tisdag 13 december 2011

Mograbirampen och judarnas Tempelplats.

Fler och fler judar är ytterligt upprörda över att Israels regering inte tillämpar religionsfrihet på judarnas heligaste plats, Tempelplatsen. Regeringen har helt vikit sig för muslimerna, som regerar enväldigt där och inte tillåter judar att ta sig dit genom alla portar som är öppna för muslimer.  Jag skrev innan om renoveringen av rampen.
Först drog sig Netanyahu för att riva den provisoriska bron till Tempelplatsen som alla utom muslimer tvingas använda, enbart för att Egypten och Jordanien hade gnällt, de har inte det minsta att säga till om i Israel. Därefter ser Netahyahu inte till att judar kan komma till sin Tempelplats när de vill och behöver. Senast det hände var när Jordanien illegalt ockuperade hela gamla Jerusalem 1948-67. Andra i regeringen har börjat sparka på Netanyahu för att se om han fortfarande lever.
[videolänk]

Som vi alla vet har muslimerna ägnat decennier åt att förstöra alla judiska och kristna lämningar på Tempelplatsen, regeringen gör inte ett skit. Googla på destruction Temple Mount så kan du läsa många artiklar. The State Comptroller har skrivit en mycket skarp rapport att omedelbart göra något åt det. Och vad har Knesset gjort? HEMLIGSTÄMPLAT RAPPORTEN!!!  Detta gäller den heligaste platsen för alla judar som inser att de är judar - och ärendet har hanterats förfärligt, och Knesset skäms tydligen i högan sky, så mycket att de inte vågar avslöja hur flera myndigheter helt har låtit bli att uppfylla sitt uppdrag. Antagligen för att skydda skyldiga personer högt i den politiska hierarkin. Detta är något som berör alla judar i hela världen - men har du hört någon upprördhet hos de svenska judarna? Big joke.
2 av mer än 30 sidor har offentliggjorts, resten är statshemlighet........
Att hålla den hemlig är ett sätt att manipulera folks åsikter förstås........


 http://arbetarbladet.se/nyheter/utrikes/1.4191480-kontroversiell-moskebro-stangd
http://www.dn.se/nyheter/varlden/kontroversiell-moskebro-stangd
 http://svt.se/2.22584/1.2639604/kontroversiell_moskebro_stangd
http://ekuriren.se/nyheter/utrikes/1.1286084-kontroversiell-moskebro-stangd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kontroversiell-moskebro-stangd_6703027.svd

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)