fredag 23 september 2011

Palestinska barn får cancerbehandling i Israel.

http://idfspokesperson.com/2011/09/20/palestinian-children-receive-cancer-treatment-in-israel/
Postat den September 20, 2011
Många tusen palestinier får vård i Israel per år.
Israeliska tjänstemän som Dalia Bassa, civil administration, hälso-samordnare, verkar för att patienter med allvarliga sjukdomar får omfattande behandling och vård. Arbetet med att förbättra det emotionella välbefinnandet hos dessa patienter innebär att barn som genomgår cancerbehandling med sina familjer gör dagsutflykter utanför sjukhuset.



  • Det finns för närvarande 180 barncancerpatienter från Judéen och Samarien i Hadassah Hospital, varav 50 har fått benmärgstransplantationer.
  • I helgen besökte en grupp palestinska barn som får cancerbehandling på Hadassah Hospital och deras familjer Ramat Gan Safari, Jaffastranden och Holon bowlinghall.
  • Resan var möjlig tack vare en samordnad insats av det israeliska civila förvaltningen, Israel Cancer Association och volontärer från "Encouragment Från Ido" välgörenhet för barn som är cancerpatienter i Jerusalem.
Möt Lagine Abu El Hayad i Betlehem

Civila förvaltningens hälso-samordnare Dalia Bassa med Lagine Abu El Hayad och andra deltagare på Ramat Gan Safari.
Lagine Abu El Hayad i Betlehem genomgick en lyckad benmärgstransplantation på Hadassah Hospital. Den israeliska civila förvaltningen har givit ett betydande finansiellt bidrag som gick för att hitta en benmärgsdonator för Lagine, liksom för hennes operation, efterbehandling och medicinering.
......

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)