onsdag 31 augusti 2011

Arafat skrev under på att Area C på Västbanken tillhör Israel.

Skriken från murvlar och politiker, helt okunniga i internationell lag, som har fått för sej att "folkrätt är  vad de flesta tycker", är svåra att värja sej emot om man inte känner till hårda fakta, beslut och förhandlingsresultat. Jag har aldrig stått framför en svärm hungriga gräshoppor men föreställer mej samma känsla.

Vad jag inte vet är om de medvetet ljuger eller om de enbart är papegojor. Från en sekundär källa kommer detta - utrycket nämns ofta i samband med Göbbels:
“If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State.”
Joseph Goebbels.

“A lie told often enough becomes truth”
Vladimir Lenin.
På denna länk har du en lång lista med beslut, förhandlingsreultat, rekommendationer från Säkerhetsrådet, vad gäller Israel och PA, Palestinian Authority.
I listan ser du 3: Mandatet Palestina, som var ett BESLUT av segrarmakterna som fortfarande är helt och hållet giltigt eftersom det aldrig annullerats, och FN tog över det från NF.

Där finns många rådgivande resolutioner från FN - obs, de är ej bindande om där inte explicit står "enligt kapitel VII". Inget av råden om Israel är enligt kapitel VII.

Sedan finns där förhandlingar mellan Israel och PA, i princip Arafat, som Osloförhandlingarna, som modifierades i Wye. Nummer 41. Och kom ihåg att i dessa förhandlingar gäller det att BÄGGE sidorna skulle uppfylla sina åtaganden annars är det självklart att inte bara den ena sidan ska uppehålla sina löften utan motsvarighet från den andra. Det är vad som förhandlingar är till för.

I Oslo gjordes uppdelningen av ingenmansland som Jordanien illegalt hade ockuperat 1948-67 - illegalt som all ockuperad mark vid anfallskrig till skillnad mot ockupation vid försvarskrig - en ockupation som avslutas med ett genuint fredsfördrag.

Denna del, Judéen/Samarien, Jordaniens Västbank, delades in i area A, B, och C.

A, full PA-kontroll där de flesta arabiska tätorter ligger.

B, PA har civil kontroll, Israel militär, de flesta återstående araberna bor där.

C, full Israelisk kontroll, mycket pga säkerheten som - som vi ytterligt väl vet efter Gazaäventyret - hänger på att israeler bor där och att där finns armébaser, vilket numera speciellt gället i Jordandalen, för att skydda från attacker från övriga arabvärlden. Se animering på  länk.

Rena klara fakta som svenska media, politiker och vänsterbloggare fullständigt skiter uti.

4 Genèvekonventionen

sattes en gång upp för att förhindra tragedier som Nazitysklands erövring av grannländerna. Det gäller endast de länder som räknas upp under den länken, inte några palestinaaraber. Det gäller ju laglig ockupation, efter att ha bli anfallen, och där finns inget land att "lämna tillbaka det till". Sinai lämnades tillbaka till Egypten, en annan sak.

Abbas definition av bosättare.

Det torde inte vara helt okänt att Abbas är helt monoton att berätta att ALLA judar som bor i Mellanöstern är "illegala bosättare", det må vara i Tel Aviv, Jerusalem, Haifa eller Jerusalems judiska förstäder. Han tutar lika monotont in i skolungdom i Judéen/Samarien att de ska ha tillbaka de "palestinska städerna Jaffa, Haifa, Ramle...." för att se till att de inte kommer på tanken på fred under den kommande generationen.

USA:s "medling"

Denna "medling" har från dag 1 av Obama på jobbet gått ut på att han har stått på Abbas sida mot Israel. Det är han som tutade i Abbas att börja bråka om bosättningar, något aldrig Arafat gjorde. Ingen amerikansk president, inte ens Carter, har uppträtt lika hatiskt emot Israel tidigare. Obama kräver det och detta av Israel, när Israel planerar att bygga hus i Jerusalem blir det storvrål från honom - där han helt glömt bort att den "arabiska" delen av Jerusalem blev så efter Jordaniens helt illegala attack och ockuipation 1948-67.

Lieberman

Tidningarna har skränat om hans FN-tal. Att han säger exakt samma sak som Obama - två stater för två folk, har inte gått upp för dom. Eller menar Obama en stat enbart för araber och en där vem som helst får leva utan att vara lojala mot regeringen där?

Kommunisten Dror Filare

gråter strida tårar att han inte fick vara med och leka och komma i tidningen, som andra likasinnade självhatande judar i en lyxbåt på Medelhavet. Der är fullt tillåtet att leverera varor till Gaza efter normal förtullning och kontroll, som till alla länder, men Hamas har helt förlorat allt förtroende genom de mycket påtagliga vapen som avlossas därifrån. Man kan leverera via Israel eller Egypten, allt efter tycke och smak. Man kan INTE ägna sig åt okontrollerade leveranser till Hamas av förklarliga skäl.

Har du sett att Gaza har fått så enorma mängder lyxvaror att deras ekonomi gått upp 16% första kvartalet i år och att de är bland världens fetaste?

FN:s "människorättsråd" som fullständigt skiter i människorätt i de flesta länder, eftersom många av medlemmarna där tillhör de som bryter mest mot desa rättigheter - Obama kom på att han ville vara med, efter att USA länge har sett att det är enbart rappakalja som förhandlas på desse tillställningar med vissa tjänstemän som enbart är anställda för att konstant demonisera Israel. Obama påstod sig att vilja vara med i leken för att höja standarden men det har inte hjälpt ett dugg, USA protesterar aldrig mot ens de mest grövsta av tankegångarna där. Tvärtom, när han inte gillar någon amerikansk stats strikthet mot olagliga immigranter drar han dem inför Människorådet!

.

DN302 DN104 X885 Dbl372 ALL369 GP510 Ek328 ST368 Ya194 D705 Sk926 D606 Sk950 SDS943 D676 X531 HD SDS756 Sk987 D653 A373 GD374 LTZ367 BH082 TTe086 DN113 DN668 SDS185 GD556 Dbl551 LTZ548 GP727 ALL550 TTe933 AB992 ST549 A555 Ek756 Blt538 vg248 vg

SvD853

.

....

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)