onsdag 26 oktober 2011

Nu kryper turkarna till korset, förlåt, Davidsstjärnan.

Turkarna har givit upp sin tjurighet och insett att de inte klarar jordbävningen utan Israel. Se hur det gick förra gången då Israel sparade många liv åt dem. De israeliska tidningarna skriver nu om hur turkarna har bett om experthjälp:
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4139179,00.html
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/149077#.Tqcsxd7iEXk
http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=243154
432 döda och 2262 kollapsade byggnader rapporterades på tisdagen. Det är första kontakten mellan ledarna sedan Erdogan vägrade be om ursäkt för hans påhitt att provocera Israel med en båtflotta som låtsades föra nödhjälp till Gaza, men i stället kom med sagoberättare och trumpetare som Mankell och Feiler. Som bekant är Turkiet ett av de länder som har givit minst till Gazanerna den lagliga vägen.
 De drabbade kurderna är inte alls glada över Erdogans minimala åtgärder. Israel överför bl.a. mobila hem till turkarna. Kurderna säger "Erdogan startar nästan krig med Israel för palestiniernas skull, men för oss gör han inte ett skvatt".
 Omedelbart efter katastrofen gav Lieberman order om att hjälp skulle förberedas och Peres ringde Turkiet, men de var inte intresserade eftersom det bara gällde kurder.
I början tog Turkiet bara emot hjälp från Iran, Azerbadjan och Bulgarien men nu har de bett om hjälp från andra också - två dagar för sent för att rädda många. .......

[videolänk]

 [videolänk]


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/tvaveckors-baby-raddad-efter-skalvet_6575767.svd

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)