fredag 9 september 2011

Turkiet gör sitt bästa att starta krig i Mellanöstern.

En variant av artikeln på Newsmill, http://www.newsmill.se/artikel/2011/09/04/israel-tj-nar-p-att-turkiet-bryter-milit-rsamarbetet

 8 sept.
Erdogan fortsätter vråla. Nu kör han hårt på att han ska sända turkiska krigsfartyg med nästa båt till Gaza, och att bryta en av FN sanktionerad blockad är samma sak som krigsförklaring. Han har stor flotta men tämligen ålderstigen och Israels är oerhört mycket mer tekniskt avancerad, inklusive deras undervattningsbåtar. Han har också garanterat att han ska stoppa Israel och Cypern från att söka efter gas i Medelhavet, eftersom han anser att han är diktator över hela området nu.
Han säger, som palestinierna, att han helt skiter i hur många miljarder han förlorar på leken.

Israel har av "artighet" inte erkänt turkarnas massmord av armenier, men det är dags att erkänna det nu. Dags att aktivt börja hjälpa kurderna. Som jag skrev innan beräknas det att Turkiet har en majoritet kurder 1938.....   Så Israel skulle tänka på det, och sluta uppföra sej som gentlemän emot turkarna, högt erkänna folkmordet av armernierna och deras fruktansvärda behandling av kurderna - Israel skulle hjälpa kurderna på alla sätt i stället.

Nu efter att Turkiet har avbrutit all handel med militär utrustning med Israel - något Israel skulle ha stoppat för två år sen om Barak hade haft hjärna i huvudet - så börjar de hota Israel på diverse sätt, nu med att de avsevärt kommer att öka patrulleringen på internationellt vatten i östra Medelhavet, de har planer på att låta sin flotta eskortera båtar med vapen till deras vänner Hamas - allt annat kan ju mycket lättare, och helt legalt sändas den också av FN godkända rutten, där storleksordningen 200 lastbilar kör till Gaza var dag efter förtullning, så inga vapen eller material för vapentillverkning släpps in.
Erdogan får stå själv som galjonsfigur på sina båtar - alla militära toppledare i Turkiet har ju hoppat av pga Erdogan. NYTimes,  alJazeera.
Turkiet sänder i stort sett ingenting den lagliga vägen till Gaza.
Turkiet hotar också Cypern, en EU-stat, om de börjar leta gas i sitt område av havet.
Turkiet planerar en rundresa i Mellanöstern till länder som Egypten, Libyen och Tunisien. Han funderar också på att besöka Gaza, vilket hade stärkt terroristorganisationen Hamas och försvagat Abbas.
Erdogan kräver också att Israel slutar bevaka vapenflödet till Hamas. Visst kommer det mycket ändå, men även Egypten försöker begränsa flödet nu - "Egypt mulls over buffer zone with Gaza" , "Egyptian military are closing Gaza tunnels, say officials". USA har väl viskat att deras enorma bidrag beror på hur väl de uppehåller freden med Israel.
En sak som kan förhindra Turkiet att ägna sig åt rena idiotier är dess medlemskap i NATO.  Påstås det.
 Israel har sålt mycket militär teknologi, som nya förarlösa plan, som kräver regelbunden service och underhåll av israeliska experter. Som väl inte får besöka Turkiet nu - utmärkt. Om Israel tigger om att få  leverera vapen till Turkiet är Barak totalt vansinnig.
 I diskussionen har hörts förslaget: "Ok, låt Turkiet segla till Gaza hur mycket de vill och svetsa igen alla portar mellan Israel och Gaza. Avbryt all kontakter mellan de två - vatten, el, telekommunikation. Sen får muslimer sköta servicen från Egyptens sida, varför skulle Israel göra det? Gaza har stora gasfyndigheter att betala med.
Andra menar att Erdogans gnäggande mot Israel och Cypern har att göra med all gas de har funnit, som han vill ha, och över allt sitter Obama och säger knappast ett ljud i protest mot Erdogans apspel. Det är också ett spel för inrikes beundran, till turkarna som Erdogan håller på.
 Både Israel och USA har försökt tala Erdogan tillrätta med diverse tyst diplomati, men han lyssnar inte. Att han förstör nåt för sej själv anar han inte. Och det är oerhört svårt att backa.
 Turkiet sluter militärpakt med Egyptens militärer - han utgår från att landet blir alltmer islamistiskt, men han liksom Iran vill ha in en fot.......
 

http://www.dn.se/nyheter/varlden/turkiet-skarper-tonen-mot-israel

2 kommentarer :

  1. Lilla landet Israel skrämmer inte Turkiet, Alla turkar är ett och går till Kriget, Kemalister, Islamister, ateister, spelar ingen roll alla turkar kommer samlas, den där jude fascist Israel för en gång skull slut. Folk börjar bli trött på lilla landet Israel.

    SvaraRadera
  2. Turkarna har problem med NATO, med Grekland, med Syrien, med Iran, deras ekonomi faller snabbt, se http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MH10Ak01.html

    Turkiet är visserligen mycket större än Israel, so what. Israels flotta och flygvapen är mycket vassare och modernare. Faktiskt har Israel massor av vänner, där kom ca 3.5 miljoner turister senaste året, se också http://israelisverige.blogspot.com/2011/09/israels-alla-vanner.html
    För att inte tala om att hela det amerikanska folket är positivt till Israel inklusive Representanthuset, även om Obama ylar sitt israelhat.

    Deras ekonomi klarade den sista krisen bättre än nåt västerländskt land, och deras hi-tech-utveckling på topp, liksom medicinsk och bioteknologisk forskning. De klarar sej alltid. Till din stora bevikelse. Även om man får annan uppfattning om man bara läser svenska media.

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)