onsdag 14 september 2011

Araberna erkänner inte palestinierna som en nation.

 http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/10605
Publicerad: Måndag 12 September, 2011 10:10
Nation förutsätter ett gemensamt behov av att finnas, vanligen baserat på kultur eller en landmassa. Den röda tråden som förenar PAs araber är önskan att förgöra Israel, men den delas inte av araber utanför cirklar av terrorister, akademiker och politiker.

Tzvi Ben Gedalyahu
Författaren är före detta reporter och senior copyredaktör för amerikanska och kanadensiska tidningar och är idag en ledande journalist med Israel National News, liksom bidragande skribent till Jerusalem Post och olika amerikanska judiska tidningar.


Araber som bor i PA, palestinska myndigheten som Arafat kontrollerade, känner sig inte själva som ett folk som söker en nation.

Inte betraktar heller den arabiska världen den palestinska myndigheten som en nation.

Nation förutsätter ett gemensamt behov av att finnas, vanligen baserat på kultur eller en landmassa. Den enda nationen i världen som grundas på religion samt mark, är Israel.

Den röda tråden som förenar de palestinska myndighetens araber är önskan att förgöra staten Israel, men inte heller det delas av araber utanför vissa cirklar av terrorister, akademiker och politiker.

Mark och en känsla av en gemensam bakgrund förenar verkligen inte inte den palestinska myndighetens araber.

Därför är idén om "land swaps" - att ersätta Israels arabiska befolkningscentra med judiska befolkningscentra i Judéen och Samarien - en av de mest befängda idéerna sedan Barack Obama bestämde sig för att försöka vara president.

Har den mannen och hans "rådgivare" någonsin frågat en israelisk arab om han föredrar "palestinsk nationalitet" framför Israels demokrati och sociala tjänster till förmån för att omfattas av den palestinska myndigheten, där mutor är lag, korruption institutionaliserad och demokrati var ett one-night stand som gjorde att Hamas teoretiskt kontrollerar den lagstiftande församlingen?

Har Israel och diasporans "Jag älskar Israel" anti-sionister någonsin frågat araber som lever i "ockuperade" Jerusalem om de verkligen vill ge upp sina privilegier i Israel för spänningen av att vara undersåte i en "palestinsk stat", som säger att de kommer att främja "en nationell samlingsregering" - utan ett enda ord om vad som förenar alla araber bortom oändliga lögner, som "Jerusalem är vårt folks religiösa, kulturella, ekonomiska och politiska centrum" för första gången i världshistorien, ett uttalande som förelämpar varje Allah-troende muslim när han står inför Mecka ?

Var är uttryck för en "palestinska nationen" bortom vädjanden från arabiska politiska ledare och bortom de primitiva ropen från terroristorganisationer, inklusive Fatahs "militära gren" som leds av PA ordförande Mahmoud Abbas?

Arabiska intellektuella och academis käbblar om en nation, men var är "folket" när protestrallyn kallas?
De veckovisa demonstrationerna mot "apartheidstaketet" dra mer människor från den israeliska vänstern och utländska anarkister än araber, utöver de som betalas av medel från Europa och vänstern för att gå med demonstrationer.

Palestinska myndighetens araber har mer politisk självständighet under israelisk överhöghet än egyptierna hade under Mubarak en situation som fortsätter under den härskande militärregimen som följde hans utsparkande.

De flesta araber i den palestinska myndigheten marscherar inte för självständighet och kunde inte bry sig mindre.

De minns hur de stagnerade under Jordaniens styre från 1949 till 1967 och hur deras ekonomi växte under israelisk överhöghet och hur det lidit när Yassir Arafats gäng dykt upp. Läs http://israelisverige.info/?p=571
De kom inte på tanken om en nation förrän egyptiskfödda Yassir Arafat dök upp på scenen för att sprida en kultur av terrorism som, tro det eller ej, delas av en minoritet av araber.

Palestinska myndighetens ledare har försökt att tillverka lögner för att uppfinna en ny antik kultur genom att kopiera Israels folks framgångar med att återigen bli en stat efter 2000 år.

Bindningen av Isaac är nu bindningen av Ismael. Rakels grav är nu en "muslimsk helig plats" från århundraden innan islam grundades, ett ganska snyggt trick.

Och naturligtvis fanns det första och andra heliga templet aldrig. Och glöm inte att Jesus var en palestinier.
Låt oss alla glömma att termen "palestinska folket" inte existerade förrän efter återupprättandet av staten Israel.

Och låt oss även glömma att de flesta "palestinier" bor i Jordanien.

Den arabiska världen har gått igenom alla rörelser för att etablera den palestinska myndigheten som ett nytt arabland. De har en konstitution, de har institutioner, de har en flagga. Allt detta ger det en kropp.
Det har ingen själ.......

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)