onsdag 7 september 2011

En promenad bland tälten i Israel.

Indor: Bostadsprotesten är den radikala vänstern


Se även tidigare artiklar som http://israelisverige.info/?p=8132   http://israelisverige.info/?p=8130   http://israelisverige.info/?p=8127

7 sept: Tälten har rensats ut, och ett antal av vänsterextremisterna fängslats, efter att de har hotat Tel Avivs borgmästare, eftersom de inte får ställa till med vad de vill, betalade av extremvänstern.


Är husprotesterna verkligen oskyldiga och opolitiska? Inte enligt Meir Indor, som lyssnade noga på vad som sägs i tälten.
Av Elad Benari & Yoni Kempinski
Först publicerad: 2011/07/29, 05:06 / Senast uppdaterad: 2011/07/29, 17:55
De unga israeler som har protesterat mot de höga bostadspriserna i landet har upprepade gånger hävdat att deras protest inte är politisk och inte vänster.
Meir Indor av Almagor Terror Offer Organisation var inte säker på att demonstranterna är sanningsenliga, och han besökte "Tent City" på Tel Avivs Rotschild Boulevard att få förstahandsinformation om vad de säger. I den följande videon delar han sina slutsatser med Arutz Sheva. [videolänk]

"Jag kom för att kontrollera om alla rykten om att detta är en vänsterorienterad demonstration är sanna och i så fall hur radikal den är", säger Indor. "Den var mer radikal än jag hade väntat."
Enligt Indor är de protesterande de som är kända för sina extrema vänstersynpunkter och en del sponsras av New Israel Fonden och av MK Dov Henins kommunistisk-baserade Hadash parti.
Indors kommentarer ligger i linje med de senaste publikationerna som tydde på detsamma. Till exempel har kvinnan som beskrevs som protestledare, Daphne Leaf, redan exponerats av Maarivs kommentator Erel Segal som en videoredaktör för New Israel Fund.
MK Miri Regev från Likud, som attackerades av demonstranter när hon kom för att visa sitt stöd, sade samma sak. Hon konstaterade även att Henin var bland de vänsterorienterade MKs (utöver MK Nitzan Horowitz för Meretz) som välkomnades av de protesterande med öppna armar.
"Jag lyssnar på diskussionerna i [tälten] och surr i luften", sade Indor, noterar att han har hållit en låg profil medan han hängde runt tältlägret för att inte kännas igen. "De pratar inte om lägenheter. De pratar om hur man ska lägga ner Netanyahus regering. "
Indor tog som ett exempel upp Netanyahus presskonferens på tisdagen, där han presenterade sin plan för att lösa bostadsbristen.
"De har inte ens lyssnat [till Netanyahu]", sa han. "De började skratta. De sprang till radiostationerna för att säga att de inte accepterar programmet.
"De använder samma metoder som alla kommunistiska partier i världen," tillade han. "De tar ett problem i samhället och utvecklar det så en revolution uppstår. Och de talar om en revolution.......

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/tel-avivs-stadshus-stormades_6451074.svd

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)