklara vad internationell lag säger. Israel är helt ointresserat att göra dålig reklam för sina aktioner men måste försvara sig mot direkta provokationer. Börjar terroristerna på en båt att attackera Israeliska soldater så gör dessa soldater exakt samma sak som svenska soldater hade gjort i Afghanistan om de blev attackerade av en beväpnad mobb. Beväpnad med järnstänger. De turkiska terroristerna slet åt sig vapen från de israeliska soldaterna, även om en senare undersökning av båten också fann icke-israeliska patronhylsor. Terroristerna hade tillverkat filmer som skulle föreställa vad de förväntade sig - filmade i fullt dagsljus, medan det hela hände nattetid.

A7 beskriver i två artiklar de lagliga detaljerna.

.

 SvD185 SDS068

.

...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)