fredag 23 september 2011

Araber attackerar judiska fotvandrare nära Shilo.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/147962
Lokala araber anföll judiska vandrare nära Shilo vilket resulterade i att en jude knivskars och en arab dödades.
Av Gavriel Queenann
Först publicerad: 2011/09/16, 12:45 PM
Arabiska upplopp fortsätter i Shilo området efter det att lokala araber anföll judiska vandrare, vilket resulterade i en vandrare knivhuggen och en arab dödad av ett skott.
Vandrarna attackerades mellan den arabiska byn Kursa och den judiska byn Esh Kodesh i Shomron (Samarien).
Den knivskurna vandraren rapporterades vara allvarligt skadad, medan araben som sköts avled av sina skador efter att ha hämtats av en Röda halvmånens amublans.
ESH Kodesh invånare sade att en grupp judiska vandrare som anlände i morse till lägret i området som gränsar till Shilo och Esh Kodesh attackerades av en grupp araber från närliggande Kusra. Araberna tryckte en kniv i halsen på en av dem.
Vid den tidpunkten sköt en annan vandrare skott i luften, och knivmördaren släppte den skadade juden. Vandrarna drog sig tillbaka till Esh Kodesh. På några ögonblick kom en stor pöbel av araber från byn till Esh Kodesh och började anställa bränder i kommunens vingårdar.
Judiska invånare rusade till platsen och striden började mellan de två sidorna. Araberna kastade stenar och IDF kom till platsen.
Enligt Esh Kodesh invånare, var IDF-soldaterna som anlände till platsen inte tillräckligt många för att stoppa upploppet och fick vänta tills medlemmar i Yassam kravallpolis kom till platsen - varvid fyra judar, i stället för araber, fförst togs i förvar medan araberna fortsatte att kasta sten på invånare och soldater.
Tre av de gripna släpptes direkt, men en, bosatt i Esh Kodesh, fördes till Binyaminregionens polishögkvarter. Advokater från Honenus rättshjälpsförening försöker att få honom fri.
Sammandrabbningar mellan soldater och araber som ställer till med upplopp fortsätter enligt uppgift i området, där MK (Knessetmedlem) Michael Ben Ari (National Union), kom till platsen, och de boende säger Yassam tjänstemän har gjort mycket litet för att skingra upprorsmakarna trots inledande rapporter att "stora krafter" hade utplacerade för att hantera våld.
Sammandrabbningen kom medan IDF gick i högsta beredskap, de tillkännager att de kallar upp reserver för att förbereda sig för eventuella arabiska protestmarscher nästa vecka när den palestinska myndigheten planerar att begära ensidigt erkännande i FN. IDFs källor har varnat för att det skulle kunna ske en upptrappning av fientligheterna och attacker mot judiska samhällen i regionen.......

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)