fredag 2 september 2011

Varför vill inte palestinierna ha vatten?

Minister Landau talade lite om vad som händer om PA säger nej till besluten i Osloavtalet genom att “kräva egen stat” utan förhandlingar med Israel.

Osloavtalen har aldrig varit till någon fördel för Israel, det har varit endast en lång rad krav av araberna, de har aldrig uppfyllt ett enda löfte. Och nu tänker de storgråtande gå till FN och tigga om än mer utan att behöva ge ett dugg, de har fortfarande inte slutat med den terror de skulle upphöra med enligt Osloavtalet.

En sak de har fått från Israel sedan avtalet har varit garanterat dricksvatten i tillräckliga mängder – nu kommer situationen att bli vad som är rutin i länder som Syrien. Här en artikel:
Israels vattenförsörjning till palestinska myndigheten motbevisar en “stor lögn”. PA hävdar att Israel förnekar vatten till araber, men rapporter visar att Israel – till skillnad från Jordanien innan 1967 – har anslutit det mesta av PA till vattennätet.

Av Tzvi Ben Gedalyahu. Publicerad: 20/02/11, 4:15 PM / Senaste uppdatering: 20/02/11, 05:27

PA hävdar att Israel förnekar vatten till araber, men en rapport visar att Israel – till skillnad från Jordanien innan 1967 – har anslutit de flesta inom PA till vatten-nätet.

Innan Sexdagarskriget 1967, när Jordanien ockuperade hela Judéen och Samarien illegalt – var 80% av den arabiska befolkningen i Judéen och Samarien inte kopplad till det centrala vatten-nätverket.

Sedan kontrollen av områdena togs över av Israel 1967 har den judiska staten anslutit 90% av den arabiska befolkningen i Judéen och Samarien till det nationella vatten-nätet, enligt den civila administrationens Vattenavdelning.

Den civila administrationen har också motbevisat Världsbankens påstående att det påstås ha försenat 82 vattenprojekt i Judéen och Samarien. “I själva verket var det endast tre av dessa projekt som avvisades av den civila administrationen”, sägs i en rapport.

Den civila administrationen tillade att “47 av de projekt som nämns i rapporten var belägna i area A och B och därför under palestinska myndighetenss ansvar, 28 var tillåtna enligt den civila administrationen, sex projekt har aldrig lagts fram av den palestinska Vattenmyndigheten och fem är fortfarande under granskning. “

Israel har upprätthållit Osloavtalet som har gett den palestinska myndigheten ansvaret totalt för vatten i nästan hälften av Judéen och Samarien.

Israel behåller rätten att godkänna vattenprojekt i område “C”, där judarna finns. The National Water Authority hade lämnat dokumenterade bevis på hundratals vattenstölder av beduiner och andra araber i område C.

Den civila administrationens vattendirektivavdelning sa att det var ett nära samarbete med den palestinska myndighetens motsvarighet, den palestinska Water Authority, ledare för lokala samhällen i regionen, och med internationella organisationer som ofta finansierar byggandet av brunnar och ledningar.

Förra året invigde PAs premiärminister Salam Fayyad Rujib-källan som nu ger vatten till 11 arabiska städer i “Nablus” (Sikem)-distriktet som tidigare inte var anslutna till nätverket.

Ett projekt som godkändes förra året av den civila administrationen är ett samarbete mellan japanska och israeliska organisationer som skapar en våtmark i Judéen och Samarien, som kommer att behandla avloppsvatten och fungera som en vattentäkt för jordbrukssektorn.



Detta samarbete kommer alltså direkt att avbrytas om PA överger alla avtal med Israel genom att gå till FN och tigga. Mellanöstern har haft ett antal torra år, men tack vare avtalet har det ändå alltid funnits vatten i kranen hos araberna i Judéen/Samarien – från och med nu får de fixa det själva på samma sätt som grannländerna.

På samma sätt får de fixa import och export hur de vill, men inte via Israel, om de säger upp alla avtal genom att gå till FN. Det är denna hantering som skötts av Israel, och där Israel levererat pengarna för förtullningen, vilket förenklat all handel i de palestinska områdena.

Som du minns frös Israel den hanteringen när Abbas berättade för världen att han och terrororganisationen Hamas hade slagit sina påsar ihop, och skulle ha enad front mot Israel. Hela världen kom springande med säckar av guld, som om palestinaaraberna var nån slags ungar till miljonärer utan något ansvar alls för vad de gör. Israel ändrade på detta temporärt, mot något slags garantier att pengar inte går till Hamas, som ingen tror på. Jag vet inte vilken dag de fryses igen, men inget tecken finns att Abbas och gänget ska börja med någon mer aktiv tankeverksamhet, de tror att de har alibi för att mörda judar, men inte riskerar ett stopp på flödet av bakshish, eftersom det inte hänt innan.......

 Se mera på http://israelisverige.blogspot.com/2011/08/om-palestinierna-ar-torstiga.html

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/palestina-erkanna-som-stat-eller-ej_6437344.svd

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)