fredag 23 september 2011

Den första arabiska "septemberattacken". Konvoj närmade sig den judiska byn Negohot.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/148043
September-attackerna har börjat: araber i 40-50 fordon körde till den judiska byns staket, hånade och spottade.
Av Gil Ronen
Först publicerad: 2011/09/19, 12:25
Araber från den Palestinska Myndigheten (PA) visade i stor skala "folkets makt" genom en attack mot ett judiskt samhälle söndag. Attacken verkar markera början av det nya PA-taktiken mot Israel, som lanseras tillsammans med överklagandet av Mahmoud Abbas till FN för en självständig stat.
Araber i en konvoj på 40 till 50 bilar närmade sig det judiska samhället Negohot nära Hevron, körde längs en väg som går nära samhällets säkerhetsstängsel, hånade och spottade - medan israeliska soldater tittade på och gjorde ingenting.
Naor Tzimerman, som leder kommunens kansli, berättade att händelsen ägde rum i början av eftermiddagen i söndags. Barn från samhället rapporterade att "en konvoj med ett tiotal bilar körde från Adorayim mot samhället och viftade PLO-flaggor, tutande horn, satte upp affischer och bilder. Direkt efter det hörde vi ljudet från det hållet av vägen. Detta är en väg som är ca 10 meter långt från samhällets staketet.
"Vi såg massor av fordon som körde med V-tecken, tillmälen och oanständiga gester. Vi berättade för barnen att flytta tillbaka från kanten av vägen. De saktade ner till en hastighet på cirka 5-10 kilometer i timmen", berättar han.
"Armén gjorde ingenting", tillade en förbittrad Tzimerman, som konstaterade att det fanns ett arméläger några meter från där konvojen passerat. I själva verket, förklarade han, för att göra en U-sväng hade konvojen kört upp till den militära ställningen - men även då gjorde soldaterna inget för att stoppa fordonen.
IDF har beslutat att reagera enbart på våld, rädsla för att en reaktion på marscher eller konvojer kan orsaka arabiskt våld. De obesvarade frågorna är timing och omdöme.
Tzimerman noterar att en person ta sig ur sin bil vid den punkt där U-svängen genomfördes och nå en av samhällets hem på några sekunder. IDF påstod förra veckan hattdet upprättats en "röd linje" bortom vilken arabiska demonstranter inte kan närma sig ett samhälle.
Han tillade att vägen som används av araberna öppnades för arabisk trafik genom ett beslut hos Högsta Domstolen som också tillåter arabisk trafik på Route 443.
Araberna höll också skyltar och flaggor vid en mindre protest nära byn Biddu, inte långt från Ramallah. Skylten protesterade mot att de arabkontrollerade enklaverna är "bantustans" - ett PR-trick för att uppmuntra jämförelse med svarta enklaver i apartheid-erans Sydafrika. [Man kan alltid jämföra med hur de jordanska araberna gjorde vid deras illegala ockupation 1948 - dödade eller deporterade varenda jude i samma område.]......

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)