torsdag 24 januari 2013

Israel klarar av Hagel, USA:s armé gör det inte.


http://www.carolineglick.com/e/2013/01/chuck-hagel---its-the-anti-ame.php

13 januari, Caroline Glick

Chuck Hagel hatar judar. Eller ska jag säga, han hatar judar som tror att judar har rättigheter och att deras rättigheter bör försvaras, i Israel av regeringen och IDF, i Amerika av Israels supportrar.

Som jag nämnde tidigare är det inte alls förvånande att Obama utsett Hagel, och jag ser små möjligheter att senaten kommer att förkasta hans utnämning. Israel och dess amerikanska vänner kan vara övertygade om att Israel inte kommer att vara Hagels största oro.

Hagel - och Obama - har större fisk att steka än Israel. De är ute efter att plocka ner den amerikanska militären. De kommer att kapa militära budgetar, kommer att kapa pensioner och sjukförmåner för veteraner för att rädda ett par dollar och demoralisera militären. De kommer att ensidigt avväpna USA till den punkt där USA:s föråldrade kärnvapenarsenal kommer att bli ett komplett skämt. Och jag ser inte att militära kan stoppa det. Någon minns F-22?

Jag tycker att hela Israels vinkel på Hagel är irriterande på grund av detta. Ja, Hagel är dålig för Israel. Men vi kan minimera skadorna genom att diversifiera vår egen arsenal och vänja oss av vid USA:s militära skänker som endast fungerar som arbetsstöd för USA:s militära entreprenörer på bekostnad av israeliska. Dessutom har åren med militärt stöd varit en korrumperande kraft på Israels generalstab. Jag har förespråkat ett slut på USA:s militära stöd till Israel i mer än ett decennium, men bättre sent än att vänta tills vi befinner oss i krig och saknar reservdelar, eftersom Hagel och Obama inte kommer att underteckna någon rekvisition till Boeing och Lockheed.

Till skillnad från Israel kan den amerikanska militären inte minimera den skada som Hagel och Obama kommer att orsaka. USA:s förmåga kommer att lida i händerna på vederbörligen omvalda överbefälhavaren och dennes utsedda försvarsminister. Den enda chansen att undvika den kulan var på valdagen och det amerikanska folket blåste det.

Genom att göra detta till en berättelse om antisemiten Hagel, fördunklar trevliga senatorer som Lindsey Graham och John McCain det största problemet. Den främsta orsaken Hagel inte bör utses är inte för att han hatar Israel. Det är för att han hatar ett starkt Amerika.

Men trots allt, det är därför Obama utsåg honom. Det amerikanska folket i deras visdom, omvalde Obama trots att han vill skära Amerika ner till storlek som passar honom, strypa ekonomin med reglementen och ohållbart höga nivåer på välfärd och sedan strypa sin militär. Genom att tala om Hagelutnämningen som bara ett problem för Israel ger motståndarna till Hagel och hans anhängare dem nya ursäkter att bara tala om problemet för Israel.

Det var Obama och hans anhängare som startade myten om att Netanyahu hade blandat sig in i valet i USA, även om han inte gjorde något sådant. Allt Netanyahu gjorde var attt välkomna Romney till Israel under kampanjen, precis som Olmert välkomnade senator Obama till Israel före valet 2008.

Obama, Hagel och deras armé av medier och agenter skyller Israel för allt de gör i processen som syftar till att demonisera Israels premiärminister inför det amerikanska folket. Kampanjen mot antisemiten Hagel spelar bara in för att dölja det verkliga problemet som är att han är anti-amerikansk.

Noterbart - samtidigt som USA-väljarna bestämde att de hade haft det med att vara en oumbärlig nation och så omvalde en man som sade att USA är lika viktigt som Grekland har israelerna beslutat att vi har fått nog med att försöka låtsas att vi inte är något speciellt.

Nästa vecka ska vi rösta och det är redan klart att Israel är mitt i den andra sionistiska revolutionen. Den första sionistiska revolutionen var en socialistisk revolution. Den andra sionistiska revolutionen är judisk. Israel kommer till sin rätt. Judendomen blomstrar, ändras, lever och andas här som den aldrig har gjort någonstans sedan förstörelsen av det Andra Samväldet. Den sekulära vänstern har passerats av den judiska högern. Jag kallar det inte den religiösa rätten eftersom det också är begränsande. Det som händer är inte bara om religion, det handlar om allt och det är därför inte-religiösa hipsters i Tel Aviv röstar för det Judiska Hem-partiet. Icke-observanta och uppmärksamma judar går samman och de anti-religiösa tvingas backa.

Som min innehållsredaktör på Latma, Avishai Ivri förklarade för mig för ett par veckor sedan, är alla gallupundersökningar vi har sett i stort sett värdelösa eftersom de är baserade på samtal till fasta telefoner och de flesta unga israeler har inte fasta telefoner. Två tredjedelar av det Judiska Hem-partiets väljare är under 40 och partiet hamnar i gallupundersökningarna vid 14-18 platser vilket under-representerar deras anhängare. [Infriades inte i valet.] Jag gör inte anspråk på att veta hur valresultatet kommer att se ut, men det är tydligt att en massiv förändring har skett under de senaste åren och det kommer bara att bli mer uttalat under de kommande åren. Nästa veckas val blir det första formella uttrycket för denna förändring.

En del är rädda att Netanyahu kommer att ta sin valseger, kasta den i soporna och spela Sharons svek, genom att spotta på hans väljare och hans parti och bilda en smal koalition med extremvänstern i huvudsak för att blidka antisemiterna i Washington. Men jag kan inte se att det händer. Först är Netanyahu inte lika skamlös som Sharon och han verkar inte ha de diktatoriska impulser Sharon drabbades av.

Det andra, jag tror inte att han har folket i Likud som skulle låta honom gå den vägen. Sharon hade Olmert och Livni som var glada att kasta sina värderingar ut genom fönstret för arbetssökande kampanjer. Netanyahu är chef för den mest högra Likuds lista någonsin. De vänsteranhängare han drivit in i kabinettet trots hans partimedlemmars invändningar förra gången - Dan Meridor, Benny Begin och Michael Eitan - utplånades i primärvalen. Netanyahu kan inte ta in dem denna denna gången, även om han vill. Så det betyder att han egentligen inte har förmågan att överge sin bas, även om han ville. Och återigen, jag tror inte att han skulle vilja.

Vad allt detta betyder är att från och med nästa månad kommer vi med all sannolikhet att se en post-amerikansk amerikansk regering panna mot panna mot den första genuint judiska israeliska regeringen någonsin. Jag vet inte vad som kommer att hända när de träffas. Men jag vet att det kommer att bli intressant material för min kolumn.

Åh, och för Latma. Här är en låt som vi producerade för två veckor sedan som jag tror ger en röst till allmänhetens humör idag. (Ja, jag har varit försumlig i att sända våra spelningar, ledsen, jag har varit upptagen. Men min nästa post är Latmas två sista episoder.) 

Och ett meddelande till mina trogna läsare, jag ber om ursäkt för att ta tjänstledighet från Jerusalem Post. Jag saknar att skriva mina kolumner lika mycket som du missar att läsa dem.

Men jag hoppas när du köper (flera kopior av) min bok senare i år, kommer du att säga att det var väl utnyttjad tid borta från dig.

Åh, och en sista sak, om du är en amerikansk jude och försöker lista ut vem du bör bidra dina pengar till, här är en bra lackmustest: Hagel. Uttrycker organisationen X (säg till exempel AIPAC), motstånd mot Hagel eller vill de stödja honom, eller sitter de på staketet? Om det är en av de senare två, riva checken.

Och nej, det motsäger inte min poäng om att Israel inte är problemet med Hagel. Han är antisemit. Och för amerikanska judiska grupper att tiga om hans utnämning är värre än oansvarigt. Det är förrädiskt. Min poäng om att Hagel är anti-amerikansk är att de grupper som ska leda kampanjen mot honom är American Legion och Veterans of Foreign Wars, inte AIPAC och ADL, inte för att AIPAC och ADL ska vara tysta.
.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)