söndag 18 september 2011

- och Hamas hotar frysa sina Norgekontakter huh???

Erdogan hotar frysa kontakterna med EU om Cypern, en EU-stat, får ordförandeskap i EU. Man får hoppas att nästa steg blir att han fryser turismen från EU också.

Erdogan lär behöva EU lika mycket som Hamas behöver Norge, men ett litet skrik kan han ju få släppa ut.
Har han verkligen inte en enda person i omgiv­ningen som kan hålla upp en stor skratt­spegel framför karln - så han börjar inse att hela väst­värl­den skrattar åt hans galenskap? Och att araberna skrattar åt hans försök att dominera dom. Eller ska det ta lika länge som med Ghadafi, som svamlade några decen­nier och folk enbart skrat­tade åt karln, efter att han haft entim­mesmono­loger i FN och väst­världen artigt applå­derade.
Titta på kurvorna på denna länken. Hans ekonomi mår inte alls bra, men han leker eld­spru­tande drake med all och envar. Han är osams med Syrien och Iran, osams med Israel, osams med USA och NATO. Han åkte till Egypten och talade om för ledarna att han, och inte Egypten, skulle vara den muslimska världens ledare. Det gick ju i flera hundra år till för knappt 100 år sedan - kolla kartan.
Hans långa nattliga drömmar om det Ottomanska Imperiet har väl varvats med Tusen och En Natt.
Jag hoppas att han försöker attackera ett israeliskt militärskepp...... Det verkar som om han behöver få på käften för att lugna sej - ibland hjälper det.
Det är dags för Israel att erkänna folkmordet av armenierna. Israel skulle bakvägen diskutera med kurderna, hjälpa dem att få ett fritt Kurdistan och slut på - om inte hatet så åtminstone skjutandet. Det är inte kurderna som förbjuder de kurdiska barnen att tala kurdiska i Turkiet, att ha kurdiska partier, ha kurdiska media.
Antagligen är turkarna alltför medvetna om förutsägelserna att omkring 2038 är kurderna i majoritet i Turkiet.
I och för sej håller också Iran på att ta slut så där finns också snart plats för kurderna. Kolla diagrammet till höger.
Att också Israel kan sitta och vänta ser du på det högra diagrammet.


 http://www.svd.se/nyheter/utrikes/turkiet-hotar-frysa-eu-kontakter_6478728.svdhttp://www.svd.se/nyheter/utrikes/turkiet-hotar-frysa-eu-kontakter_6478728.svd
http://www.skanskan.se/article/20110918/TTUTRIKES/309189969/0/-/turkiet-hotar-frysa-eu-kontakter

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)