söndag 11 september 2011

Igen - araber bränner israeliska olivträd nära Hebron.

 Se andra rapporter på http://israelisverige.info/?p=4421  och http://israelisverige.info/?p=2983 med vidarelänkar.
Araberna bränner ner olivträdgård i Gush Etzion-området
"September 20" kom två veckor tidigt på lördagen, då araber i Hebronområdet satte eld på en fruktträdgård i Karmei Tzur, söder om Gush Etzion.
Genom Tzvi Ben Gedalyahu
Först publicerad: 2011/09/11, 08:43
Karmei Tzur
"September 20" kom två veckor tidigt på lördagen, då araber i Hevronområdet satte eld på olivträd i Karmei Tzur i Judeen, som ligger mellan Gush Etzion och Hevron-Kiryat Arba.
Karmei Tsur, bokstavligen "handfast Vineyards", är hem för 125 familjer, och är en del av Gush Etzions regionala myndighet. Ordet Kerem (possessivt Karmei) används på hebreiska för att beteckna både olivlundar och vinodlingar, som omger området från biblisk tid.
Invånarna fruktar att mordbranden är ett förebud om värre händelser när Arabförbundet presenterar sin begäran till FN:s generalförsamling för ett erkännande av den palestinska myndigheten som ett nytt land inom Israels gränser.
Araber utnyttjade den judiska sabbatsmorgonen, när de flesta Karmei Tzur invånare bad i synagogan, till att bränna ett tunnland fruktträdgård som hör till en bonde i samhället. Han planterade den för tre år sedan på "no-mans land" berättade Karmei Tzurs administratör.
Nybyggare sade att araberna anlände i fyra fordon från Highway 60, huvudvägen som förbinder Jerusalem med Gush Etzion, Hevron-rabiska Kiryat och samhällen norr om Be'er Sheva. Den är känd som Patriarkernas Väg, eftersom det är den enda farbara vägen mellan bergen sedan urminnes tider.
Armén fördröjde oförklarligt sin reaktion, och soldater kunde inte hitta och arrestera mordbrännarna.
Tio anarkister kom också i flera fordon och försökte skada andra judiska gårdar, men soldater skingrade dem och förhindrade en konflikt med Karmei Tzurs invånare.
Talesmän för Karmei Tzur sade att de talade med Gush Etzion brigadchef på sabbaten, och noterade den allvarliga attacken.......

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)