lördag 19 januari 2013

Dags att annektera Judéen och Samarien.

http://frontpagemag.com/2013/steven-plaut/time-to-annex-judea-and-samaria-2/?utm_source=FrontPage+Magazine

17 januari, 2013 av Steven Plaut

Om några månader kommer det att vara den tjugonde årsdagen av undertecknandet av "Osloavtalet" på Vita husets gräsmatta. I den signeringen förband sig Yassir Arafat, på uppdrag av den så kallade "Palestinska befrielseorganisationen," att han själv och hans "folk" skulle förhandla med Israel som skulle leda till en fredlig lösning på Mellanösterns arabisk-israeliska konflikt. Han avsvor ensidiga åtgärder och beslut.

Sedan dess har "Palestinska Myndigheten", som inrättades av PLO, brutit varenda klausul i det och de efterföljande Osloavtalet. Tjugo år senare, följer "palestinierna" som representeras av "myndigheten" (PA, Palestinian Authority) ännu inte en enda av sina skyldigheter. Arafat och hans gangsters använder helt enkelt Överenskommelsen som täckmantel för att få kontroll över en del av Västbanken och Gaza. De konverterade sedan hela territoriet de kontrollerade till baser för att inleda terrorism och aggression mot Israel. De palestinska terroristgrupperna har mördat minst 1700 civila israeler sedan undertecknandet av det första "fredsavtalet". Tusentals palestinska raketer har sänts in i Israel med sikte mot den israeliska civilbefolkningen, och inte bara av Hamas. 

"Palestinska ledare" upprepar flera gånger varje dag före frukost att deras mål är utplåning av Israel helt och hållet och att de aldrig kommer att erkänna legitimiteten i Israel inom några som helst gränser.

Medierna styrs av "myndigheten" och terroristorganisationerna har i grunden nazifierats, de sänder antisemitiskt smuts som överstiger vad de tyska nazisterna sände på 1930-talet. Gazaremsan har blivit helt nazifierad. Mycket lite skiljer islamofascism hos Hamas från islamofascism hos PLO, och "presidenten" för den palestinska myndigheten är en certifierad Förintelseförnekare.

Och nu till råga på allt annat har den "Palestinska myndigheten" ensidigt förklarat sig vara en suverän stat och ansökt om FN-medlemskap som sådan. Detta är bara den senaste och inte ens den värsta kränkning de "palestinska" har gjort sig skyldig till enligt Osloavtalet.

Det finns en växande debatt om hur Israel ska svara på beteendet hos "palestinierna." Sannerligen, är det redan samtal i Israel att genomföra en del av de förslag som följer här. Denna ensidiga "deklaration" av palestinsk stat och bud på internationellt erkännande är inte bara ett fullständigt förkastande av Osloavtalet av "palestinierna." Det är också lika mycket en krigsförklaring som vore en utbrytning av South Carolina. Någon liknande "utbrytning" skulle vara casus belli i varje annat land i världen och skulle undertryckas med vapen. Och varje land som godkände eller stödde en sådan utbrytning skulle behandlas som en krigförande fiende.

Israel måste göra det kristallklart: den experimentella israeliska beredskapen att överväga samtycke till att skapa en separat palestinsk stat är över. "Palestinierna" hade aldrig ett legitimt anspråk på stat i första hand, men i utbyte mot fred var Israel tidigare berett att bortse från detta. "Palestinierna" har förverkat varje minimal rätt till att ha en stat på grund av deras beteende under de senaste två decennierna, ja under det senaste århundradet, deras nonstop barbari och massiva grymheter. Detta är ungefär som att östpreussarna och sudettyskarna förverkade alla sina rättigheter till självbestämmande och till och med autonomi efter andra världskriget.

Israel måste deklarera: Låtsasspelet och fantasierna är över. Israel är inte längre villigt att låtsas att det finns någon form av "palestinskt folk" med rätt till en självständig stat. "Palestinierna" är araber, och araberna har redan 22 stater. De kommer inte att få ännu en inne på israeliskt land. Varje palestinier som vill njuta av nationell suveränitet är fri att flytta till en av de 22 arabstaterna, men ingen arabisk överhöghet kommer att finnas på israeliskt territorium, vilket innebär landområdena mellan Jordanfloden och Medelhavet.

Den palestinska förklaringen att "nu är vi en stat yippee" måste hanteras med hjälp av israeliska nybyggen som pågår på Västbanken och denazifiering av lokalbefolkningen.

De principer som en sådan ensidig israelisk aktion och upplösning måste grundas på är dessa:

1. Västbanken tillhör Israel och är israelisk på alla sätt. Ingen icke-israelisk överhöghet i någon form kommer att tillåtas mellan Jordanfloden och Medelhavet. Västbanken är en del av det judiska nationella hemlandet, har alltid varit och kommer alltid att vara.

2. "Palestinska" araber som lever på Västbanken kommer inte att få israeliskt medborgarskap och kommer inte att rösta i israeliska nationella val.

3. Marken och resurser på Västbanken förblir under israelisk kontroll, styrning och reglering.

4. "Palestinier" som inte vill leva under israelisk överhöghet kommer att vara välkomna att lämna. Israel kan överväga att ge ekonomiskt stöd, kompensation för egendom eller incitament för dem som så önskar att lämna.

5. De flesta "palestinier" som väljer att stanna kvar på Västbanken kommer att leva i reservat, som på sätt och vis liknar indianterritorier som fungerar inom USA (eventuellt även inklusive kasinon), men i vissa sätt skiljer de sig åt. Reservaten kommer att drivas i de delar av Västbanken som har stora koncentrationer av arabisk befolkning, dvs Jeriko, Nablus, Ramallah, Jenin, Tul Karem, och några andra områden. Reservaten kommer inte att ha territoriell kontiguitet. I varje reservat kommer "palestinier" att tillåtas autonomi och begränsat självstyre för att hantera sina egna lokala angelägenheter så länge våldet är helt frånvarande från reservatet. Där våld förekommer, kommer de att nekas autonomi. Reservat där terrorism uppstår kan stängas och deras befolkningar skingras. Araber som bedriver eller stödjer terrorism på något sätt kommer att utvisas.

6. "Palestinier" på Västbanken kommer att anses vara inhemska utlänningar inom den judiska staten. Många har fortfarande jordanska pass [liksom Abbas] och medborgarskap och kommer att vara bosatta jordanier. "Palestinier" som inte har jordanska medborgare blir statslösa om de inte får medborgarskap från något annat land.

7. Judar har rätt att bo var som helst de vill på Västbanken utanför de reservat som tilldelats de "palestinska" araberna. De områden på Västbanken där araber inte lever eller bor glest, och detta inkluderar Jordandalen och de glesa områdena mellan reservaten, kommer att öppnas för obegränsad judisk bosättning [enligt internationell lag].

Byar och städer med arabiska reservat kommer att tilldelas två listor, en vit lista och svart lista. De i den vita listan kommer att hantera sina egna angelägenheter utan inblandning från de israeliska centrala myndigheterna. Invånare i städer på den vita listan kan pendla till jobb i israeliska städer och industriområden. De lokala myndigheterna i de vita områdena kommer att hantera sina skolor och andra lokala institutioner. De kommer att ta ut sina egna skatter och kan dra nytta av att dela intäkterna med de israeliska skattemyndigheterna, liksom andra israeliska städer. De kan få driva sina egna lokala polisstyrkor. Invånarna i vitlistade områden kommer att vara fullt och fritt rörliga, kan röra sig fritt inom och mellan alla områden på vita listan. De kommer att få utveckla den lokala industrin och turisttjänster. Deras invånare kommer att ha tillgång till Israels universitet, hälsovård och andra tjänster.

Städer och byar på den svarta listan kommer inte att njuta något av ovanstående. Deras invånare kommer att nekas möjlighet att hålla dagjobb i israeliska städer och industriområden. De kommer inte att ha tillgång till israeliska tjänster. De kommer inte att ha kontroll över någonting. Deras invånare kommer att hindras från att röra sig fritt utanför sitt reservat, utom i fall där de önskar lämna landet helt och hållet. De kommer inte att få några gemensamma intäkter, inga skatteincitament.

Byar och städer kommer att tilldelas de två listorna baserat helt på en enda faktor: våld. Områden där våld förekommer, och detta inkluderar stenkastning, kommer att sättas på den svarta listan. Områden där våldet är frånvarande kommer att tilldelas den vita listan. Städer och byar kommer att flyttas till den svarta listan från den vita listan när terrorism, prickskytte, granater, raketer eller andra former av våld förekommer där. Städer och byar på den svarta listan kommer att flyttas till den vita listan bara när den lokala befolkningen samarbetar fullt ut med Israel med att att gripa och arrestera terroristerna och de som är engagerade i våld, och tar andra effektiva åtgärder för att stoppa våldet. [Ett av löftena Arafat gav i Osloavtalet.] Annars kommer de att finnas kvar på den svarta listan på obestämd tid. Tillträde till områden på den svarta listan kommer att nekas utlänningar, journalister och framför allt till anarkister inom den "internationella solidariteten"  och deras gelikar. Varje sådan anarkist som infiltrerar områden på svarta listan kommer att nekas tillstånd att lämna dem och kommer att förbli där på obestämd tid, annars kommer de att fängslas av Israel.

Detta lämnar naturligtvis dilemmat Gazaremsan. Som nämnts, på grund av den israeliska dårskapen att dra sig tillbaka från och överge sin kontroll över Gazaremsan, är området numera inget annat än en stor raket-sändande terrorismbas. Jag råkar tro att i det långa loppet kommer Israel inte att ha något annat val än att återinföra sin fulla kontroll över Gazaremsan.

Men för den närmaste framtiden kommer en israelisk ensidig uppsättning av aktioner att bli nödvändig här. I grund och botten måste dessa bestå av en tredelad attack mot Gaza den allra första gången som en raket lanseras till Israel från detta område. I denna attack kommer Israel att ta en landremsa flera kilometer bred som kommer att dela Gazaremsan från Egypten och detta kommer att avsluta den massiva smuggling av vapen, sprängämnen, narkotika och annat material till Gaza. De andra två delarna kommer att dela Gaza i tre mindre segment. Israel kommer att kontrollera rörligheten för personer och material mellan dessa segment. De kommer att arrestera och skjuta terrorister på plats. Och så småningom, kan den förelägga systemet med reservat och de vita/svarta listorna över Gaza också.

Detta är hur Israel ska svara på krigsförklaring från "palestinierna" i deras ensidiga stat.

http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.1224021-netanyahu-lovar-bevara-bosattningar
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/netanyahu-lovar-bevara-bosattningar_7837922.svd
http://www.nsk.se/article/20130118/TTUTRIKES/301189965/-/netanyahu-lovar-bevara-bosaumlttningar
http://www.laholmstidning.se/article/20130118/TTUTRIKES/301189965/-/netanyahu-lovar-bevara-bosaumlttningar
http://www.skanskan.se/article/20130118/TTUTRIKES/301189965/-/netanyahu-lovar-bevara-bosaumlttningar
http://arbetarbladet.se/nyheter/utrikes/1.5493691-netanyahu-lovar-bevara-bosattningar
http://hd.se/utrikes/2013/01/18/netanyahu-lovar-bevara/




.....

1 kommentar :

  1. Gud välsigne dig! Fortsätt vara Salt i Förruttnelsen när det gäller Israel och mellanöstern i övrigt!

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)