tisdag 6 september 2011

Byebye Turkiet, Israel sluter säkerhetsavtal med Grekland.

Turkiet Out, Grekland In: Säkerhetsdeal Signerat mellan Aten och Jerusalem.

Eftersom Turkiet viftar med sin sabel mot Israel, undertecknar den judiska staten en säkerhetspakt med sin granne, Grekland.
Av Gil Ronen
Först publicerad: 2011/09/04, 22:09
Försvarsminister Ehud Barak har tecknat ett avtal om säkerhetssamarbete med den grekiska försvarsministern, Panagiotis Beglitis söndag vid ett möte på Kirya Base i Tel Aviv. Tidpunkten för affären ska förstås inte kopplas till Turkiets helidiotiska uppförande.
"Vi välkomnar den grekiska försvarsministern och tackade den grekiska regeringen för snabb hjälp under Carmelbranden. Vi är nöjda med den förstärkta relationen mellan Grekland och Israel i alla aspekter, inklusive försvar," sade Barak i slutet av mötet, enligt IDF:s webbplats.
Barak tillade att de israeliska och grekiska folken är "gamla nationer som försett världen med kultur. Framöver förväntar sig folk att se en fördjupning av samarbetet mellan de två regeringarna, försvaret ministerierna och människor."
Enligt Barak representerar säkerhetssamarbetsavtalet framtida samarbete med den grekiska regeringen. "Både Grekland och Israel genomgår en svår period i världen och jag tror att vi ser varandra positivt."
Under senare år har IAF tränat med många utländska arméer dock har nyligen samarbetet mellan den grekiska armén och IDF ökat kraftigt.
I juni förra året deltog IAF i en gemensam övning med det grekiska flygvapnet på Larissa-området med hjälp av UH-60 Black Hawk och Boeing AH-64 Apache......

SvD

2 kommentarer :

  1. NATO får passa sig och fortsätta med velandet som gör att man ser ett till ytterlighet försvagat NATO och ett hormonstinnt Turkiet som naturligtis precis som många andra muslimer i själva verket som "goda" (opålitliga) muslimer) aldrig övergett tanken på "civilisationernas krig" och nu efter fynden som httats i Libyen om oheliga avtal mellan diktatorn Ghadaffi och flera Natoländer fått ovedersägliga bevis för att Nato (väst) inte är att lita på, vilket de alltid trott och som också ÄR sant beträffande Turkiet och den muslimska världen. Det kan se ut som att NATO blivit förfört, men i själva verket har den bristande pålitligheten hela tiden varit väldigt närvarande i det fördolda både i Turkiet som bland NATO-länderna. Sverige har aldrig insett sakernas tillstånd, däremot har en annan verklighet aldrig lurat Grekland, visa som de är av sin egen historia...

    Den adekvata frågan som istället borde ställas är om NATO äntligen kommer ryta till mot Turkiet? Det kan ju inte få kosta allt anseende att man få ha kvar några flygbaser i Turkiet, som aldrig kan bli mer än en ytterst opålitlig mur mot resten av muslimerna i Mellanöstern, Asien och Afrika och om (Gud förbjude) de blev EU-medlemmar, de som yttre gräns skulle läcka som ett såll med häftiga förändringar av majoriteterna i EU:s medlemsländer som skulle göra att all kontroll över situationen raskt skulle upphöra... Känner mig säker på att NATO kommer tvingas markera MOT TURKIET frånsett vad konsekvenserna kan bli och tror okså att den långa skyddsmur som Grekland ville ha hjälp med att bygga helt utan protesterande regeringar tll slut blir uppförd... "Civilisationernas krig" har länge pågått trots att bilden varit en annan... Jag ser framför mig att den osynliga skyttegravsliknande kosmetik vi sett prov på och som Bildt kanske inte ens förstått pågått, kommer få ett slut och att det inte dröjer eftersom de nationella parlamenten i EU som TÄNKER inte kunnat undkomma sanningen och därför VET att NATO och EU måste "bekänna färg" innan de muslimska populationerna blir alltfr stora. Bildt som sett till att den svenska regeringen akrediterar en palestinsk ambassadör innan FN avgjort ansökan om status som stat, visar väl på att han behöver en grundligare "mental check up"...

    SvaraRadera
  2. Bildt och Obama är stora Turkietälskare och dom måste väl ha rätt........

    NATO har ju gjort bort sej helt när det visade sig att Ghaddafi var starkare än dom - och Syrien vågar dom sej inte på.

    NATO placerar bevakningsstationer i Turkiet emot Turkiets goda vän Iran, och lovar att inte låta Israel få ta del av signalspaningen. Nå - Israel har egna spionsatelliter med en halvmeters upplösning. Bara vansinne att muslimälskaren Barak vill sälja sådana till Turkiet.

    Man förstår varför Grekland bygger hög mur mot Turkiet till Bildts stora irritation.

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)