fredag 2 september 2011

Turister i Israel.

Israels statistik över varifrån turisterna kom ifrån 2009 ligger på en pdf-fil, http://www.cbs.gov.il/shnaton61/st23_05.pdf

Annan turistrelaterad statistik på
http://www.cbs.gov.il/reader/?MIval=cw_usr_view_SHTML&ID=432

Den senaste turiststatistiken finns t.ex. på denna länk. Antalet turister från hela världen bara växer. Utom från Skandinavien. 3.45 miljoner turister till Israel under 2010 övergår alla tidigare rekord, och Jerusalem är den mest besökta staden, trots att Obongo har fått för sej att han känner för att ge judarnas huvudstad till araberna sådär utan någon existerande anledning.

Man kan se mycket intressant i tabellen, som att den intensiva antisemitiska hatpropagandan i Sverige har mer än halverat antalet turister härifrån sedan år 2000, medan antalet turister från hela världen i stort sett är oförändrad. Ser man på ett muslimskt land långt borta som Indonesien har de ändå mer än 50% av antalet turister från Sverige. Hatet där är inte lika intensivt men nyfikenheten större.

En bekant till mej i Indonesien var turist i Israel för några år sedan, och berättade att hon träffade turistguider där som talade indonesiska.

Från ett land som Ukraina kommer tre gånger så många som från Sverige.......

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)