lördag 3 september 2011

Fatahs Nabil Sha’ath: vi ska ha alltihop, här ska sannerligen inte bli nån fred.


Nabil Sha’ath, talesman för Fatah, säger som de gjort sedan Osloavtalet, nej till allting som har med fred att göra. Jo, under Osloavtalet lovade PA, den Palestinska Auktoriteten, då styrd av Arafat, ett stort antal saker, slut på terror, slut på hatpropaganda, och för det fick de kontroll över area A och B i Judéen/Samarien efter att aldrig någonsin under historiens gång haft kontroll över ett dugg. Total kontroll i area A och civil kontroll i area B. Vad gäller area C skrev Arafat under, att det skulle kontrolleras av Israel. Varför? Ja, varför inte. Israel har inte det minsta lust att uppleva en andra Förintelse, och ett land som bara är ca 15 kilometer brett här och där, behöver lite marginaler. Efter att ha vunnit efter att ha blivit anfallet, har man vissa rättigheter. Detta är också en konsekvens av §242, som kräver säkerhet för Israel.

Peres, som fixade Osloförhandlingarna bak ryggen på Rabin, glömde att få Arafat att lova att uppfylla löftena. Tala om att vara lättrogen. Han jobbar nu bak ryggen på Netanyahu i privata samtal med Abbas.

Osloavtalet är fortfarande något temporärt, som endast kan avslutas av ett ömsesidigt fredsavtal, inget som FN har det minsta att säga till om. FN FÖRESLOG en delning 1948, endast rekommendation, som araberna sa nej till och anföll judarna.

Araberna anföll igen 1967. varefter Säkerhetsrådets rekommendation till lösning – ej bindande – står i §242. Där står inget om vissa gränser, enbart att de måste vara säkra och försvarbara för Israel, efter att ha attackerats av araber det senaste århundradet.

Och Fatahs åsikter, nu och som alltid, utan protester från Obama. De skiter i allting förutom att de vill ha allting för sig själva. [videolänk]

......

Den palestinska ledningen skiter helt i vad världen tycker – de har ju alltid fått drivor av pengar ändå, speciellt från godtrogna som Sverige. Sverige HAR faktiskt inte så mycket pengar, speciellt nu när en miljard muslimer i Arabvärlden och Afrika har det sämre än vi har, och alltså är berättigade att komma hit på vår bekostnad enligt vår regering.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)