onsdag 8 september 2010

Förhandlingarna fortskrider

Netanyahu har just sagt

Inför det judiska nyåret, Rosh Shanah, där finns många anledningar att inte tro på förhandlingarna, men vi måste försöka ändå.  Och visst är det bättre att de snackar, även när man har en gut feeling att det är helt meningslöst eftersom det har varit så sedan Oslo 1993.

Läs den sista länken - där Abbas säger nej till ALLT. Han har från början placerat sig bredvid Hamas, med en annorlunda vinkling men i grunden samma tankesätt. Han tar ordet Islam lite mer sällan i sin mun, men säger helt klart, utom till de mest vanartiga av ynglingar och politiker, att han inte kommer att kompromissa om något.

Han säger kort och gott till Netanyahu att enda sättet är att Israel VINNER ett krig och TVINGAR förlorarna på normalt sätt. Rätt många håller med efter 60 år som har visat att förhandlingar är meningslösa innan Israel har vunnit.

Abbas vägrar erkänna Israel som en judisk stat även om Israel erkänner hans landområde som en islamisk stat. Fint, då erkänner Israel inte heller Abbas välde som en islamisk eller arabisk stat utan glömmer all rasism och deklarerar att judar har alla rättigheter överallt inklusive area A och B, åtminstone till samma grad som araber har rättigheter i Israel. Proportionell representation i den palestinska regeringen och riksdagen självklart.

Han nämner självklarheterna: säkerhet för Israel och accepterandet av Israel som den judiska staten. Vad säger Abbas?

Abbas då?

PLO och dess föregångare hämtade mycket från nazisterna. Bl.a. envisheten hos en totalidiot:



Sedan Oslo har först Arafat sedan Abbas kört med exakt samma metod. Vråla nej till absolut allting, även det som hade gjort livet för palestinaaraberna mycket bättre. Vi kan läsa om hur det var innan, både här och här.

Abbas hade just en intervju i Al-Quds (det arabiska namnet på Jerusalem, Ir ha-Kodesh, Den Heliga Staden på hebreiska) där han sa att han gav blanka ... i vad han lovat Obama, han krävde fortfarande att Israel inte fick vistas eller bygga i område C av Judéen/Samarien som Osloavtalet gav Israel fulla rättigheter till. Abbas områden har bättre ekonomisk utveckling nu än de flesta av givarländerna han får enorma summor från, liksom Sverige (GDP för Västbanken enligt CIA World Factbook 7%, för Sverige 5%), men inte rör det honom i ryggen, han kräver ständigt mer bakshish som vilken nazistisk gökunge som helst, och extrema givarländer som Bildts privata utrikesdepartement ger precis hur mycket som helst utan krav på kvitto.

Se artikeln. Abbas vägrar erkänna Israel som en judisk stat. Varför? Eftersom han inte kan glömma sina absurda tankar på att förstöra Israel via demografi, att skyffla in araber i Israel så där blir fler araber än judar, utan hänsyn till den triviala händelsekedjan att där skedde exakt samma sak som mellan Indien och Pakistan - Israel har redan tagit emot fler judiska flyktingar från arabländerna än araber flydde från Israel i huvudsak på uppmaning av arabledarna.

Abbas måste i alla fall FÖRST kräva full lojalitet till Israel av dessa araber som han håller bakom taggtråd, enligt FN:s rådgivande §194, som talar att flyktingar ska kunna återvända (d.v.s. flyktingar - inte deras ättlingar till sjunde led) enligt §194:11: Resolves that the refugees wishing to return to their homes and live at peace with their neighbours

Sen kommer den delikata frågan: vem ska betala kalaset? FN har betalat helt enorma summor till UNRWA för att mata de arabiska flyktingarna med minimala bidrag från arabländerna, så vem ska betala för de judiska flyktingarna från arabländerna, som är fler än de arabiska? Hittills har Israel betalt varenda dollar själv - en enorm summa.

Abbas talar fullständig gallimatias när han säger att det försämrar situationen för araberna i Israel. De mår otroligt mycket bättre än araberna under hans diktatur, vilket lätt syns på antalet israeliska araber som flyttat dit. Internt är självklart Israel den judiska staten, trots att där är mer än ett dussin arabiska Knessetledamöter. Som tyvärr är mycket måttligt lojala till den stat de lever i och på.

Vad finns där för alternativ? Där har aldrig funnits någon palestinsk stat, och när de fick ett gyllene tillfälle att visa hur de skulle sköta en sådan - Gaza - så vet vi hur  mycket bättre människorna där mådde efteråt. Abbas kommer ingalunda att få samma chans att sätta upp raketramper nära Tel Aviv och Jerusalem.

Abbas har chans att sätta upp en Palestinsk enhet, med begränsade rättigheter av säkerhetsmässiga skäl, efter att ha sett vad som hände i Gaza. Abbas har inte gjort ett smack när det gäller förtroendeskapande åtgärder sen Oslo, inte gjort ett smack att efterfölja vad som förhandlats fram.  Han har inte gjort EN enkel sak som att totalt upphöra med hatpropagandan, vilket i ett nu hade ställt honom i en bättre dager.

Det går utmärkt att gå till denna länken och räkna antalet terrormord som utförts av Abbas organisation Fatah.

Läs vidare här.

.

 SvD697

.

....

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)