tisdag 4 oktober 2011

Netanyahu och TT är arga - men på vem? Hungerstrejk.


Som TT klart säger om moskébranden: "Dådet tros ha utförts av högerextremister" men än är ingen dömd, så ingen vet. Det kan förstås precis lika gärna vara gjort av araber som vill skylla dådet på nybyggare. Polisen har burat in några personer, men inte nämnt något om dem. Se här - där du också ser skadorna.
Självklart försvarar varken jag eller några israeliska ledare att man förstör en helig byggnad, moské eller synagoga eller kyrka, vad som irriterar är att TT är totalt tyst om alla mordbränder som bevisligen har utförts av araber. TT har också inte nämnt att ungdomar från samma by satte flera andra byggnader i brand, inklusive ett hälsocenter. Men annars är denna byn inte var man hade förväntat sig problem och många där är med i Israels armé. Även bosättare fördömer dådet.
TT skulle heller inte få för sig att beskriva situationen för de individer som är klämda mellan alla arabiska attacker och försvarsminister Baraks hat av alla religiösa/nationella judar. Jag har skrivit om den punkten ofta nog, se t.ex. denna länken. Är man desperat och känner att man måste göra NÅGOT är det lätt att psykologiskt förklara anledningen. Kastar Baraks män ut ett antal judiska familjer med små barn, på backen med våld och förstör deras hus, mitt i natten, visst inser man att det skapar stor irritation - inte bara emot familjens förstörda ekonomi. Han hade ingen som helst anledning att göra det, han bara råkade få lust att göra det den natten.
Ska vi ta några exempel på TT:s vägran att leverera nyheter de inte gillar. Här en bit som fanns på min blogg innan den kraschade i en databaskvadd häromdagen:

Photo Essay: Arab Arson, IDF Helplessness 26 juli

Ett stort antal foton har tagits av hur araber startar upp mordbrand nära Neve Tsuf i måndags.
Lokalbefolkningen är rasande på IDF som inte åtgärdade mordbränderna på något effektivt sätt.
Dessa attacker från araber har pågått mer än ett år utan att IDF, Israels försvar,smakt har gjort ett dugg för att ta i med hårdhandskarna och stoppa det.
Arab Arson Nearly Hits Jewish Community 29 juli

Arab Arson Nearly Hits Jewish Commuity (längre) 29 juli

Araber från Burin – upphetsade och påmanade av vänsterextremister från väst, startade en enorm eld nära Burin på fredagen. Denna startades avsiktligen just före shabbat och nära judisk nybyggen, för att förstöra så mycket som möjligt. Stora områden var i farozonen. Brandkåren överöstes av stenar från araberna. Även vattenledningen förstördes av arabernas mordbrand.
I april attackerades samma område tidigare av Abbas araber.
Detta var tredje gången på två veckor som araberna överföll nybyggare på samma sätt. Tyvärr är de israeler som ska uppehålla lag och ordning styrd aav Israels vänster, alltid lika långsamma att komma och stoppa våldet från araberna.

Arab Arson Nearly Hits Jewish Community 30 juli

17 Nabbed for Issawiya Mob Attack 31 juli

17 araber fasthållna efter att ha anfallit en judisk man under promenad i ett arabiskt grannskap i Jerusalem.

Clashes Between Arabs and Havat Gilad Residents 1 augusti

Flera rapporter av araber som attackerat nybyggare.

Arab ‘Arson Intifada’ Threatens Judea and Samaria 2 augusti

Arabisk ”mordbrännarintifada” på gång i Judéen/Samarien, återgång till taktik från första intifadan med mordbränder av judiska nybyggen. Under de senaste veckorna har araberna startat mer än 20 mordbränder, vilket har tvingat människor att evakuera.
Polisen har konstaterat att det är fråga om avsiktliga mordbränder, och spår har lett till närliggande arabbyar. 6 arabiska misstänkta har fasttagits. Araberna begår ofta dåden på helgen när religiösa judiska nybyggare har mindre möjligheter att försvara sig.
Som exempel brändes flera acre ner i ett naturreservat, där araber innan har fått betalt för att plantera skog. Nu fick de betalt från samma hand för att de hade hjälpt till med släckningen av mordbranden de startat……

Samma metod har använts på ett flertal andra ställen.
Den torra sommaren har gjort det extra livsfarligt, mer än arabernas vanliga ststenkastning och brandbomber. Flera bränder har avsiktligt startats nära bostäder för att förhoppningsvis starta mordbrand.
Den enda info jag sett i svenska media är hur vänsterbloggar beklagar sig över att araber har blivit fasttagna utan att någonsin några anledningar nämns. Jo, såg en sån som var rena urslemmet, där man beklagade sig över att israelerna hade varit hårdhänta mot de som mördade en hel ung familj i Itamar. Det är svårt att tänka sej någon som kan sjunka lägre – utom mördarna själva förstås, som applåderades av en stor del av palestinierna.,

The Lie of the Arab ’Calm’ 3 aug.

Du har kanske hört diverse nyhetsblänkare om ”lugnet” – som inkluderar 25 terroristattacker från araber i Judéen/Samarien under juli, mest brandbomber, och detta innefattar inte alla mordbränder. Under tiden ca 20 attacker från Gaza.
Minns den stora Carmelbranden förra vintern? Vad som tystades ner av de flesta nyhetsmedia var, att den startades på tre ställen samtidigt. Efteråt gav den inspiration till ett 25-tal mordbränder i Israel, startade av araber, vilket också nedtystades.

Hungerstrejk

Så låt dom strejka. De får ändå vad internationell lag kräver, men de har blivit fråntagna en del extra lyx. PA ger dem LÖN - betalt av bl.a. Bildt med våra skattepengar, ju fler judar de har mördat desto högre lön. Palestinier har problem med fetma så en bantningskur är ok som hälsovårdande insats.



http://www.svd.se/nyheter/utrikes/palestinsk-hungerstrejk-utvidgas_6522288.svdhttp://www.svd.se/nyheter/utrikes/palestinsk-hungerstrejk-utvidgas_6522288.svd
http://www.skanskan.se/article/20111004/TTUTRIKES/310049988/0/-/palestinsk-hungerstrejk-utvidgas
http://www.nsk.se/article/20111004/TTUTRIKES/310049988/-/palestinsk-hungerstrejk-utvidgas
http://www.laholmstidning.se/article/20111004/TTUTRIKES/310049988/-/palestinsk-hungerstrejk-utvidgas


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)