fredag 23 september 2011

Araber från en galileisk by planerade attacker.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/147921
Fem israeliska araber, en av dem student vid Technion, har gripits för planering av terrorattacker.
Av David Lev
Först publicerat: 2011/09/15, 11:38
Fem israeliska araber har gripits för planering av terrorattacker, informationen släpptes för publicering torsdag. De fem, bosatta i den Galiléiska byn Daburiya, greps förra månaden, och åtalades i torsdags anklagade för konspiration att kidnappa israeliska soldater och utföra terrorattacker.
Bland annat var gänget i ett avancerat stadium av planering för att kidnappa en IDF-soldat och en Gränspolis som bor i deras stad, och att stjäla deras vapen. De skulle sedan använda vapnen för att attackera polisstationer och andra platser i judiska städer i Galileen.
Långt ifrån en isolerad by är Daburiya, vid foten av Mt. Tabor i nedre Galiléen välkänd för många israeler. De misstänkta själva verkade också vara en del av det större israeliska samhället, en misstänkt, Elkhadar Atrash, 24 var student tills helt nyligen vid Haifas universitet, medan 20-åriga Shadi Ali Fuad Ibrahim är en aktuell student vid Israels prestigefyllda Technion. En tredje misstänkt, 21 år gammal Mahdi Mazalhah, föddes i Daburiya men är för närvarande bosatt i Abu Ghosh, den stora arabiska staden utanför Jerusalem som besöks av många israeler för shopping och restauranger.
Under förhör har de fem erkänt att de blivit medlemmar av den radikala islamiska "Salfiya Jihadiya"-rörelsen som predikar ren Jihad mot Israel och västvärlden, och kräver islamisk Shariya-lag överallt. Atrash skapade en webbsajt där han distribuerade artiklar och inlägg som förespråkar synpunkter från rörelsen, och var en nära förtrogen till den radikala Nasaretimamen Sheikh Natam Sakhfa, chefen för Ansar Allah rörelsen, vars filosofi länge har ansetts vara den ideologiska roten till Al Qaidas syn på världen. Rörelsen, med huvudkontor i Nasaret, har nyligen förklarats olaglig i Israel på grund av det våld som den förespråkar.
Domstolen förväntas utvidga sin häktning torsdag, eftersom de utgör ett omedelbart terrorhot mot allmänheten. Vissa detaljer i ärendet är fortfarande ej offentliggjorda, sade polisen.
......

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)