fredag 23 september 2011

Barnpsykologen har talat.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/obama-moter-abbas
Om du har ett otroligt bortskämt barn, ger och ger allt det vill ha, plötsligt kräver något och fortsätter att ge lika mycket. Tror du barnet bryr sej om vad du ber om?
Kolla på http://israelisverige.info/?p=8747 och fundera på varför palestinierna får så otroligt mycket mer än alla andra.
Vid Osloöverenskommelsen gav Israel palestinierna många saker, och krävde få. Det gav dem gratis kontroll över land fram till förhandlat fredsavtal (efter att aldrig haft något land innan), där de kan bygga och bo, precis som Israel kan göra i area C, en stor del dricksvatten årligen, liksom Jordanien fick när de begick en kall fred. Det kom överens om att Israel skötte transport genom Israel till palestinierna, och tog hand om all förtullning etc. och gav pengarna till palestinerna.
Det är säreget - Israel är ett fiendeland men palestinierna importerar massor genom Israel i stället för Jordanien som faktiskt ligger väldigt tätt bredvid, se kartan. Precis som enorma mängder gods kommer till Gaza via Israel - storleksordningen 200 lastbilar om dagen - som är ett fiendeland, i stället för deras broderland och grannland Egypten. Israel är inte lagligen tvingat till att serva någondera. Om Abbas importerar och exporterar via Jordanien kommer inget problem med tullavgifter på tapeten. Men tidningarna gör förstås allt om denna skatt till Israels fel,
Israel tar emot ca 10000 sjuka från Gaza per år för behandling i Israel. Under de första 6 månaderna av 2011 tog Israel hand om 83.038 sjuka Västbanksaraber - vad fick dom för det? Knappast goodwill från svenska massmedia. Har du sett det nämnt någonstan förutom här? Israel är inte tvingat till detta heller.
PA är den pseudoregering som skapades genom Osloavtalet. Abbas kallar sej för vad som passar för dagen. Han var officiellt ledare för PA fram till januari 2009, men världen fortsätter ändå att behandla honom som om han hade jobbet kvar - en tradition från Arafats tid, att palestinska ledare inte behöver inse när deras bäst-före-tid har passerats och folket har ingen talan om vem som leder. Han är ledare för Fatah, en avknoppning av PLO som är en terroristorganisation med en förfärlig massa mord på sitt samvete, och som har äran att ha uppfunnit flygkapningen. Tänk på det nästa gång du står i en kö och väntar på ditt flyg, tre gånger längre tack vare denna uppfinning av PLO, räkna ut hur mycket PLO kostat dej - och ändå är du tvingad att betala DEM via din skattsedel. Har Abbas egentligen någon beslutanderätt för palestinierna, som inte har valt honom???
Mycket hade lösts om Israel eliminerade Osloöverenskommelsen, eftersom den aldrig varit nytta för Israel. Inget gratis dricksvatten till araberna och det är vansinnigt eftersom de själva har väldigt ont om dricksvatten, nästan som USA som lånar pengar från Kina för att ge till muslimska terrorister. Ingen gratis sjukvård av icke-israeliska araber. Telenät och elnät fick komma från Jordanien, eller Egypten för Gazas del. Varför ska Israel underhålla de som envist kallar Israel för FIENDEN? Abbas säger ju kristallklart vad som gäller. Ingen har pressat honom så han ger inte ett skvatt. Barnpsykologi som sagt. Samma barnpsykologi hade berättat att om palestinerna verkligen tvingades att börja bygga upp ett eget samhälle genom total avsaknad av presenter hade kanske något hänt, efter att obetydligt hänt sedan 1967. Du vet, det som Israel började när judarna började komma i större mängd 1880. Minns Bööks bok från 1925, "Resa till Jerusalem" tror jag den hette. Minns en sats därifrån som sa ungefär: "Varhelst du ser en man bakom en plog är det en jude, fellahin rispar fortfarande jorden med en pinne." Judarna hade alltså kommit en bra bit på väg att bygga en stat redan då, palestinierna har inte börjat än. 1948 hade judarna byggt en fungerande stat och den erkändes av FN eftersom den helt klart EXISTERADE. Palestinerna har ingen existerande stat än, även om de kunde ha haft det om de uppfyllt sina löften från Oslo. Så självklart kan inte den icke-existerande staten fungera. För att komma in hos FN krävdes det dessutom enligt reglerna att den är fredsälskande.
Israel och palestinierna kan närsomhelst upplösa Osloavtalet, det är ett handslag dem emellan där det sades att enda sättet att avsluta det hela är ett FÖRHANDLAT fredsavtal, och bryter palestinerna mot det bryter självklart Israel alla sina löften till palestinerna. Varför inte? Många tycks synd om araberna med ett "inte kan Israel vara så taskiga bara för att palestinarna inte fattar vad det rör sej om och de i Gaza har sänt - var är det vid dethär laget - ca 11000 raketer och granater mot civila i Israel, och lovar att fortsätta". Högern i Israel, som anser dess befolkning är viktigare än den palestinska konstigt nog, anser att Israel självklart ska bryta. Israel har gjort oändligt mycket för palestinerna.
Bildt talar om att en del ar arabvärlden befinner sig i ett "formativt stadium". Att det befinner sig i förruttnelse tycks han inte vilja erkänna. Se här och här.
Du har nog hört snackat både här och där, och Sverige och annorstädes, om att IMF har sagt att palestinierna kan ha en fungerande ekonomi. Det talas tyst om att ett huvudvillkor för att det ska fungera är ett gott samarbete med Israel. Varför tycker media och Bildt att det bör vara en hemlighet?
Palestinierna vägrar göra det bästa med sin vattensituation - där är massor av rostiga rör som behöver repareras, samtidigt som de stjäl massvis med israeliskt vatten från israeliska ledningar. Samtidigt som de alltså får en stor mängd dricksvatten från Israel årligen - Israel som själva har stora vattenproblem, men de gör något åt det till skillnad från palestinierna. De återvinner nästan allt spillvatten, palestinierna?.......
Du har hört talas om "två stater för två folk", från diverse, men har du funderat på hur trixigt det kan bli? Om inte annat, fråga hur många araber i Israel som hellre vill bli kontrollerade från Ramallah..... Nähä, har inte Obama tänkt på det. Man har frågat araberna i Jerusalem och de flesta vill stanna under israelisk överhöghet. Där är en miljon till att fråga.
Bildt vill inte ha "konfrontation mellan Obama och Abbas" när de inte talat i telefon sedan februari vad jag har hört. Abbas har inte gjort annat än konfronterat Obama trots att Obama aldrig konfronterat Abbas med att uppfylla några av de löften de har givit. Vad kräver Bildt egentligen? Att Israel ska säja ja till alla förhandsvillkor från Abbas och Obama, som hade inneburit att Judéen/Samarien blev ett nytt Gaza och en förberedelse för nästa Förintelse? Kolla bilderna på denna länken.
Sarkozy gnäller om att ett veto från Obama kan ställa till med USA:s ställning i arabvärlden. Big joke, den är redan så låg den kan vara efter det att Obama ställt till med den Islamska Vintern, där Egypten och snart alla icke-oljeproducerande arabstater svälter. Araberna i stort skiter i palestinierna och deras "stat".......

http://www.dn.se/nyheter/varlden/abbas-har-landat-med-sin-ansokan-i-new-york
http://www.dn.se/nyheter/varlden/abbas-vill-soka-fullt-fn-medlemskap
http://www.dn.se/nyheter/varlden/abbas-i-new-york-for-att-ansoka
http://www.dn.se/nyheter/varlden/bildt-konfrontation-usa-palestina-oonskad
http://www.dn.se/nyheter/varlden/finansminister-hotar-halla-inne-skatt
http://www.dn.se/nyheter/varlden/obama-moter-abbas
http://www.dn.se/nyheter/varlden/demonstrationer-pa-vastbanken


http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article13656159.ab
http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.728200-diplomatisk-dramatik-om-palestina


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/obama-jag-tror-pa-palestinsk-stat_6486076.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/israel-oroas-av-fn-ansokan_6485732.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/usa-veto-mot-palestina-i-fn_6485622.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/eu-tiger-om-palestinsk-fn-ansokan_6482372.svd


http://www.dn.se/nyheter/varlden/finansminister-hotar-halla-inne-skatt

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)