fredag 16 september 2011

Turkarna närmar sej.

De hotar Israel på alla verbala sätt - vågar de verkligen göra något mer aktivt blir det roligt. Israel tvingas att göra något för att försvara sej.
Självklart får turkiska sjömän sola sej på sina båtar varsomhelst på internationellt vatten.  Ingen hindrar dem från det. Dessutom - attackerar någon dem blir NATO inblandat.
Kommer turkarna närmare och in på ett nationellt område som Israel eller Gaza - som israelerna har kontroll över enligt Osloöverenskommelsen. Då är det en en militär attack. Turkarna har en stor armé och flotta, och om de försöker något med Israel - tja, tänk dej en stor slända mot en bålgeting. Att Israel i senare krig har gjort bort sej har mest berott på att de har mycket strikta humanitära militära lagar - från Jenin till Gaza gick israelerna in med största försiktighet för att skada så få civila som möjligt. Och samtidigt lyda USA. Det triviala att pulverisera städerna hade varit så otroligt mycket enklare för dem. Men tvingas de att försvara sig när de inte kan vara ömsinta så........   Blir resultatet helt annorlunda.
Erdogan gav själv ordern att de turkiska F16 skulle modifieras så de ser israeliska plan och militära objekt som fientliga. En kommentar: They didn't develop anything..All they did was to reprogram the IFF (Identification Friend or Foe) friend or foe lists in the Side Winder and AIM-120 AARAM Fire Control system to Launch on Israeli Targets.
Israel har flest F16 i världen efter USA och kan varenda skruv och minnescell - Turkiet kommer som tredje största köpare. USA har också överöst Turkiet med enorma mängder vapen på USA:s skattebetalares bekostnad. Liksom de har gjort med Egypten trots att Egypten inte har någon att använda vapnen emot förutom Israel. Israel har konstant förbättrat sina F16, en del förbättringar har USA fått veta, inte alla.
Om Israel känner för att modifiera sin Stuxnet-mask att angripa styrsystemet i F16? Är det tekniskt möjligt? Tja, hade varit rätt kul om de lyckades, så de kunde styra de turkiska F16 med en joystick - och så kunde de dela ut stickorna bland barnen i Israel som ett realistiskt dataspel.....   Sorry för det - vad är möjligt med en Stuxnet-typ av mask? Kan den få ett kärnvapen att avlossas eller styra dess bana? Jag läste just en artikel om det.
Jag läste först här:
"Nuclear warheads are controlled by computers so if someone managed to slip a worm inside a facility that will reach the warhead component, they could launch it and than aim it back at the country’s facility... Stuxnet is the first cyber weapon that could cause major disruption" Teller explained.
Men efter att ha diskuterat möjligheterna, återkom han här.
Dert är få som inte tror att Stuxnet kommer från Israel - kanske i samarbete med israeler i USA. Om de gör en variant för turkiska mobiltelefoner, som i stort sett alla innehåller israeliska komponenter???
Nä, turkarna har hjälpt Israel och Grekland att komma närmare varandra i alla fall.




http://www.svd.se/nyheter/utrikes/turkiet-hotar-med-flottnarvaro_6472458.svd
http://www.skanskan.se/article/20110915/TTUTRIKES/309159885/0/-/turkiet-hotar-med-flottnaumlrvaro
http://www.laholmstidning.se/article/20110915/TTUTRIKES/309159885/0/-/turkiet-hotar-med-flottnaumlrvaro

2 kommentarer :

  1. Vem har hjälpt vem ?
    Vem tog hand om dem i Istanbul när Hitler höll på att utrota dem ?
    Vad lätt det är att glömma en av de få fristäder man fick under andra världskriget !!

    SvaraRadera
  2. Du behöver inte alls gå så långt tillbaka, turkarna var vänliga tills för inte så länge sedan. De erkände Israel från början och har haft goda förbindelser tills Erdogan började fåna sej. Det förlåter inte hans vansinniga uppförande nu - förhoppningsvis slänger NATO ut dem.

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)